Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΩΜΑΣΤΕ! ΚΑΙ ΑΥΤΑ! (Μνήμη Έλληνες & Γνώση!)

Αποτέλεσμα εικόνας για αλέξανδρος παπαδιαμάντης

4η Μαρτίου 1851: Γεννιέται ο μεγάλος λογοτέχνης μας Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, που ήταν γνωστός ως ο "άγιος των Ελληνικών Γραμμάτων", ενώ ο Καβάφης τον αποκαλούσε η "κορυφή των κορυφών" !!!
Αποτέλεσμα εικόνας για θωρηκτό αβερωφ

4η Μαρτίου 1910: Καθελκύεται το θρυλικό θωρηκτό 'Αβέρωφ' στο Λιβόρνο της Ιταλίας. Κόστισε συνολικώς 25.000.000 χρυσές ελληνικές δραχμές.
Το 1/3 της τιμής του το κατέβαλε ο Εθνικός μας Ευεργέτης Γεώργιος Αβέρωφ και τα 2/3 το Ελληνικό Δημόσιο με εξωτερικό δανεισμό.
-----------------------------------------------

Σχετική εικόνα

4η Μαρτίου 1937: Αρχίζει στην Ελλάδα η εφαρμογή του θεσμού της Κοινωνικής Ασφαλίσεως, μία από τις πολλές βασικές όσο και πρωτοπορειακές αποφάσεις του Εθνικού μας Κυβερνήτου Ιωάννου Μεταξά.

Αποτέλεσμα εικόνας για ιωάννης μεταξάς ΙΚΑ

Δόθηκαν ατομικά βιβλιάρια υγείας και οργανώθηκαν ιατρεία σε όλη την ελληνική επικράτεια γιά ΠΡΩΤΗ φορά, με  δ ω ρ ε ά ν παρακολούθηση της υγείας των εγκύων . 

Αποτέλεσμα εικόνας για ιωάννης μεταξάς ΙΚΑ


"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!