Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ (που διακρίθηκαν και εδόξασαν την Πατρίδα στην Βραζιλία) και οι ... ά χ ρ η σ τ ο ι !


ΔΕΝ "ΑΞΙΖΕ" ΤΑΧΑ ΑΥΤΗ Η ΕΙΔΗΣΗ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ;
ΟΧΙ, ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ...'ΛΟΤΤΑΡΙΑΣ',  ΕΧΕΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΗΝ ...ΚΛΗΡΩΣΗ!


Σχετική εικόνα

(ΔΗΛΑΔΗ, ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΝ; ΠΟΙΟ  - άθλιο - ΚΑΝΑΛΙ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΕ, ΠΕΣ ΤΕ ΜΑΣ!)
Πώς "τόλμησαν" οι ...αναιδέστατοι που συνέστησαν την ελληνική ομάδα που συμμετείχε στην 58η Μαθηματική Ολυμπιάδα της Βραζιλίας, να καταλάβουν την 12η θέση στον κόσμο; 
Ανάμεσα σε 111 χώρες;
Δεν είδαν τις δηλώσεις του κομισσάριου Μπαλτά (πραγματικό το όνομα, όχι επαναστατικό ψευδώνυμο) ότι «η Αριστεία είναι ρετσινιά»; Ακόμα χειρότερα δεν είδαν τα… υγιή πρότυπα που προβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση; Πολάκης, Φίλης, Καμμένος, Λάμπρου και άλλοι πολλοί δείχνουν, πως είναι ο άνθρωπος του μέλλοντος στην τελευταία Σοβιετική «Δημοκρατία» του πλανήτη, υπογραμμίζει ο αρθρογράφος Κων.Αλεξανδράκης.

Αυτοί, όμως, δεν ακούσανε και έτσι κατέκτησαν σωρεία μεταλλίων. Συγκεκριμένα, οι μαθητές που διακρίθηκαν είναι: Βασίλης Γεωργιάδης (χρυσό), Δημήτρης Μελάς (αργυρό), Δημήτρης Λώλας (αργυρό), Ραφαήλ Τσιάμης (αργυρό), Δημήτρης Τσιντσιλίδας (αργυρό) και Ραφαήλ Ψυρούκης (χάλκινο)
Αντί να γίνουν φαιδροί, χοντροκομένοι και κοινωνικά αμόρφωτοι όπως τα πρότυπα του Σύριζα επέλεξαν να αριστεύσουν. Φυσιολογικά θα τους άξιζε να σταλούν σε ένα ...'γκούλαγκ' για «δημοκρατική επιμόρφωση», αλλά δυστυχώς χάσαμε την Σιβηρία, «σύντροφοι».

Αν κάποιοι γέλασαν με τα όσα είπαμε έως τώρα, υπάρχουν και πιο ξεκαρδιστικά. Την επιτυχία των παιδιών που έγινε ΠΑΡΑ την κυβερνητική πολιτική (όχι μόνο του Σύριζα, αλλά εδώ και 43 χρόνια) έσπευσε να καπελώσει η κυβέρνηση βγάζοντας ανακοίνωση, μέσω του Γαβρόγλου.

Σας την παραθέτουμε: «Η επιτυχία των Ελλήνων μαθητών στην 58η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα αποτελεί πνοή ελπίδας ενάντια στα αρνητικά στερεότυπα που προβάλλονται για την εκπαίδευση στη χώρα μας. Αυτά τα θαυμάσια μυαλά συνέχισαν μια παράδοση χρόνων στις επιτυχίες των μαθητών μας σε τέτοιου τύπου επιστημονικές διοργανώσεις». 
Μάλλον, ο Γαβρόγλου, τους προετοιμάζει ως το «ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα» που θα αντιμετωπίσει εμπόρους ναρκωτικών, «φιλήσυχους ευπαθείς», παρακρατικούς και τα τοιαύτα. Γιατί, να το θυμίσουμε κι αυτό, ο Σύριζα προτείνει ως λύση στην εγκληματικότητα τους φοιτητές και όχι την αστυνομία.

Αξίζει επαναλήψεως για να μην υπάρχει παρερμηνεία, ότι η επιτυχία αυτή των παιδιών, όπως και πολλές άλλες, γίνονται ΠΑΡΑ την κυβερνητική πολιτική 43 ετών. Δεν είναι μονάχα η κυβερνητική πολιτική του Σύριζα σχετικά με την παιδεία. Άλλωστε η δική τους καταστροφική μανία τώρα νομοθετείται και θα αποδώσει τους μαύρους της καρπούς σε μερικά χρόνια.

Επί 43 ολόκληρα χρόνια, τα παιδιά μας λαμβάνουν μία αλλοπρόσαλλη πολιτική στην παιδεία, που έχει ως αποτέλεσμα μία ξεκάθαρη παρακμή των δομών της. Και από πλευράς κτιρίων και από πλευράς διδακτικού προσωπικού, οι μαθητές λαμβάνουν από την πολιτεία ό,τι το χειρότερο και καταφέρνουν ό,τι καταφέρνουν ενάντια στην πολιτεία.

Από την μία μαθητές λιποθυμάνε στα σχολεία, σε κτίρια χωρίς θέρμανση. 
Από την άλλη διδάσκονται από ένα προσωπικό μαρξιστικό στην καλύτερη και με νοοτροπία βαριεστημένου ινστρούχτορα, που μιλά για τα καλά της ...'κολχόζνικης' ιδιοκτησίας, που εν τέλει τους σπρώχνει στα φροντιστήρια. 

Αυτά δεν είναι κάτι το νέο, οπότε ας μην αφήσουμε να μας ξεγελούν οι νεοδημοκράτες και πασοκτζήδες αρχιτέκτονες του χάους, που τώρα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την παρωδία του Σύριζα για να επανέλθουν.

