Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Με φόρο περιουσίας και κατασχέσεις χτυπά το Ισραήλ το Ορθόδοξο Πατριαρχείο!!!




Η Ανωτάτη Επιτροπή  Εκκλησιαστικών Υποθέσεων στην Παλαιστίνη επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό  των πατριαρχών και των προκαθημένων  των εκκλησιών στην Ιερουσαλήμ,  ενάντια στην επιβολή φόρου περιουσίας από τις ισραηλινές αρχές .

Η Επιτροπή επεσήμανε ότι η επιβολή τέτοιων φόρων και η κατάσχεση των λογαριασμών και των περιουσιακών στοιχείων του Ορθοδόξου Πατριαρχείου στην Ιερουσαλήμ αποτελεί απαράδεκτο και καταδικαστέο σχέδιο που αποσκοπεί στην αποδυνάμωση του status quo που προέρχεται από την ιστορία της Αγίας Πόλης, τη σημαντική συμβολή των εκκλησιών σε εκπαιδευτικό και υγειονομικό επίπεδο, αλλά και υπονομεύει τον ιερό χαρακτήρα της Ιερουσαλήμ εμποδίζοντας τις εκκλησίες να παίζουν ζωτικό ρόλο στην εξυπηρέτηση των πολιτών.  Η Ανώτατη  Επιτροπή υπενθύμισε ότι τα εκκλησιαστικά ιδρύματα στην Ιερουσαλήμ ανέρχονται σε 130 και απασχολούν περίπου 5000 εργαζομένους, παρέχοντας  σχεδόν δωρεάν υπηρεσίες σε δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους πολίτες.
Ο δήμος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να εισπράξει φόρους από συνολικά 887 τοποθεσίες που ανήκουν σε εκκλησίες στην Ιερουσαλήμ.
Μέχρι τώρα οι εκκλησίες, τα ιδρύματα και τα περιουσιακά τους στοιχεία απαλλάσσονταν από φόρους στο κράτος της Παλαιστίνης με προεδρικό διάταγμα που είχε εκδώσει ο Πρόεδρος Mahmoud Abbas.
Η Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι αυτά τα μέτρα είναι μέρος μιας μεγάλης εκστρατείας που περιλαμβάνει όλες τις ιερές τοποθεσίες στην Ιερουσαλήμ, με σκοπό τον εξιουδαϊσμό  της πόλης και ζήτησε την αλληλεγγύη και την ενότητα όλων σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

[Πηγή]http://www.iellada.gr

«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!