Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Ας πούμε την Αλήθεια , μην φέρνουμε σε εμπόλεμη κατάσταση τις επόμενες γενιές Ελλήνων και Τούρκων !!




Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι , το νέο «χτύπημα» από τη Moody’s στην Τουρκία – που υποβάθμισε 14 Τουρκικές τράπεζες – δρομολόγησε την δολοφονία του Τούρκου Προέδρου ή μέλους της οικογενείας του !!
Ας δούμε όμως την μεγάλη εικόνα με επίκεντρο την Τουρκία .

Ο βασικός κίνδυνος ότι « ΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΕΔΑΦΗ, ΘΑ ΤΗΣ ΔΟΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ  Η ΚΥΠΡΟΣ ΩΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ » και ίσως , τμήματα της Ελληνικής επικράτειας , συνιστά την μεγαλύτερη προπαγάνδα που ενεργοποιήθηκε ποτέ .
Από ποιους  όμως ; Ποιοι κινούν τα νήματα ;
Είναι αλήθεια ότι η Τουρκία ζητάει ανταλλάγματα , μεταξύ αυτών …
1- Την  περιοχή της Αλεξανδρέττας,
2- Την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και
3- Την απώλεια μέρους της εδαφικής κυριαρχίας της Ελλάδος (Θράκη-νησιά) προς όφελός της.

Ποιος είναι ο πραγματικό μας εχθρός  ΤΕΛΙΚΑ;

Σε παγκόσμιο επίπεδο ο καπιταλισμός αντιδρώντας στον αυτοτραυματισμό του που τον οριοθετεί και τον οδηγεί σε ¨εσωτερικές του διαμάχες ¨, προκαλεί εμφράγματα σε οικονομίες αδύναμες και υφεσιακές , σαν αυτόν που πνίγεται και πιάνεται από οπουδήποτε για να σωθεί .

Τούτο , εντείνει τις ανά τον κόσμο γεωπολιτικές ανακατατάξεις που νομοτελειακά επέρχονται κάθε τόσο . Ναι , ζούμε σε μια εποχή που όλα όσα πάντα γινόταν , γίνονται πιο γρήγορα

Στην περιοχή μας , η επερχόμενη τριχοτόμηση της Τουρκίας που «βολεύει» όλους ως ¨γεωπολιτικό ισόρροπο ¨, και είναι προ των πυλών, θα συμπαρασύρει σε ανακατατάξεις και αλλαγές συνόρων κρατών, και ορίων ζωνών επιρροής. Ήδη γίνεται !!
Η Τουρκία – μέσα σε όλο αυτό και μετά το πραξικόπημα – νιώθει ότι διαλύεται !!
Οι Τούρκοι είναι  νομάδες  με καταγωγή από τη Μογγολία και τη ΝΑ Σιβηρία, που μετανάστευαν κατά κύματα καθ` όλη τη διάρκεια του μεσαίωνα, κυρίως μεταξύ 6ου και 11ου αιώνα και  που οι τότε μεγάλες δυνάμεις – επέτρεψαν τη  δημιουργία της χάριν σκοπιμοτήτων , σκοπιμότητες , που συνεχίζουν να είναι ενεργές .

 Η Τουρκία σήμερα συμπεριφέρεται  “συμπλεγματικά” έναντι του φοβικού συνδρόμου της διάσπασής της στα Τρία , γεωπολιτικό δεδομένο που έχει δρομολογηθεί και που η Οικογένειά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα φέρει για πάντα την Ιστορική ευθύνη . Εξου και το πραξικόπημα εκεί !!

Ο στόχος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για μια Τουρκία ενεργειακά αυτοδύναμη σε 20 χρόνια , δεν θα υλοποιηθεί ποτέ όσο η ανακήρυξη εθνικών ΑΟΖ έχει την δική της δυναμική . Όσο  τούτο γίνεται αισθητό στο εσωτερικό της Τουρκίας  …. τόσο περισσότερο κινδυνεύει η οικογένειά  του .

Από την άλλη , οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία αδυνατούν επὶ τού παρόντος να αναλάβουν το κόστος μίας νέας στρατιωτικής επιχείρησης αντίστοιχης μ` αυτήν που παρακολουθήσαμε στη Λιβύη καίτοι προετοίμασαν τα τελευταία χρόνια το έδαφος δημιουργώντας τους εσωτερικούς απαραίτητους θύλακες ανατροπής του καθεστώτος Άσαντ, εν τούτοις αδυνατούν απὸ ό,τι διαπιστώνεται να αναλάβουν οι ίδιοι την πρωτοβουλία μίας γενικευμένης επιχείρησης.

Τούτο δίνει μια Ανάσα στην Τουρκία , και την ευκαιρία για ¨αντίδραση¨ απειλώντας … ως εκεί όμως .
Το «γονιδιακό ιδίωμα των Τούρκων »  κατάκτηση και ο πόλεμος , θα την οδηγεί σε ολοένα και μεγαλύτερη απομόνωση  από Γεωργία, Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν . Ιράν, νότια Ιράκ και Συρία, Βουλγαρία και Ελλάδα  . Η τάση αυτή ξεκίνησε πριν από 93 χρόνια με την κατάλυση της  Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και θα ολοκληρωθεί  σε 30 χρόνια περίπου .

Η Ρωσία – που εκμεταλλεύεται σήμερα την μοίρα της Τουρκίας  – σκοπεύει σύντομα να ¨εγκατασταθεί ¨  στα Τούρκικα εδάφη  – τέλος στην Συνθήκη του Καρς δηλαδή  – παίρνοντας  πίσω το 30% των τουρκικών εδαφών που της ανήκουν .

Με απλά λόγια , η Τουρκία είναι ο αδύναμος κρίκος στην ευρύτερη περιοχή και είναι καιρός να την ¨βάλουμε¨ στην θέση της
Αντί αυτού , την παρουσιάζουμε ως απειλή και ως υπερδύναμη , χρησιμοποιούμε την προκλητικότητά της …. ξέρετε πως και που και τέλος , γαλουχήσουμε τις επόμενες γενιές με εμπόλεμη διάθεση …. αμφότεροι !!
Ο Μεγαλύτερος εχθρός μας συνεπώς είναι το δικό μας γονιδιακό ιδίωμα κατωτερότητας και υποχωρητικότητας …. το σύνδρομο του Ραγιά , ακόμα μας διακατέχει.
Αλλάξτε το αμυντικό δόγμα  πριν είναι αργά για τις επόμενες γενιές !!

Μην χάσετε την Ιστορική αυτή ευκαιρία !!
Όσον αφορά το παρόν άρθρο …. όποιος κατάλαβε , κατάλαβε δεδομένων των τελευταίων εξελίξεων με την γείτονα χώρα .
Με εκτίμηση στους αναγνώστες !!
ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ 

[Πηγή]http://www.triklopodia.gr
«Τριβέλι Πᾶνος»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!