Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

“ZΩΣΘΗΚΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΕΣ, ΑΝΤΡΕΣ ΑΓΥΜΝΑΣΤΟΙ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΔΥΝΑΜΕΣ, ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΛΑΡΙΑ. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ. ΜΠΗΚΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΕΙΠΑΜΕ: ” ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ. ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ”. ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ, ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΔΕΣ.....


ethelontes- evia


Ειμαι μονιμος κατοικος Β.ευβοιας, λεγομαι… Γ.Σ αλλα δεν θα ηθελα να κοινοποιησω τα στοιχεια μου αν αυτο ειναι φυσικα ανεκτο και επιτρεπετε. 

Αλλιως ας μην ανεβει. Αν παλι θελησετε να το ανεβασετε ειναι ενα μεγαλο ευχαριστω στους εθελοντες που ηρθαν να σωσουν το χωριο μου στην Β. Ευβοια, και ενα κατηγορω στην κυβερνητικη προπαγανδα . 
Ευχαριστω



1ο ) Γιατι δεν φορατε την μασκα σας κυριε χαρδαλια στις ανακοινωσεις σας? Το θεμα του κορονοιου για εσας περασε ετσι ξαφνικα, η η κλιματικη αλλαγη θα πουλησει καλυτερα απο εδω και περα?

2ο) Μας δειξατε την φωτογραφια με τον καπνο να εχει καλυψει ολοκληρη την Ευβοια η οποια ειναι τραβηγμενη την 4 με 5 ημερα, οταν το μετωπο της φωτιας που εκαιγε ανεξελεγκτο πλεον αφου ειχε αφεθει στο ελεος του καιρου για τοσες ημερες, ηταν απο τον Ευβοικο στο Αιγαιο με ακτινα 35 χιλιομετρα. 

Τις προηγουμενες ημερες που η φωτια ηταν στην αρχη της και ο καπνος ηταν ελαχιστος γιατι δεν επιχειρησαν πτητικα μεσα? 

Οταν καιγοταν το Πευκι και τα Βασιλικα με τον ανεμο κοντρα, τον καπνο να πηγαινει προς το βουνο και τα σπιτια πλαι στο κυμα με πληρη διαυγεια, ουτε τοτε μπορουσαν να επιχειρησουν? 

Ενα ελικοπτερο ηταν μονο του με το ρωσικο αεροσκαφος στο πευκι, και γυρνουσαν ολοκληρη την περιοχη του μετωπου τον 20 χιλιομετρων (πλεον ) και εριχναν αναλογα με του που πηγαιναν οι δημοσιογραφοι και οχι η φωτια για να υπαρχει το απαραιτητο υλικο προπαγανδας. 

Αληθεια, αυτα τα δυο ολοκληρη την ημερα πως ειχαν ορατοτητα και επιχειρουσαν? 

 Στις Καματριαδες υπαρχουν αυτοπτες μαρτυρες που μιλησαν με δημοσιογραφους οι οποιοι καλυπταν την φωτια οδηγωντας κρατικα αυτοκινητα, η ανεξαρτητη ενημερωση ηταν το μελημα τους φανταζομαι, ε?.

3ον) Στην ενημερωση σας, μας ειπατε πως απο τα 63 πτητικα μεσα πυροσβεσης ικανα να επιχειρησουν συνεχομενα ειναι ελαχιστα, ειπατε 20 αλλα στο παρακατω σημειο της συνεντευξης αναφερετε παλι, οτι επιχειρουσαν στην Αττικη ταυτοχρονα 50 και σας εχασα, μαλλον το ψεμα με την αληθεια ειναι πολυ κοντα στην εφαρμοσμενη πολιτικη σας και μπερδευομαστε. 

Ενω περιμενατε τα φαινομενα που προκαλει η κλιματικη αλλαγη οπως ο ιδιος τονισατε τι κανατε? 

