Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Η Χιροσίμα τίμησε τα θύματα της Ατομικής Βόμβας που έρριξαν οι ΗΠΑ . Οι "υπεύθυνοι" της Δ(ιεθνούς) Ο(λυμπιακής) Ε(πιτροπής) ΔΕΝ θυμήθηκαν ΤΙΠΟΤΕ....


Η Χιροσίμα τίμησε την 76η επέτειο του ατομικού βομβαρδισμού των ΗΠΑ που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 140.000 ανθρώπους και ο δήμαρχος της Πόλης κάλεσε τους ηγέτες του Κόσμου να ενώσουν τις προσπάθειές τους για πλήρη εξάλειψη των πυρηνικών όπλων.‎ 






‎ «Τα πυρηνικά όπλα, τα οποία αναπτύχθηκαν για να κερδίσουν πολέμους, αποτελούν απειλή πλήρους εξόντωσης, την οποία μπορούμε σίγουρα να τερματίσουμε, εάν συνεργαστούν όλα τα έθνη», δήλωσε ο Δήμαρχος της Χιροσίμα Καξούμι Ματσούι την Παρασκευή. 

«Καμμία βιώσιμη κοινωνία δεν είναι δυνατή με αυτά τα όπλα συνεχώς έτοιμα για αδιάκριτη σφαγή».‎


 ‎Ο Ματσούι είπε, ότι η Χιροσίμα δεν θα σταματήσει ποτέ να διατηρεί τη μνήμη για την ανθρωποσφαγή , το μαζικό μακελειό που διαπράχθηκε από τις ΗΠΑ», και τοι θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για μια «παγκόσμια κουλτούρα ειρήνης».‎ ‎

Στους εν εξελίξει Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, αθλητές και αξιωματούχοι απέφυγαν (!) να εκδηλώσουν την θλίψη τους κρατώντας ενός λεπτού σιγή για να τιμήσουν τα θύματα του ατομικού βομβαρδισμού των ΗΠΑ παρά τα αιτήματα της πόλης της Χιροσίμα και ορισμένων Ολυμπιακών Αποστολών.

Ο Δήμος της Χιροσίμα το ζήτησε από τον Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ όταν επισκέφθηκε τη Χιροσίμα στις 16 Ιουλίου, μια εβδομάδα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, και κάλεσε για παγκόσμια αλληλεγγύη στην οικοδόμηση ενός πιο ειρηνικού μέλλοντος.‎  ‎



Ακόμη και η εθνική τηλεόραση της Ιαπωνίας NHK στράφηκε γρήγορα στους Ολυμπιακούς Αγώνες αφού κάλυψε μόνο τις κύριες ομιλίες στη εκδήλωση στο Πάρκο Ειρήνης της Χιροσίμα.‎  ‎


Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα που συμμετείχε επίσης στην τελετή στη Χιροσίμα, απέφυγε να αναφερθεί στη συνθήκη για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων. και τόνισε την ανάγκη για μια πιο «ρεαλιστική» προσέγγιση.

.
Τό μοιραίο αεροσκάφος «Ένολα Γκέϋ» με το πλήρωμά του.

Το «αγοράκι»(!), «δε λίτλ Μπόϋ» όπως βάφτισαν τήν βόμβα τους οι παιδόφιλοι....

 
Το πυρηνικό «μανιτάρι» μετά την έκρηξη στη Χιροσίμα.

Πριν 73 χρόνια στις 8:15 π.μ. στη Χιροσίμα, εξερράγη 600 μέτρα πάνω από το έδαφος, η ατομική βόμβα που έριξε η «Ίνολα Γκέυ».

Το 70% της πόλεως ισοπεδώθηκε. 

Η βόμβα είχε «ουράνιο- 235», και οι παιδόφιλοι κατασκευαστές την είχαν ονομάσει «αγοράκι». («Little Boy»).




Οι ΑΘΕΑΤΟΙ εγκληματίες και το "φιλάνθρωπο" Κράτος Δικαίου, με τις «Αξίες» και τα «ιδανικά» του Ελευθέρου Κόσμου, τιμώρησαν και εξόντωσαν, 140.000 ανθρώπους για τις αποφάσεις της κυβέρνησης τους και επειδή δεν πίστευαν στο αμερικανικό όνειρο. 

