Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη εκκλησίας 1500 ετών στη Τουρκία (εικόνες)



Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια από τις αρχαιότερες εκκλησίες στη Τουρκία και συγκεκριμένα στην Επαρχία Καραμπούκ (Παφλαγονία). Το πρακτορείο Anadolu, αναφέρει πως η ανακάλυψη έγινε στα πλαίσια των ανασκαφών στην αρχαία πόλη της Αδριανούπολης που αποτελούσε σημαντικό προσκύνημα για τους Χριστιανούς, τουλάχιστον μέχρι τον 8ο αιώνα μΧ.

Το κτίσμα που εικάζεται πως είναι εκκλησία, έχει ηλικία περίπου 1500 χρόνων και σύμφωνα με το καθηγητή αρχαιολογίας Ersin Çelikbaş, έχει μήκος 20 μέτρων και ήταν χτισμένη σε σημαντικό σημείο της πόλης. Η κατασκευη της συμπίπτει χρονικά με την εποχή του Όσιου Αλύπιου του Κιονίτη (στυλίτης), που έζησε κατά το 6ο προς 7ο αιώνα μΧ. (522-640 μΧ ή 608 ανάλογα τη πηγή) και καταγόταν από την Αδριανούπολη. Φέρεται να έζησε έως 118 χρόνια και να έχτισε τουλάχιστον μια εκκλησία (Αγία Ευθυμία) και δυο μοναστήρια.
Ο ναός που ανακαλύφθηκε φέρει ψηφιδωτό δάπεδο με μια αναπαράσταση ταύρου και πρόκειται αναμφίβολα για μια μοναδικής σημασίας ανακάλυψη.









«Τριβέλι Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!