Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Πρώτα υπογράφει εξοπλιστικά με την Τουρκία και μετά… την “κατσαδιάζει”


Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο… Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό το σχόλιο για τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, η οποία θυμήθηκε όψιμα να κατσαδιάσει την Τουρκία για τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή τη συμφωνία για τη νέα κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών, η Μέρκελ επαίνεσε τον Αλέξη Τσίπρα για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να οικοδομήσει σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, ενώ στη συνέχεια επέρριψε εμμέσως την ευθύνη για το αδιέξοδο στο Κυπριακό στην Τουρκία, με μια όμως διατύπωση που θα της επέτρεπε να ισχυριστεί ότι δεν εννοούσε αυτό…

«Ο Τούρκος Πρόεδρος ήταν στην Ελλάδα. Αυτό για πολύ καιρό δεν συνέβαινε. Χαίρομαι πολύ που ο Αλέξης Τσίπρας έχει πάρα πολλές επαφές με την Τουρκία, ακόμη και αν είναι φορτισμένες με ένταση… Αλλά έχουμε μεγάλα προβλήματα αυτή τη στιγμή και σχετικά με την Κύπρο. Εργάζομαι εδώ και χρόνια για να βρούμε επιτέλους μια λύση για το Κυπριακό πρόβλημα. Μέχρι σήμερα δεν την έχουμε και εκεί βεβαίως παίζει η Τουρκία έναν πολύ μεγάλο ρόλο».
Τηρώντας τους κανόνες της πολιτικής ορθότητας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κατάσταση με τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία που είπε ότι επιδεινώνεται διαρκώς, αποδίδοντας σε αυτό την αδυναμία περαιτέρω προώθησης της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας.
Είπε καλά λόγια για τη συνεισφορά της Τουρκίας στη αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος από τον συριακό εμφύλιο, ξεχνώντας την τουρκική ευθύνη στην εμφάνιση του προβλήματος, ενώ και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει διαθέσει δισεκατομμύρια για την αντιμετώπιση του προβλήματος, με το οποίο η Μέρκελ βολικά λησμόνησε, ότι ο Ερντογάν επεχείρησε να εκβιάσει την Ένωση…
[Πηγή]http://www.defence-point.gr
«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!