Ακουγεται πως το δασαρχειο σας ζητησε 17.000.000 για μετρα προληψης και εσεις του πιστωσατε μονο 1 700 000, ενω για τον μεγαλο περιπατο των 8 ημερων επειδη τοσο κρατησε δωσατε2 000 000, αυτη ηταν η προετοιμασια σας? 

Ποσα πτητικα μεσα θα ηταν ικανα να επιχειρησουν σε αυτη την πρωτογνωρη για τον τοπο μας κριση αν δεν ειχατε δωσει 85.000.000 στα καναλια για την προπαγανδα του κορονοιου? Κι αν ακομα βαλουμε μεσα και τα χρηματα στην AGEAN στην Fraport στα διοδια και σε ημετερους το ποσο θα πλησιαζε τα 500 000 000, γιατι δεν δοθηκαν αυτα τα χρηματα σε προληψη? 

Μαλλον η επιχειρηση μενουμε σπιτι ηταν πιο κερδοφορα και η επιχειρηση εκκενωνουμε το σπιτι πιο οικονομικη, μιας και το συμφερον και η ζημια ηταν των απλων ανθρωπων και δεν σας επηρεαζει προσωπικα φανταζομαι.

ethelontes2




Στις Καματριαδες και ενω η φωτια κατεβαινε ανεξελεγκτα προς τα Καμαρια, καιγοντας το ελαχιστον πλεον πρασινο που εχει απομεινει, μαζευτηκε κοσμος στο τελευταιο και κρισιμο σημειο απο οπου η φωτια δεν επρεπε με τιποτα να περασει. Κοσμος απλος, χωρις γνωσεις απο φωτια και χωρις την σκεψη πως θα χρειαστει να επιχειρηση στην κατασβεση της.

Κοσμος νεος και δραστηριος με την αγωνια και την αγανακτηση του καθοταν και παρατηρουσε το εγκλημα που διαδραματιζοταν μπροστα του χωρις να ειναι κανενας εκει για να το σταματηση. 

Κι εγω μεσα σε αυτους. 

Εκπληκτοι βλεπαμε να μην υπαρχει κανενα πυροσβεστικο οχημα και κανενας πυροσβεστης, και η ολη επεμβαση να γινετε μονο απο εθελοντες με πριονια που εκοβαν δεντρα μαζι με ενα ερπυστριοφόρο ωστε να ανοιχτουν ζωνες. Καθαρες γραμμες απο δεντρα και χορτα με την ελπιδα πως η φωτια δεν θα περασει.

( Το ιδιο εργο παιζοταν παντου και σε ολα τα χωρια, οι κατοικοι ενωμμενοι, παρατημενοι και μονοι ).

Κοσμος ενωμενος με συμπνοια, με οραμα για μια καλυτερη ημερα και με το απαραιτητο παθος για να την διεκδικηση της. 
Και οι περισσοτεροι απο εμας ακομα δεν το γνωριζαν αυτο.. 

Ενα περιπολικο ειχε σταματηση την κυκλοφορια και φωναζε συνεχως, εκκενωστε τον χωρο η φωτια κατεβαινει, και ολοι γελουσαν.

Η ωρα αργα το απογευμα γυρω στις 7, κι απο το πρωι δεν εχει πεταξει ουτε ενα εναεριο μεσον, δεν βρισκεται στο σημειο ουτε ενα πυροσβεστικο κι ουτε ενας πυροσβεστης, μοναχα απλος κοσμος και ενα περιπολικο που εχει λυσαξει και φωναζει, αποχωρειστε κι αποχωρειστε απο το σημειο, και δεν φευγει κανεις, ενω η φωτια ειναι πλεον κοντα μας. 

Και τοτε γινετε το εκπληκτικο.

Ειμαι ευγνωμων που εζησα αυτην την στιγμη επανω στην υβρι του συχρονου Νερωνα.

