Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

ΑΛΛΟΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΟΥΝ, ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΤΟΝ ΜΙΣΟΥΝ!


Σχετική εικόνα

Στήν διάρκεια της ιστορίας του κόσμου και των κοινωνιών, διακρίνουμε χονδρικά δύο ομάδες ανθρώπων. Εκείνους που αγαπούν, ομολογούν τον Χριστό, ακολουθώντας Τον σε όλη τους την ζωή ανεξαρτήτως των συνεπειών και εκείνους που Τον εχθρεύονται και συστηματικά Τον κ α τ α δ ι ώ κ ο υ ν   στα πρόσωπα των πιστών.
Σχετική εικόνα

Θιγόμενο το σύστημα, χρησιμοποιεί σιωπηλούς, ως επί το πλείστον, διώκτες σε καίριες θέσεις του κοινωνικοοικονομικού και πολιτικού συστήματος. 
Αυτοί που φαίνονται και θορυβούν είναι η "κορυφή του παγόβουνου". 
Υπάρχει το πολύ σημαντικότερο "βαθύ κράτος" αυτών των νοοτροπιών που εργάζεται νυχθημερόν, αδιάκοπα, με δαιμονική επιμέλεια και μεθοδικά...

Για τούτο και βλέπουμε ότι ενοχλεί την "δημοκρατική ευαισθησία" της πλειοψηφίας των ιθυνόντων - πρόκειται περισσότερο για δυναμικές αλαζονικές μειοψηφίες άθρησκων τεχνοκρατών - ή ανάδειξη και προβολή απο κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο που διαθέτει κοινό νού, κυρίως όμως απο τους εκκλησιαζομένους Χριστιανούς και την εκκλησιαστική μας ηγεσία, των παραδοσιακών αξιών της Ορθοδόξου Εκκλησίας και ευρύτερα της χριστιανικής Ευρώπης, αξιών που αναδεικνύουν το ανθρώπινο πρόσωπο και προβάλλουν την θεοείδιά του.

Ενοχλεί η προβολή του γάμου και της οικογενείας, του ηθικού βίου και παραδείγματος, η ιερότης της εργασίας, ο σεβασμός στην πατρίδα και η αναγωγή στις λαμπρές σελίδες του εθνικού μας βίου, τότε που η πατρίδα ήταν η πίστη μας, γι' αυτό και νομοθετούνται τα ανήκουστα, με αποτέλεσμα οι μειοψηφίες να έχουν  α π ο θ ρ α σ υ ν θ ε ί.

Συμφέρει στο διεθνές σύστημα και τους  εντοπίους θιασώτες του μία κοινωνία  α π α ί δ ε υ τ η,  α δ ι ά φ ο ρ η   πνευματικά, μία μάζα εύκολα  χ ε ι ρ α γ ω γ ή σ ι μ η    για την επίτευξη των στόχων τους. 
Γι' αυτό "άνοιξε το φρέαρ της αβύσσου" και μας παρουσιάζουν τα πάντα ως επιτρεπτά.

Όμως και το Άγιον Πνεύμα είναι "πολυμήχανον και ευμήχανον" κατά τον Ιερό Χρυσόστομο και χρησιμοποιεί σιωπηλά χαριτωμένους ανθρώπους - επίσης - σε καίριες θέσεις του διάτρητου απο κάθε άποψη συστήματος.
Οι θείες Λειτουργίες, η προσευχή, η αγρυπνία, η νηστεία και γενικότερα η άσκηση στις ευαγγελικές αρετές και η τήρηση των εντολών του Χριστού είναι το αλάτι για να μήν σαπίσουμε.

Είναι ευαίσθητο "μηχάνημα" ο Άνθρωπος και το πώς λειτουργεί για μήν βλαφθεί ανεπανόρθωτα, περιγράφεται στο Ευαγγέλιο, σαν σε βιβλιάριο "οδηγιών χρήσεως" του Ανθρώπου. Όταν λοιπόν αγωνιζόμαστε όπως λέει το Ευαγγέλιο, ολοένα και περισσότερο θα επαληθεύεται στην ζωή μας το σημερινό "μιμηταί μου γίνεσθε" του αποστόλου Παύλου. Αμήν!"

[Απόσπασμα απο το σημερινό φυλλάδιο (13/08/2017) της 'Φωνής του Κυρίου', αρ.φ.33(3350) που διανέμεται πανελλαδικώς στις εκκλησίες, υπογραφόμενο απο τον αρχιμ. Έ.Τ.]

"Π  Α  Π  Α  Φ  Λ  Ε  Σ  Σ  Α  Σ"




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!