Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Μετά (του) φταίνει οι Γάλλοι που τόν ΒΡΙΖΟΥΝ ;


Είναι το αποτέλεσμα της ευρωπαϊκής εναρμόνισης που υποχρεώνει κάθε κράτος μέλος, να θέσει σε κυκλοφορία μια νέα μορφή κάρτας-ταυτότητας

Το νέο εθνικό δελτίο ταυτότητας που τίθεται σε ισχύ από προχθές Δευτέρα 2 Αυγούστου σε όλη τη Γαλλία, περιέχει βιομετρικά δεδομένα αποθηκευμένα σε ένα ηλεκτρονικό 'τσιπ'.








Το Υπουργείο Εσωτερικών... υπερηφανεύεται για ένα έγγραφο "πιο ασφαλές, πιο πρακτικό" (!) και με "εκσυγχρονισμένο σχεδιασμό"....

Οι παλιές ταυτότητες παραμένουν σε ισχύ μέχρι την ημερομηνία λήξης τους.


Αυτό το νέο έγγραφο, στο μέγεθος μιας τραπεζικής κάρτας, αντικαθιστά την προηγούμενη έκδοση της γαλλικής εθνικής ταυτότητας, η οποία χρονολογείται από το 1995.

Είναι το αποτέλεσμα της ευρωπαϊκής εναρμόνισης που υποχρεώνει κάθε κράτος μέλος "να θέσει σε κυκλοφορία μια νέα μορφή κάρτας-ταυτότητας" , σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών .

Ο κύριος στόχος, λέει, είναι να αποτραπεί η απάτη ταυτότητας, ένα έγκλημα που καταγράφηκε σχεδόν 45.000 φορές το 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία του.

Εκτός από τις συνηθισμένες πληροφορίες (όνομα οικογένειας, ονόματα, φύλο, ημερομηνία και τόπος γέννησης, ύψος, εθνικότητα, αριθμός κάρτας), ο καθένας μπορεί να προσθέσει δύο διευθύνσεις στην κάρτα του, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν “για παιδιά σε εναλλακτική κατοικία στο σπίτι τους ή σε γονείς” , σύμφωνα με το υπουργείο.

Αλλά η μεγάλη καινοτομία είναι η βιομετρική, παρόμοια με αυτή ενός διαβατηρίου: ένας κωδικός QR θα επιτρέψει να εξακριβωθεί εάν το έγγραφο είναι αυθεντικό και ένα τσιπ, του ίδιου τύπου με αυτό της τραπεζικής κάρτας, που θα αποθηκεύει τα έγγραφα- δεδομένα του κατόχου, και ιδίως δύο δακτυλικά αποτυπώματα.


Οι αρχές διασφαλίζουν ότι "δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στα βιομετρικά δεδομένα , τα οποία αποθηκεύονται σε ένα εξαιρετικά ασφαλές περιβάλλον και η πρόσβαση στο οποίο ελέγχεται αυστηρά".....



https://www.epilekta.com/2021/08/blog-post_48.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!