Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

Τα κίνητρα ΠΙΣΩ από τον πόλεμο κατά των μετρητών...

Απόσπασμα από το βιβλίο «Η Κατάργηση των Μετρητών και οι Συνέπειές της» :
Σύμφωνα με το χιλιοειπωμένο επιχείρημα κατά των μετρητών, η χρήση τους ευνοεί τη μαύρη εργασία, την φοροδιαφυγή, τις παράνομες δραστηριότητες, μέχρι και την τρομοκρατία. Όλα αυτά υποτίθεται ότι χρηματοδοτούνται με μετρητά και θα δυσχεραίνονταν σημαντικά αν εξέλειπαν τα μετρητά. 

Ωστόσο, τα δαιμόνια που κατονομάζονται εδώ δεν είναι καινά. 
Προς τι, λοιπόν, ο ξαφνικός ζήλος για την κατάργηση των μετρητών; 
Το πόσο υποκριτικό είναι το επιχείρημα αυτό, φαίνεται ξεκάθαρα από τον ζήλο της βρετανικής πολυεθνικής τράπεζας 'HSBC' να απαγορεύει στους πελάτες της την ανάληψη ποσών μεσαίου και μεγάλου ύψους. 

Σύμφωνα με είδηση του 'BBC' τον Ιανουάριο του 2014, πολλοί πελάτες της 'HSBC' δεν μπορούσαν σηκώσουν μετρητά της τάξεως των 5.000 έως 10.000 λιρών, αν δεν είχαν να προβάλουν κάποια δικαιολογία ή ικανοποιητική εξήγηση, για τον λόγο που χρειάζονταν τα χρήματα. 

Η σύγκρουση στην καρδιά των βιομηχανικών χωρών ήρθε κάπως νωρίς και με αυτή την αμασκάρευτη μορφή. Κατόπιν θύελλας αντιδράσεων η 'HSBC', απέσυρε το μέτρο, το οποίο υποτίθεται ότι αποσκοπούσε στην πάταξη του ξεπλύματος χρήματος.


Το πικάντικο της ιστορίας είναι το εξής: Η 'HSBC' είναι γνωστή ως ένας από τους μεγαλύτερους μηχανισμούς ξεπλύματος βρόμικου χρήματος για τους εμπόρους ναρκωτικών και όπλων παγκοσμίως! 
Υπό την πίεση των μέσων ενημέρωσης το επιβεβαίωσε και η εισαγγελία. Οι έρευνες για συνέργεια σε ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή έκλεισαν σε πολυάριθμες περιπτώσεις με την επιβολή ενός χρηματικού προστίμου, το οποίο για την 'ΗSBC' ήταν απλώς πενταροδεκάρες. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της διαδικτυακής εφημερίδας 'Zed Online' του Ιουνίου 2015:

«Ο βρετανικός τραπεζικός κολοσσός 'HSBC' προέβη σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τις ελβετικές αρχές για δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. 
Η τράπεζα θα πληρώσει 38 εκατομμύρια ευρώ και ως αντάλλαγμα η γενική εισαγγελία της Γενεύης, θα αναστείλει τις έρευνες της λόγω υποψίας για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. [...] 

Η τράπεζα φέρεται να είχε βοηθήσει στο παρελθόν δεκάδες χιλιάδες πελάτες ανά τον κόσμο να ...αποκρύψουν από τις φορολογικές αρχές, ή να νομιμοποιήσουν από παράνομες δραστηριότητες έσοδα ύψους περίπου 180 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στους πελάτες συγκαταλέγονταν δικτάτορες και σεσημασμένοι κακοποιοί! 
Αυτά αποκαλύφθηκαν από ένα διεθνές ερευνητικό κύκλωμα και έγιναν γνωστά ως υπόθεση Swissleaks».

Η τράπεζα είχε ήδη πληρώσει τον Δεκέμβριο του 2012 1,4 δισεκατομμύρια δολλάρια, ώστε να μην ασκηθεί δίωξη εναντίον της μελλοντικά στις ΗΠΑ, εξ αιτίας του κεντρικού ρόλου της στο μεγάλης κλίμακας ξέπλυμα χρήματος για λογαριασμό των εμπόρων ναρκωτικών της Λατινικής Αμερικής.

Αυτή είναι, λοιπόν, η τράπεζα η οποία αρνήθηκε - θεωρητικά με δική της πρωτοβουλία - να δώσει 5.000 λίρες σε πελάτες, επειδή δεν ήταν επαρκώς εξακριβωμένο εάν προσπαθούσαν να διευκολύνουν παράνομες δραστηριότητες, όπως π.χ. το πλακοστρώσιμο μιας ταράτσας χωρίς απόδειξη...

[ΠΗΓΗ:http://redskywarning.blogspot.gr/2017/08/blog-post_6.html]

Συντακτική ομάδα "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

1 σχόλιο:

  1. Η Δανία απαγορεύει τις τεχνικές σφαγής χαλάλ και κοσέρ

    http://www.eglimatikotita.gr/2017/08/blog-post_97.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμοὺς ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!