Απο το πουθενα ενα οχημα με εθελοντες μοιραζει πυροσβεστηρες, ενας τυπος με το πριονι κοβει και μοιραζει κλαρες και ενα μπουλουκι νεων ξεκιναει περπατωντας στην σειρα προς το μετωπο τις φωτιας ( σκεφτομαι μεσα μου πυροσβεση, Ελλαδα 2021 ) . 

Η αστυνομια σε πανικο, τα καναλια που εχουν ερθει το ιδιο, μοιραζονται την ιδια σκεψη, θα χαλασει το αφηγημα θα χαθουν ζωες. 

Ολοι ενωμενοι ανηφοριζουμε. 

Ειδα ατομα αγυμναστα, γυναικες αδυνατες μα δυνατες να ανηφοριζουν προς την φωτια με μια 10 κιλη πυροσβεστηρα στην πλατη, χωρις νερο, περπατωντας ασταματητα κοντα στο χιλιομετρο σε ανηφορα, σε οργωμενο χωραφι με 40 βαθμους και ατμοσφαιρα αποπνικτικη χωρις να λιγοψυχισουν, χωρις σταση . 

Αφου φτασαμε στο σημειο καναμε ζωνη, ενας ανα 10 μετρα απεναντι απο την φωτια, στα περιβολια με χαμηλη βλαστηση και σε αποσταση ασφαλειας απο το συμπαγες δασος , ωστε να σβησουμε οποιες μικροεστιες προκυψουν απο τις καφτρες που ταξιδευουν στον ανεμο απο τα φλεγομενα μπροστα μας πευκα.

ethelontes- evia



Ακουμε την φωτια να σφυριζει μπροστα μας και να ερχετε, ολοι σε ετοιμοτητα. 

Κοιταω γυρω μου ολοι εκει, ολοι πανετοιμοι, ομορφοι νεοι, ανδρες και γυναικες με αλληλεγγυη, ολοι με την αγωνια και τον φοβο μας, μα και με την ελπιδα και την θεληση να διεκδικησουμε ενα καλυτερο αυριο .

Δεν ηταν απερισκεψια ολο αυτο, δεν ηταν ανωφελο ρισκο, ηταν η αγανακτηση που εγινε οργη που εκφραστηκε με την ομορφοτερη πραξη. 

Ηταν δηλωση, μια δυνατη φωνη η οποια φωναζει, ο ανθρωπος εχει ριζες και διαμορφωνετε απο το περιβαλλον που τον περιβαλλει, σας βαρεθηκαμε, δεν σας εχουμε καμια εμπιστοσυνη, παλευουμε πλεον μονοι μας για το μελλον μας, περνωντας την ζωη μας στα χερια μας μαζι με το κοστος της.

Σε 5 λεπτα, ελαχιστα πριν η φωτια να κατεβει στην ζωνη μας 4 ελικοπτερα εμφανιστηκαν απο το πουθενα και αρχισαν να επιχειρουν σε συνθηκες που οπως μας ελεγαν τα καναλια απο το πρωι ηταν ακαταλληλες για να σηκωθει εστω και ενα, και 4 ασθενοφορα με 2 ακομα περιπολικα εμφανιστηκαν στο σημειο κατω εκει που ειμασταν αρχικα. 

Ειπαμε, απλα να μην χαθει ανθρωπινη ζωη, να μπορουμε να στεκομαστε στην πολιτικη αντιπαραθεση αναφεροντας το εγκλημα στο Ματι και ολα καλα, επικοινωνιακο το παιχνιδι των εντυπωσεων κι ο Νεοελληνας ξεχναει. 

Τα ελικοπτερα ανελαβαν την κατασβεση πλεον σοβαρα και επιχειρουσαν συνεχεια ετσι κι εμεις κατεβηκαμε σε χαμηλοτερο σημειο και παρατηρουσαμε. 

Εκει ενας εβγαλε ενα κουτι μπισκοτα, ενας αλλος μερικους χυμους, αλλοι λιγα νερα και καθησαμε πλαι πλαι, και τα μοιραστηκαμε .

