Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Η μεγάλη ΠΡΟΣΒΟΛΗ στό ΠΡΟΣΩΠΟ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ! (Η βύθιση στην Τήνο του πολεμικού μας 'Έλλη').




(ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ).
Το ιταλικό υποβρύχιο «Ντελφίνο» που απέπλευσε από το ναύσταθμο (υποβρυχίων) στο Παρθένι της Λέρου το βράδυ της 14ης Αυγούστου, με αποστολή* να πλήξει εχθρικά πλοία στην Τήνο και την Σύρο και στην συνέχεια να αποκλείσει τη Διώρυγα της Κορίνθου, βρέθηκε τις πρωινές ώρες της 15ης Αυγούστου έξω από το λιμάνι της Τήνου «εν καταδύσει», με σκοπό να τορπιλλίσει πλοία, που μετέφεραν  π ρ ο σ κ υ ν η τ έ ς , αλλά που οι Ιταλοί τα θεωρούσαν οπλιταγωγά.

Αποτέλεσμα εικόνας για ο τορπιλισμός της Έλλης'

Αποτέλεσμα εικόνας για ο τορπιλισμός της Έλλης'

Από το περισκόπιο του ιταλικού υποβρύχιου ο κυβερνήτης (άθεος & φανατικός μελανοχίτων...) Τζουζέπε Αϊκάρντι αναγνώρισε το «εύδρομο» Ελλη και στις 8.25 π.μ., λίγη ώρα πριν από την λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας κι ενώ στην παραλία υπήρχε πολύς κόσμος, το «Ντελφίνο» (πιό ΑΝΑΝΔΡΗ ΚΑΙ ΑΘΛΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ!) εξαπέλυσε τρείς τορπίλλες! 

Αποτέλεσμα εικόνας για ο τορπιλισμός της Έλλης'

Η μία μόνο τορπίλλη βρήκε το στόχο και έπληξε καίρια το ελληνικό πλοίο στο μηχανοστάσιο και τις δεξαμενές πετρελαίου. Μία ώρα αργότερα, το «Έλλη» βυθίστηκε φλεγόμενο, παρά τις προσπάθειες του πληρώματος να το κρατήσουν στον αφρό. Οι άλλες δύο τορπίλλες αστόχησαν και εξερράγησαν στην προκυμαία...

Αποτέλεσμα εικόνας για ο τορπιλισμός της Έλλης'

Από την επίθεση του «Ντελφίνο» σκοτώθηκαν ένας υπαξιωματικός και οκτώ ναύτες του «Έλλη», ενώ οι τραυματίες ανήλθαν στους 24. Μία γυναίκα, που βρισκόταν στην παραλία, πέθανε από καρδιακή προσβολή μετά την έκρηξη της δεύτερη τορπίλλης στην προκυμαία.

Σχετική εικόνα

Μετά την εκτέλεση της αποστολής του, το «Ντελφίνο» απομακρύνθηκε πήγε στη Σύρο, αλλά  καθώς δεν υπήρχε κανένα πλοίο στο λιμάνι του νησιού, επέστρεψε εσπευσμένως στην Λέρο με διαταγή των ιταλικών αρχών.

[Πηγή:http://deltio11.blogspot.gr/]

-----------------------------------------------------

Σχετική εικόνα

[*Η υπόθεση αυτή έχει πάρα πολύ σκοτεινό υπόβαθρο. Οι άθεοι φασίστες της Ρώμης, που επεδίωκαν με αμέτρητες προκλήσεις μήνες πρό της κηρύξεως του πολέμου, να προβεί σε αντιδράσεις η Ελλάδα, "διψούσαν" για αίμα!

Αποτέλεσμα εικόνας για ο τορπιλισμός της Έλλης'

Ο πραγματικός κυβερνήτης του 'Ντολφίνο' αρνήθηκε κατηγορηματικώς την ξεκάθαρα δολοφονική αυτή αποστολή κατά της Τήνου που εόρταζε η Παναγία και όχι απλώς τον ξήλωσαν, αλλά γράφεται ότι τον πέρασαν και ναυτοδικείο.
Τότε επελέγη ο φανατικός Τζ.Αϊκάρντι, ο οποίος μέχρι τα γεράματά του παρέμεινε ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ για το απερίγραπτο έγκλημά του. 

Σχετική εικόνα

Η κρατική 'ΕΡΤ', όταν ακόμα υπήρχε φιλότιμο και σοβαρότης, απέστειλλε τηλεοπτικό συνεργείο στην Ιταλία (ίσως να ήταν το 1980) και βρήκε σε επαρχιακή πόλη με πολύ κόπο αλήθεια, αυτόν τον παλιάνθρωπο!
Ο (γηραιός πλέον Αϊκάρντι) απέπεμψε με έκδηλη επιθετικότητα και αγένεια τους Έλληνες δημοσιογράφους...

Σχετική εικόνα

Η κυβέρνηση Ιω.Μεταξά που πάσχιζε για ουδετερότητα, έμαθε αμέσως την προέλευση του (δήθεν "μυστηριώδους) υποβρυχίου, απο τα θραύσματα των τορπιλλών που βρήκαν οι δύτες του Πολεμικού Ναυτικού μας, που έψαξαν στον βυθό του ναυαγίου...
(H Ιταλία μεταπολεμικώς μας "αποζημίωσε" δίνοντάς μας ένα μεγάλο καταδρομικό πολεμικό, το 'Πρίντσιπε ντί Σαβόϊα', που το μετονομάσαμε 'Έλλη', αλλά εκρίθη απολύτως ασύμφορο, ειδικώς λόγω της πολύ μεγάλης καταναλώσεως 'μαζούτ' που απαιτούσε...)

Αποτέλεσμα εικόνας για ο τορπιλλισμός της Έλλης'
Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ 'ΕΛΛΗΣ' ΑΓΓΕΛΟΣ
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ.

Οι Ιταλοί ΠΛΗΡΩΣΑΝ   α κ ρ ι β ά    την προσβολή στο πρόσωπο της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας!]

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!