Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Κανείς δεν το περίμενε. Δημοτικό σχολείο στην Γερμανία με 99% παιδιά από οικογένειες μεταναστών χρειάζεται τώρα φύλακες ασφαλείας λόγω της ανεξέλεγκτης βίας



Το δημοτικό σχολείο Spreewald του Βερολίνου αποφάσισε να προσλάβει φρουρούς για τα παιδιά και το προσωπικό του, μετά από τα περισσότερα από 30 βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα τον περασμένο χρόνο.

Στο σχολείο, που έχει ένα 99% μεταναστευτικό πληθυσμό, οι δάσκαλοι και τα παιδιά δέχονται συχνά επιθέσεις. Το σχολικό περιβάλλον είναι τώρα τόσο επιθετικό ώστε οι φύλακες πρέπει να είναι παρόντες από τις 7:30 π.μ. έως τις 4 μ.μ. για να διατηρήσουν την τάξη.

"Μέσα στο προηγούμενο έτος, η βία αυξήθηκε τόσο πολύ ώστε τώρα πρέπει να λάβουμε αυτό το μέτρο", δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου, Doris Unzeit, στην εφημερίδα Bild της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την επιθεώρηση του σχολείου, υπήρχαν περισσότερα από 30 βίαια επεισόδια μεταξύ παιδιών, καθηγητών και ακόμη και γονέων πέρυσι. Το αυξανόμενο κόστος ασφάλειας για το σχολείο καθίσταται προβληματικό: 1.719 ευρώ δαπανώνται για το μέτρο κάθε εβδομάδα.


Η διευθύντρια Unzeit ελπίζει ότι το δημοτικό συμβούλιο θα πληρώσει για την ασφάλεια του σχολείου μετά από μια επιτυχημένη "δοκιμαστική φάση".

«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!