Ολοι ανθρωποι ισοι και ευαλωτοι στην αναγκη με αναγκη αλληλεγγυης, χωρις την στρεβλωση που θελουν να μας επιβαλουν ψυχοπαθεις στα καναλια περι εμβολιασμενων και μη για τα προσωπικα τους συμφεροντα, ολοι μια γροθια. 

Εγω ειμαι απο την περιοχη που καιγοταν, ημουν εκει για τον τοπο μου, για τις ριζες μου, το παρελθον και το μελλον μου. 

Κοιταξα ξανα τριγυρω μου, παλιοι φιλοι που ειχα να δω απο τα σχολικα χρονια, απο αλλα μακρινα χωρια ηταν εκει, ταλαιπωρημενοι ξενυχτησαν τις προηγουμενες ημερες για να σωσουν τα δικα τους χωρια και τωρα ηταν εκει να σωσουν και το δικο μου. 

Εκει που δακρυσα ομως ηταν οταν συναντησα πολλους που δεν ηταν απο την περιοχη, ειχαν ερθει ακομα και απο την Αθηνα και την Θεσσαλονικη για να σωσουν το ανθρωπο. Του Διογενη χθες πηρε απαντηση το αγωνιωδες ερωτημα, βρεθηκε ανθρωπος. 

Σας ευχαριστω απο την καρδια μου, για την ελπιδα που μολις γεννησατε. 

Τα δυσκολα τα εχουμε μπροστα μας, πλεον ομως ελπιζω, υπαρχει ακομα και πλεον το γνωριζω, η μαγια του Ελληνα, το ειδα με τα ματια μου.

https://www.facebook.com/meteology/videos/1203745940129485/


https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/z%ce%a9%ce%a3%ce%98%ce%97%ce%9a%ce%91%ce%9c%ce%95-%ce%a4%ce%9f%ce%a5%ce%a3-%ce%a0%ce%a5%ce%a1%ce%9f%ce%a3%ce%92%ce%95%ce%a3%ce%a4%ce%97%ce%a1%ce%95%ce%a3-%ce%91%ce%9d%ce%a4%ce%a1%ce%95%ce%a3-%ce%91/

3 σχόλια:

  1. Μόνο συγκίνηση και οργή που όμως γεννούν αποφασιστικότητα ! Με την ευχή και την ελπίδα, κάποτε μα βρεθούν ΕΛΛΗΝΕΣ να κυβερνήσουν την πατρίδα και ν' αγαπήσουν τον λαό της !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Έλληνες που είναι ικανοί να κυβερνήσουν τον ευλογημένο τόπο και να τον ξεβρωμίσουν είναι ΗΔΗ εδώ...

      Περιμένουν και αναμένουν το κάλεσμα του Κυρίου, συνέπεια της μετάνοιας ΟΛΩΝ μας...

      Μετανοείτε, ομολογείτε και λάβετε θέσεις στην μπροστινή σειρά της πιο όμορφης παράστασης που είδατε ΠΟΤΕ !

      Διαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ………………

    Τι έίδους ανάπτυξη προβλέπει το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο Στερεάς για το δήμο μας; Ανοιχτή η επιλογή τύπου Α ή Β (υψηλής ή μεσαίας ρύπανσης) για την ΒΙΠΕ

    Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το αναθεωρημένο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο Στερεάς Ελλάδας (ΦΕΚ 229 ΑΑΠ -14 Δεκεμβρίου 2018). Με τη δημοσίευση του καταργείται Το χωροταξικό το 2003 (ΦΕΚ Β’ 1469/2003).
    .
    ΔΕΙΤΕ Ολόκληρο το Περιφερειακό Χωροταξικό ΣΕ PDF 52 ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΣΥΡΙΖΑ
    .
    https://kireas.blogspot.com/2018/12/blog-post.html



    .
    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!