[Περισσότερα στο κατωτέρω 'λίνκ':


-------------------------------------------------------------------

Είναι η μεγαλύτερη διάκριση που έχουν κερδίσει Ελληνες μαθητές, σε Παγκόσμιο διαγωνισμό μαθηματικών. 

Εξι αγόρια, ηλικίας 16-18 ετών από διαφορετικά μέρη της Ελλάδος, ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μαθηματικές ασκήσεις... για δυνατούς λύτες και κατέκτησαν τη 12η θέση (ανάμεσα σε 111 χώρες) στην 58η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που έγινε πριν από λίγες ημέρες στη Βραζιλία. 

Η ομάδα των Ελλήνων μαθητών αναδείχθηκε πρώτη, ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και δωδέκατη σε ολόκληρο τον κόσμο, κερδίζοντας συνολικά έξι μετάλλια (ένα χρυσό, τέσσερα αργυρά κι ένα χάλκινο).

«Αισθάνομαι πολύ υπερήφανος και χαρούμενος γι’ αυτή την επιτυχία», λέει στην «Καθημερινή» ο Βασίλης Γεωργιάδης που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο της ελληνικής ομάδας. 
«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα αυτή η διάκριση σε Διεθνή Ολυμπιάδα και πρέπει να πω ότι δεν την περίμενα, αφού οι αντίπαλοι σε αυτούς τους διαγωνισμούς είναι πάρα πολύ καλοί», προσθέτει.

Ο Βασίλης, που φέτος τελείωσε το Λύκειο και με βάση τη βαθμολογία του θεωρεί βέβαιο ότι περνά στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, έχει πάρει μέρος σε αρκετούς διαγωνισμούς Μαθηματικών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με σημαντικές διακρίσεις. 
Σε διεθνές επίπεδο ήταν η τέταρτη συμμετοχή του και η καλύτερη. Κατάφερε να λύσει τέσσερις από τις συνολικά έξι ασκήσεις που δόθηκαν στους μαθητές τις δύο ημέρες του διαγωνισμού. «Ελυσα τις ασκήσεις άλγεβρας, γεωμετρίας, θεωρίας αριθμών και συνδυαστικής. 
Σε σύγκριση με προηγούμενες φορές τα θέματα ήταν αρκετά δύσκολα και σίγουρα υπήρχε αρκετό άγχος για να τα καταφέρω. Ωστόσο, σε έναν τέτοιο διαγωνισμό επικεντρώνεσαι στα προβλήματα και σε νοιάζει μόνο να τα λύσεις. Αυτό κι έκανα», λέει στην «Κ» ο χρυσός νικητής.

Με όπλο το μεγάλο τους ταλέντο στα μαθηματικά, την προετοιμασία τους –σε εθελοντική βάση– από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και τη στήριξή τους από το Ιδρυμα Ωνάση που για τρίτη συνεχή χρονιά υπήρξε μεγάλος χορηγός, οι μαθητές από τη χώρα μας κατάφεραν όχι μόνο να συνεχίσουν τη μεγάλη παράδοση επιτυχιών των ελληνικών ομάδων σε Διεθνείς Ολυμπιάδες, αλλά και να καταγράψουν την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

Ο 18χρονος Ραφαήλ Ψυρούκης, που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο της ελληνικής ομάδας, ετοιμάζεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο σπουδές μαθηματικών στο πανεπιστήμιο Cambridge. 
Ο ίδιος, όπως λέει στην «Κ», λαμβάνει μέρος σε διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας από το Γυμνάσιο και αυτή η επιτυχία ήταν για εκείνον μία μεγάλη ηθική ικανοποίηση.

«Οι ασκήσεις είναι πολύ υψηλού επιπέδου και χρειάζεται αρκετή προετοιμασία για να πετύχεις», εξηγεί και περιγράφει την εμπειρία των επτά ημερών στο Ρίο ντε Τζανέιρο. «Ηταν μια πολύ καλή διοργάνωση. 
Είχαμε την ευκαιρία να συναναστραφούμε συνομηλίκους μας από διαφορετικές χώρες, να γνωρίσουμε την κουλτούρα τους και να κάνουμε φιλίες. Εκτός από τα μαθηματικά που μας ενώνουν, αναλωθήκαμε σε συζητήσεις και για άλλα ενδιαφέροντά μας, όπως ο αθλητισμός ή η μουσική. Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε πολλές εκδρομές και να γνωρίσουμε τα αξιοθέατα του Ρίο».

Στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, πρώτη αναδείχθηκε η ομάδα μαθητών της Νότιας Κορέας και ακολούθησαν το Βιετνάμ και η Κίνα. Η Ελλάδα ήρθε τρίτη στην Ευρώπη (μετά τη Βρετανία και τη Ρωσία) και πρώτη στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. 
«Είναι τεράστια η επιτυχία των Ελλήνων μαθητών, γιατί η συμμετοχή σε έναν τέτοιο διαγωνισμό χρειάζεται ταλέντο, καλή προπόνηση και αφοσίωση στον στόχο», λέει στην «Κ» ο Γιάννης Τυρλής, γενικός γραμματέας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. 

«Πρόκειται για χαρισματικές προσωπικότητες που διακρίθηκαν ανάμεσα σε άλλες εθνικές ομάδες υψηλού επιπέδου», συμπληρώνει, σημειώνοντας ότι πολλές άλλες χώρες κάνουν μετεγγραφές όχι μόνο προπονητών αλλά και παικτών. Ενδεικτικά, πολλές δυτικές ομάδες έχουν παίκτες από την Ασία που έχουν μετεγγραφεί στα σχολεία τους για τον λόγο αυτό.

Συντακτική ομάδα "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!