Χρονικά, η σκυταλοδρομία ξεκίνησε στις 16 Ιουλίου 1945, στην έρημο τού Νέου Μεξικού, όταν οι ΑΘΕΑΤΟΙ έκαναν την πρώτη επιτυχημένη δοκιμή, της ατομικής τους βόμβας, που είχε παράγει το «Σχέδιο Μανχάταν», υπό τον (Αμερικανο) εβραίο φυσικό Ρόμπερτ Οπενχάϊμερ. 

Στις 17 Ιουλίου του 1945, ο Χάρι Τρούμαν, o Ουΐνστον Τσόρτσιλ και o Τζόζεφ Στάλιν, συγκεντρώθηκαν στο Πότσνταμ, για να αποφασίσουν το μέλλον της Γερμανίας. 

Τον Τσόρτσιλ συνόδευε και ο «εργατικός» Κλέμεντ Άτλι, που περίμενε τα αποτελέσματα των εκλογών, στις 25 Ιουλίου. 

(Οι αγγλικές κάλπες έβγαλαν νικητή τόν άχρωμο 'Ατλι). 

Στις 26 Ιουλίου 1945, ο πρόεδρος τών Η.Π.Α., Χάρρι Τρούμαν και οι σύμμαχοί του, έδωσαν τελεσίγραφο στην Ιαπωνία με το οποίο απαιτούσαν άνευ όρων παράδοση και απειλούσαν τους Ιάπωνες με ολοκληρωτική καταστροφή. 

Ο Τρούμαν διέταξε τον βομβαρδισμό των τριών επιλεγμένων στόχων, (Χιροσίμα, Κοκούρα και Ναγκασάκι) αλλά ο Σμήναρχος, Πόλ Τίμπετς, ο διοικητής της 509ης σμηναρχίας βομβαρδιστικών, ζήτησε έγγραφη εντολή, που υπογράφηκε από τον Τρούμαν, τον υπουργό Εξωτερικών Τζορτζ Μάρσαλ και τον υπουργό Στρατιωτικών Χένρι Στίμσον. 

Το B-29 με τον κωδικό αναγνώρισης «Βίκτωρ 82», που το βάφτισε 'Ινόλα Γκέι' ο Πόλ Τίμπετς σ , απογειώθηκε στις 6 Αυγούστου 1945 από αεροδρόμιο «North Field», των Μαριάννων, στον Ειρηνικό. 

Ήταν μια πολιτική και επικοινωνιακή κίνηση των ΑΘΕΑΤΩΝ ,στους οποίους ο Ομπάμια απέδωσε το ψευδώνυμο, «το απόλυτο κακό» και όχι μια στρατιωτική αποστολή. 

Το «απόλυτο κακό» έκανε ένα έγκλημα πολέμου, επιδεικνύοντας «βαρβαρότητα ακραίας μορφής» για να φοβίσει. 
Τρεις ημέρες μετά τήν καταστροφή στήν Χιροσίμα, μία δεύτερη ατομική βόμβα έπληξε καί  τό Ναγκασάκι. 

 Στις 15 Αυγούστου η Ιαπωνία συνθηκολόγησε....


http://deltio11.blogspot.com/2021/08/blog-post_83.html

1 σχόλιο:

  1. Ο ΣΤΑΛΙΝ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΜΟ . ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΟ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ. ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΙΣΧΥΟΣ ΕΚΑΝΑΝ. ΒΙΑΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΡΙΞΟΥΝ ΠΡΙΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ( ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ). ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΜΒΑ ΕΠΕΧΕΙΡΙΣΑΝ ΝΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΗ. Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ , ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ) ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΜΑΧΟΙ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΣΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ. ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΟΥΜΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΝ ΕΙΧΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ, ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ …`` ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ``. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΗΘΙΝΟ `` ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ`` ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΕΡΙΝΓΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ, ΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!