Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Συναγερμός στο Αιγαίο ΑΥΡΙΟ! Η Τουρκία κάνει ασκήσεις με αποβατικά, πεζοναύτες και στόχο ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ...!



“Καυτή εβδομάδα” στο Αιγαίο, ξεκινά τη Δευτέρα! Η Τουρκία με τις NAVTEX 360-361-362-363 και 364/18 δεσμεύει περιοχές στο Αιγαίο για το χρονικό διάστημα 12-16/3 με πρόσχημα τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων.

Ειδικότερα δεσμεύει περιοχές στον Κόλπο Ξηρού (Ανατολικά Σαμοθράκης), εντός του Κόλπου Σμύρνης (1 από τις 2 περιοχές είναι στη Φώκαια, όπου και η Ταξιαρχία Πεζοναυτών και ο αποβατικός Στόλος) και στο κόλπο Φετχιγιέ (Ανατολικά Ρόδου).




Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την ήδη αυξημένη δραστηριότητα του τουρκικού ΠΝ στην Ανατολική Μεσόγειο, προμηνύει μια “καυτή” εβδομάδα.

Είναι βέβαιο ότι η αυξημένη τουρκική στρατιωτική δραστηριότητα, προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό. Στο ΓΕΕΘΑ προετοιμάζονται για όλα τα σενάρια, αφού μετά από το τουρκικό χτύπημα στον Έβρο, όλα είναι πιθανά να συμβούν σε επίπεδο τουρκικών προκλήσεων.

Η δέσμευση όλων αυτών περιοχών και ειδικά η εμπλοκή των δυνάμεων πεζοναυτών δίνει την εικόνα μιας “μαζικής πρόκλησης” στο Αιγαίο. Χωρίς διάθεση κινδυνολογίας, μοιάζει η Τουρκία να επιθυμεί να δείξει ότι για κάτι σοβαρό ετοιμάζεται στο Αιγαίο!


[Πηγὴ]http://www.stoxos.gr
«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!