Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ: Ο Σάκης Παπαδόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι ζημίωσαν τη χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2015! «30-35 δισ. ευρώ, όχι παραπάνω…»

Σε μια κυνική παραδοχή προέβη ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του τέως προέδρου του Euroworking Group Τόμας Βίζερ ότι το πρώτο εξάμηνο του 2015, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της Ελλάδας ο Αλέξης Τσίπρας με υπουργό Οικονομικών τον Γιάνη Βαρουφάκη, κόστισε στους Έλληνες 200 δισ. ευρώ.


«Αν μας έδινε και κάποια στοιχεία θα ήμασταν ευτυχείς για το αν κόστισε 100 κατ' άλλους, 200 για τον κ. Βίζερ. Πώς μας κόστισε; Πού φαίνεται αυτό; Φαίνεται στην αύξηση του εξωτερικού μας χρέους; Φαίνεται σε κάποια άλλα μεγέθη τα οποία δεν τα έχουμε υπ' όψιν; Γιατί ξέρω πάρα πολύ καλά ότι από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών και ειδικά από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο παρουσιάζονται στοιχεία που δείχνουν ότι υπήρξε κάποιο κόστος εκείνο το χρονικό διάστημα αλλά δεν είναι τέτοιου ύψους» τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

«Πόσο είναι το κόστος που υπολογίζει ο Τσακαλώτος;» ρώτησαν οι δημοσιογράφοι τον βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ.



«Δεν μπορώ να σας πω γιατί σε όλες τις συζητήσεις κάναμε στη διάρκεια συνεδριάσεων της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας η προσέγγιση είναι ότι υπάρχει ένα πολύ μικρότερο κόστος, το οποίο δεν μπορούμε να το υπολογίσουμε και με συγκεκριμένο τρόπο», απάντησε ο Σάκης Παπαδόπουλος.

«Αλλά παραδέχεται ακόμη και ο υπουργός Οικονομικών, ο κ. Τσακαλώτος ότι το α' εξάμηνο της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε κόστος;» επέμειναν οι δημοσιογράφοι.

«Μα είναι φανερό ότι υπήρξε κάποιο κόστος» παραδέχτηκε κυνικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στη διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ το α' εξάμηνο του 2015. «Αλλά κοιτάξτε, όλα αυτά τα ζητήματα είτε έρχονται ως επιβάρυνση των αποθεματικών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, είτε έρχονται ως αποτέλεσμα του ότι φτάσαμε στα capital controls και επηρεάστηκαν διάφορα μεγέθη, είναι πολύ μικρότερα και δεν απεικονίζονται ούτε στην αύξηση του χρέους της χώρας αλλά ούτε και στα μεγέθη τα οποία δείχνουν τι πλήγματα υπέστη η ελληνική οικονομία εκείνο το χρονικό διάστημα...» είπε ο κ. Παπαδόπουλος.



Και συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Στουρνάρας για παράδειγμα που μιλάει για ένα κόστος του επιπέδου των 100 δισ. όταν του ζητάμε να παρουσιάσει στοιχεία δεν έχει δώσει ποτέ...».

«Υπάρχει πάντως ένα αόρατο κόστος;» παρατήρησαν οι δημοσιογράφοι του ΘΕΜΑ 104,6.

«Ναι, υπάρχει ένα κόστος. Μια προσπάθεια μεγαλύτερη δική μου να προσδιοριστεί περισσότερο από τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών μου έδειχναν ένα μέγεθος των 30-35 δισ. ευρώ, όχι παραπάνω» είπε ξεκάθαρα ο Σάκης Παπαδόπουλος.

[Πηγή]http://www.stoxos.gr

«Τριβέλι Πᾶνος» 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!