Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ, ΞΕΚΙΝΗΣΕ στην Ελλάδα, τήν ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ!


Σχετική εικόναΔεν πρόκειται να σταματήσουμε να υπενθυμίζουμε την ζωτικότατη ανάγκη, όσο ποτέ άλλοτε στον τόπο μας, της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ!
Πολλοί αναφέρθηκαν και εξακολουθούν (δικαιολογημένως) να αναφέρονται στην επιτακτική ανάγκη ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΣ (επιτέλους) των όντως τεραστίων κοιτασμάτων, όχι μόνον υποθαλασσίων, αλλά και επιγείων που διαθέτει η πατρίδα μας!
Σχετική εικόνα

Η πολυετής πλέον κρίση, έχει φθάσει τον κόμπο στο 'χτένι'. Δεν υπάρχουν μάλλον άλλα περιθώρια αναβολών και ..."ομφαλοσκοπήσεων".
Κανείς όμως ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ!
Κανείς όμως ΔΕΝ αποπειράται να κάνει το πρώτο βήμα...
Βλέπετε ο εφιάλτης που ονομαζόταν και ονομάζεται ανέκαθεν 'ξένος παράγων', δεν επιτρέπει...
Διαβάστε λοιπόν...

ΜΕΓΑΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΥΚΡΙΝΕΣΤΕΡΑ.

"Συμπληρώθηκαν προ 4ημέρου 81 χρόνια, από την ευλογημένη ημέρα που επεβλήθη στην Ελλάδα το εθνικό καθεστώτος της 4ης Αυγούστου 1936, θυμίζει - μεταξύ άλλων - ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός Γ.Δημητρακόπουλος. 
Επέλεξα σήμερα να αναφερθώ σε μια σχετικώς άγνωστη πτυχή της ιστορίας, που έχει να κάνει με την πρώτη προσπάθεια εξορύξεως πετρελαίου στην Ελλάδα του Ι. Μεταξά!

Τα επτά τελευταία χρόνια της μεγάλης οικονομικής κρίσεως, λοιπόν, ενεφανίσθησαν διάφοροι πολιτικοί, δημοσιογράφοι-«ερευνητές» και άλλοι… «ειδήμονες» κι άρχισαν να ομιλούν με ύφος περισπούδαστο, για τον πλούτο που κρύβει μέσα της η ευλογημένη ελληνική γη, σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο κ.τ.λ.

Ποια είναι η αλήθεια, την οποία κρύβουν επιμελώς οι έμμισθοι παπαγάλοι του συστήματος της «δημοκρατίας»-ξενοκρατίας; Το ελληνικό κράτος εγνώριζε για την ύπαρξη των πετρελαίων από τα… προπολεμικά χρόνια!

Πιο συγκεκριμένα, είχα εις την κατοχήν μου ένα λεύκωμα του έτους 1939, έκδοση του Υφυπουργείου Τύπου και Τουρισμού. Επρόκειτο για τα πεπραγμένα του εθνικού καθεστώτος της 4ης Αυγούστου, κατά τα έτη 1938-1939. 

Εις το μέσον του βιβλίου, υπάρχει ένα δισέλιδο αφιέρωμα στην επίσκεψη του Εθνικού Κυβερνήτου στην περιοχή του Κατακώλου Ηλείας, με τέσσερα φωτογραφικά ντοκουμέντα. 

Τι έκανε στην συγκεκριμένη περιοχή ο Ι. Μεταξάς; 
Έθεσε σε λειτουργία, το πρώτο   γ ε ω τ ρ ύ π α ν ο    για την άντληση των   Ε λ λ η ν ι κ ώ ν    πετρελαίων!!!

Ιδού και οι σχετικές λεζάντες:

Κατά την περιοδείαν του ανά την Ηλείαν, ο κ. Πρόεδρος της Κυβερνήσεως επεσκέφθη τας παρά το Κατάκωλον εγκαταστάσεις, όπου γίνονται γεωτρήσεις δια την ανεύρεσιν πετρελαιοπηγών.

… Εν μέσω ζητωκραυγών και χειροκροτημάτων, έστρεψεν ο ίδιος ένα μοχλόν και μετέδωσε την κίνησιν εις το γεωτρύπανον, το οποίο ήρχισε να λειτουργεί…

… Και ετόνισε: «Αρχίσατε την εργασίαν σας. 
Ο Θεός να βοηθήσει το έργον σας. 
Είμαι βέβαιος ότι με την δραστηριότητά σας και την πείραν, που έχετε, θα κάμετε  Π Α Ν   το δυνατόν, δια να εύρετε το πετρέλαιον, το πολύτιμον αυτό   Α Γ Α Θ Ο Ν   δια τον τόπον μας…».

