Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ ; Πέρασε η διάταξη για δημιουργία α π ο τ ε φ ρ ω τ η ρ ί ω ν και από ιδιώτες!

(ΜΗΝ ΑΥΤΑΠΑΤΩΜΕΘΑ!ΟΣΟ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ, ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ, ΟΛΟ ΚΑΙ "ΒΑΘΥΤΕΡΑ"...)
Παρά τις αντιδράσεις* της Εκκλησίας και μεγάλου μέρους του κόσμου*, η καύση νεκρών στην χώρα μας είναι πλέον γεγονός. Οι δήμοι που είχαν την δυνατότητα να δημιουργήσουν αποτεφρωτήρια δεν το έκαναν, οπότε ο υπουργός Π. Σκουρλέτης (φωτό) αποφάσισε να βάλει και τους ιδιώτες στο παιχνίδι... 
Με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., Ποταμιού, ΔΗ.ΣΥ. και Ενώσεως Κεντρώων (ποιοί άλλοι αλήθεια θα συμφωνούσαν; ΟΙ γνωστοί και μή εξαιρετέοι...) υπερψηφίστηκε την 27η Ιουλίου, η διάταξη που περιλαμβανόταν στο πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ και δίνει την δυνατότητα σε δήμους και περιφέρειες (σε δικές τους εκτάσεις) αλλά και σε ιδιώτες (έπειτα από λήψη της σχετικής άδειας) να προχωρήσουν στην ίδρυση αποτεφρωτηρίων για την καύση των νεκρών. 

Ειδικότερα, τεχνικά ζητήματα για τα κέντρα αποτεφρώσεως νεκρών θα ρυθμιστούν με κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Υγείας. 

Η διάταξη για την δημιουργία ιδιωτικών αποτεφρωτηρίων καταψηφίστηκε από τους ΑΝ.ΕΛ... 
«Η αποτέφρωση για μας είναι μια βίαιη πράξη. 
Η ιερότητα της ψυχής βρίσκεται σε συνάρτηση με την ιερότητα του σώματος κατά το χριστιανικό δόγμα» είπε ο εισηγητής του κόμματος Κώστας Κατσίκης. 
Την διάταξη καταψήφισαν και η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, το οποίο διαφωνεί με την παροχή σε ιδιώτες άδειας λειτουργίας αποτεφρωτηρίου και όχι με την ουσία της διατάξεως.

'dimokratianews',27.07.2017

Άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή και λειτουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στην χώρα μας.

Εκπρόσωποι πολυεθνικής εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στην κατασκευή και λειτουργία Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών σε πολλά κράτη της Ευρώπης και της Ασίας, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Αποτεφρώσεως, κ. Αντώνη Αλακιώτη και συμφώνησαν να προχωρήσουν στην ίδρυση εταιρείας στην Ελλάδα, προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή αποτεφρωτηρίων στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο της Κρήτης. 

Στο εταιρικό σχήμα, πιθανόν να συμμετέχουν αναπτυξιακές εταιρείες μεγάλων δήμων, καθώς και κατασκευαστικές εταιρείες.
Για την Αττική, το πρώτο αποτεφρωτήριο πρόκειται να κατασκευαστεί εντός βιομηχανικής ζώνης, κοντά στην πόλη της Αθήνας.

Τέλος, ενημερωτικά σας παραθέτουμε το άρθρο 133, όπως ψηφίστηκε:
Κέντρα Αποτέφρωσης Νεκρών

1. Το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 35 του ν.3448/2006, αντικαθίσταται ως εξής : «Η εγκατάσταση και λειτουργία ΚΑΝ επιτρέπεται: α) σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) πρώτου βαθμού σε εκτάσεις ιδιοκτησίας τους ή που τους έχουν παραχωρηθεί κατά χρήση εντός ή εκτός των διοικητικών τους ορίων, ή σε νομικά πρόσωπα αυτών, σε συνδέσμους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ βαθμού, σύμφωνα με τους καταστατικούς σκοπούς τους και β) σε ιδιώτες, μετά από λήψη των αδειών της παρ. 3 του άρθρου 19 του ν. 3982/2011.».

2. Η παράγραφος 6 του άρθρου 35 του ν.3448/2006, αντικαθίσταται ως εξής: «6. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Υγείας ρυθμίζονται ειδικότερα σχετικά ζητήματα, καθώς και ζητήματα με χαρακτήρα τεχνικό ή λεπτομερειακό.»
-----------------------------------

(*Θέλοντας να είμαστε  ξ ε κ ά θ α ρ ο ι  &  σαφείς, κατά την ταπεινή μας γνώμη, ΟΥΤΕ σοβαρές αντιδράσεις υπήρξαν - εμείς θα τις λέγαμε αρκετά 'ανεμικές' - απο την Εκκλησία, πράγμα επιεικώς ακατανόητο, ΟΥΤΕ "μεγάλο μέρος" του κόσμου, προέταξε ή εξέφρασε ΕΜΦΑΝΩΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΣ αντιρρήσεις, κατά της  συλλογιστικής Σύριζα και 'Σκουρλέτη'...
Και στις δύο περιπτώσεις, αλλά ΚΥΡΙΟΤΑΤΑ στην πρώτη, κρίμα!

Όπως μάλιστα επεσήμανε σχολιαστής στο ιστολόγιο 'ακτίνες', ακριβώς κάτω απο την ανωτέρω είδηση, "Οι άνθρωποι δεν είναι μπριζόλες, ούτε σουβλάκια, για να τους κάνουν 'μπάρμπεκιου', για την κοιλιά του ...διαβόλου. 
Το σώμα είναι ναός του Αγίου Πνεύματος, όταν είσαι βαπτισμένος (και συνειδητοποιημένος προσθέτουμε εμείς) Ορθόδοξος Χριστιανός 
).

[Πηγή:http://aktines.blogspot.gr/2017/07/blog-post_280.html#more]

"Π Α Π Α Φ Λ Ε Σ Σ Α Σ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμοὺς ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!