Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

ΟΤΑΝ Ο ΣΛ.ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΣΤΟΝ ΚΩΝ/ΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ Η ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! (Καί να ...μοιρασθούμε "στα δύο" τα Σκόπια!!!)


ΠΟΣΟΙ ΑΡΑ ΓΕ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ, ΟΤΙ Ο ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ ΣΛΟΜΠΟΝΤΑΝ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ (...) ΗΛΘΕ ΤΟΤΕ ΟΔΙΚΩΣ(!) ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ;
ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΞΕΡΕΤΕ, "ΣΥΧΝΑ" ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ..."Β Λ Α Β Ε Σ"....
«Με την ευκαιρία του θανάτου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Η κατάρριψη της ιδέας του Μιλόσεβιτς για συνομοσπονδία Γιουγκοσλαβίας – Ελλάδος», είναι ο τίτλος του σερβικού δημοσιεύματος.

(ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ...)
Στο πρώτο μισό της δεκαετίας του ’90, η Σερβία και η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας ήταν σε πλήρη απομόνωση.

Ο Σλόμπονταν ('Σλόμπο') Μιλόσεβιτς με τον «αποκλεισμό του Ντρίνα», προσπάθησε να ασκήσει πιέσεις στους Σερβοβόσνιους για συμβιβασμό στις διαπραγματεύσεις, που, μεταξύ των άλλων, θα οδηγούσαν σε άρση των κυρώσεων. Το μόνο παράθυρο στο διπλωματικό κόσμο για το Βελιγράδι, ήταν η Αθήνα. 
Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΩΝ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ
ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΗΓΕΤΩΝ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, Ο ΤΟΤΕ ΥΠΕΞ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΕΝΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ Ο ΠΡΕΣΒΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ Ο "ΑΙΩΝΙΟΣ" ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,
Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ...
["ΙΩ.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ" - 'ΟΔΥΣΣΕΙΑΤV']

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΩΝ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ

Η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Κοινότητος, που μετονομάσθηκε σε Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία διατηρούσε διπλωματικές σχέσεις με την Σερβία σε πλήρη δυναμικότητα, ήταν η Ελλάδα.

Ως εκ τούτου, στις εκθέσεις της CIA, όχι πολύ καιρό πριν, είχε κυκλοφορήσει το προφίλ του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ότι είχε καλές σχέσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος πέθανε χθές 29η Μαΐου 2017.
(Μία όντως σημαδιακή ημερομηνία...)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΩΝ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ
Ο 'ΣΛΟΜΠΟ' ΕΠΙΣΗΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΣΤΟΝ ΚΩΝ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΘΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ, "ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ" (!)
ΤΑ ...ΣΚΟΠΙΑ !!!
Ο ΕΛΛΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ "ΑΚΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ", ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ "ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΝ"... (ΕΤΣΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ  ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΤΟΤΕ...) ["ΙΩ.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ" - 'ΟΔΥΣΣΕΙΑΤV']

Ο Κων.Μητσοτάκης είχε έρθει στο Πάλε (σημ. Βοσνία &Ερζεγοβίνη) το 1993, όπου μαζί με τον Μιλόσεβιτς και τον Ντόμπριτσα Τσόσιτς, πρότεινε την ηγεσία της Σερβίας, να δεχθεί το σχέδιο Βανς-Όουεν.

Αυτές οι σχέσεις μεταξύ Μιλόσεβιτς και Μητσοτάκη, ήταν τόσο προσιτές στον πρώην πρόεδρο της Σερβίας και της Γιουγκοσλαβίας, ώστε ένα χρόνο μετά, να σκεφθεί σοβαρά την ιδέα της δημιουργίας μια ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ μεταξύ Ελλάδος και Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΩΝ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ

Αυτό δήλωσε στην «Nedeljnik» ο Βλάντισλαβ Γιοβάνοβιτς, που ήταν τότε υπουργός Εξωτερικών.
Λίγο αργότερα, στο αεροπλάνο ανέβηκαν ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και ο υπουργός Εξωτερικών, Βλάντισλαβ Γιοβάνοβιτς. 
Ήταν ακριβώς, που στην Αθήνα είχε αναλάβει ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος διαδέχθηκε τον Μητσοτάκη. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο Μιλόσεβιτς δήλωσε το σχέδιό του: 

«Εγώ θα προτείνω μια Συνομοσπονδία».

Είχε γράψει κάτι σημειώσεις για τις κινήσεις του αυτές και τις έδωσε στο Γιοβάνοβιτς «να ρίξει μια ματιά».
Ο υπουργός Εξωτερικών εξεπλάγη, σημειώνει το δημοσίευμα. Προσπάθησε να αποτρέψει αυτήν την ιδέα.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΩΝ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ

«Πώς ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητος θα ενωθεί με άλλη χώρα;» τον ερώτησε, αλλά ο Μιλόσεβιτς ήταν πρόθυμος να σπάσει το διεθνή αποκλεισμό, είπε ο Γιοβάνοβιτς.

«Μάταια προσπάθησα να αποτρέψω την κίνησή του. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έλαβε την πρότασή του. Φυσικά, με πολύ κομψό τρόπο, αρνήθηκε».

Αυτό, είναι τώρα ιστορικό ανέκδοτο, και σύμφωνα με τον Βλάντισλαβ Γιοβάνοβιτς απεικονίζει τις απόψεις της 'CIA', που έλεγαν ότι ο Μιλόσεβιτς σπάνια άκουγε (τους άλλους), αλλά, μερικές φορές είχε ακούσει τον υπουργό Εξωτερικών. 

«Ο Μιλόσεβιτς ήταν εσωστρεφής άνθρωπος. Δεν ήθελε να μιλάει με τους άλλους ή να ακούει γνώμες άλλων. 
Ούτε στάθηκε μπροστά από τους συνεργάτες του, να ενημερωθεί ή να ενημερώσει, τι σκοπεύει να πει σε άγνωστους, πριν από τις συναντήσεις του. Αυτό το μάθαμε αργότερα», διευκρίνισε ο Γιοβάνοβιτς.
«Ήταν αρκετά κλειστός και μόλις μια, ή δύο φορές ζήτησε συμβουλές», πρόσθεσε.

(Πηγές : ιστολόγια 'nedeljnik.rs' &
'εχέδωρος')

Συντακτική ομάδα "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμοὺς ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!