Μετά ήρθε ο πόλεμος, η δολοφονία του Ι. Μεταξά και τα υπόλοιπα γνωστά γεγονότα και τα πετρέλαια έμειναν θαμμένα στο υπέδαφος. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ιωαννησ μεταξασ τι καλα εκανεΣχετική εικόνα


Οι δε πολιτικοί-ανδρείκελα της ξενοκρατίας, που ανέλαβαν τις τύχες της χώρας μετά τον συμμοριτοπόλεμο, μιας χώρας ρημαγμένης με τους κατοίκους της να πεινούν, προτίμησαν να λαμβάνουν (και να ξεκοκκαλίζουν, αυτοί και οι φίλοι τους…) τα διάφορα σχέδια 'Μάρσαλ', υποδουλώνοντας την Ελλάδα, παρά να αξιοποιήσουν τον εθνικό μας πλούτο! 

Αποτέλεσμα εικόνας για αντληση πετρελαιου ΣΤΗΝ εΛΛΆΔΑΣχετική εικόνα


Μέχρι που ήρθε στην εξουσία το εθνικό καθεστώς της 21ης Απριλίου, το οποίο ξεκίνησε (το 1973) την εξόρυξη πετρελαίου στο κοίτασμα του Πρίνου και λίγο αργότερα (όλως τυχαίως…) ανετράπη!

Αποτέλεσμα εικόνας για αντληση πετρελαιου ΣΤΗΝ εΛΛΆΔΑ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ 14ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 1974...

Σχετική εικόνα
ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ....


Συμπέρασμα: Δύο «δικτατορίες» - συμφώνως με την τρέχουσα «πολιτικώς ορθή» λογική - ξεκίνησαν την άντληση του εθνικού μας πλούτου, η οποία θα ΑΛΛΑΖΕ την μοίρα της χώρας, που θα γινόταν πλουσία, άρα οικονομικώς και πολιτικώς ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ!... 

Αποτέλεσμα εικόνας για αντληση πετρελαιου ΣΤΗΝ εΛΛΆΔΑ
6η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1975...

Και πολλές «δημοκρατίες» έθαψαν τον εθνικό μας πλούτο, για να είμαστε φτωχοί, άρα οικονομικώς και πολιτικώς εξηρτημένοι από τους διεθνείς τοκογλύφους! 

Σχετική εικόνα

Ακόμα δε και τώρα, που κατήντησαν την Ελλάδα έρμαιο του Μνημονίου, οι πολιτικάντηδες – με διάφορες δικαιολογίες- παραπέμπουν στις καλένδες την εκμετάλλευση του ανεξάντλητου εθνικού μας πλούτου, ψελλίζουν διάφορα περίεργα περί «συνεννοήσεως με τους γείτονες» (εννοώντας συνεκμετάλλευση με τους Τούρκους – αυτό που ο Ερντογάν-Πασάς απεκάλεσε «καζάν-καζάν»…), ενώ διαδίδουν κιόλας ότι και να ξεκινήσει η διαδικασία, θα φέρει οικονομικά αποτελέσματα σε… πολλά έτη, άρα μην περιμένετε κ.τ.λ. 

Αποτέλεσμα εικόνας για αντληση πετρελαιου ΣΤΗΝ εΛΛΆΔΑ

Αυτό είναι τεράστιο ψεύδος, διότι με δεδομένη την ύπαρξη αυτού του θησαυρού, μπορεί η Ελλάς να επιτύχει διακρατική συμφωνία και να λάβει «έναντι».

[Πηγή:https://ethnikismos.net/2017/08/04/1938-%CE%BF-%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B1%CF%83-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%81%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB-4/]

-------------------------------------------------------------------

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΑΛΜΑ ΜΕΤΑΞΑ
ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ ΝΤΡΟΠΗ, ΤΟ
ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΟΥ (ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ
ΚΑΠΟΙΟΙ, ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ!) ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΑΜΕΝΟ
ΣΕ ΕΝΑ "ΚΗΠΟ" ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ, ΑΦΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ
ΝΑ ΤΟ ΡΙΞΟΥΝ ΟΙ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ
ΧΡΟΝΙΑ...ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ...
Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΑΛΜΑ ΜΕΤΑΞΑ
ΤΟΥΣ "ΠΟΝΑΓΕ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΠΕΙΡΑΖΕ" ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ
ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΤΟΥΣ...

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμοὺς ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!