Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ



ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ:
Αγοράζουμε αυθεντικά Ελληνικά προϊόντα!

Με αυτήν ακριβώς την λογική, προκειμένου ένα προϊόν που κυκλοφορεί στην χώρα μας να τοποθετήσει στην συσκευασία του το σήμα της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, θα πρέπει πρώτα να πιστοποιηθεί από την EUROCERT, ένα αμιγώς Ελληνικό φορέα πιστοποίησης, μετά από αξιολόγηση μιας σειράς συγκεκριμένων, αντικειμενικών και μετρήσιμων κριτηρίων, τα σημαντικότερα των οποίων είναι:



  • Η ιδιοκτησία της επιχείρησης να ανήκει τουλάχιστον κατά 51% σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα που είναι Έλληνες. Αν δεν είναι Έλληνες, πρέπει να έχουν μόνιμη κατοικία στην χώρα μας.
  • Η έδρα της επιχείρησης πρέπει να βρίσκεται στην Ελλάδα, να δραστηριοποιείται με Ελληνικό ΑΦΜ και να υπόκειται στην Ελληνική εργατική και φορολογική νομοθεσία.
  • Η παραγωγική διαδικασία καθώς και η μεταποίηση να αποφέρει υψηλή προστιθέμενη αξία, να γίνεται εξ ολοκλήρου μέσα στην Ελλάδα με Ελληνικές πρώτες ύλες, εφ΄ όσον φυσικά υπάρχουν και επαρκούν. Αν δεν υπάρχουν καθόλου ή δεν επαρκούν, τότε η επιχείρηση που αναγκάζεται να εισάγει πρώτες ύλες και εφ΄όσον όλες οι υπόλοιπες προϋποθέσεις ισχύουν και πιστοποιηθούν, τότε μπορεί να εξασφαλίσει το σήμα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ για τα προϊόντα της.
  • Η Ελληνική επιχείρηση που πιστοποιείται με το σήμα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ πρέπει να λειτουργεί νόμιμα, να συμμετέχει σε περιβαλλοντολογικές και κοινωνικές δράσεις και να μεριμνά για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, των προϊόντων της και των καταναλωτών.
  • Το σήμα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ μπορεί να εξασφαλίσει οποιαδήποτε Ελληνική παραγωγική – μεταποιητική επιχείρηση που έχει εξωστρέφεια, από οποιοδήποτε παραγωγικό κλάδο: Είτε δηλαδή παράγει τρόφιμα ή ποτά, είτε παράγει είδη προσωπικής φροντίδας, έπιπλα ή ενδύματα,  μπορεί να αποκτήσει το σήμα  ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ για τα προϊόντα της, εφ΄ όσον βέβαια πιστοποιηθεί εκπληρώνοντας τα σχετικά, αντικειμενικά κριτήρια.

Οι Ελληνικές επιχειρήσεις που αποτελούν την πρώτη «μαγιά» της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και φέρουν ήδη το σχετικό σήμα στην συσκευασία των προϊόντων τους, είναι: Ρύζια, όσπρια Agrino – Ε.Γ. Πιστιόλας ΑΕ, Αναψυκτικά ΕΨΑ, Κοτόπουλα Νιτσιάκος, Αναψυκτικά Λουξ, Βαλσαμικό ξίδι Καλαμάτας και άλλα βιολογικά προϊόντα Παπαδημητρίου, Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι, προϊόντα ατομικής υγιεινής ΜΕΓΑ, Βιολογική Μικροζυθοποιία Κυκλάδων – μπύρα Νήσος, Γεωργικές επιχειρήσεις ΑΓΑΝ, Φυσικό μεταλλικό νερό και αναψυκτικά Βίκος, Αναψυκτικά Φλώρινας Δινάκη (Ξινό Νερό), Τρόφιμα Brava (Mediterranean Foods A.E), Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, Ευβοϊκή Ζύμη, και το παραδοσιακό, 100% εξ αποστάξεως ούζο Βαρβαγιάννη Μυτιλήνης.

Θεωρείται βέβαιο ότι πολλές Ελληνικές επιχειρήσεις που εκπληρώνουν τα συγκεκριμένα, αντικειμενικά κριτήρια της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, θα σπεύσουν σταδιακά να εξασφαλίσουν το σχετικό σήμα.



[Πηγή]http://oimaskespeftoun.blogspot.gr
«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!