Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Όλα στους Αμερικανούς. Δεύτερη Σούδα στη Θράκη, στόχος η Ελλάδα



- Νέα αμερικανική βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης - Σε πρώτη φάση φαίνεται ότι οι Αμερικανοί θα εγκαταστήσουν ελικόπτερα - Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις, επίσκεψη ΝΑΤΟϊκών και Αμερικανών

Όλα δείχνουν ότι οι διεργασίες για μια αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Στην περιοχή φαίνεται ότι οι ΗΠΑ θέλουν να εγκαταστήσουν βάση ελικοπτέρων ή κάτι μεγαλύτερο και πιο σύνθετο.



Η αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη φαίνεται ότι σε λίγο καιρό θα μπει μπροστά. Όλα δείχνουν ότι θα είναι μια βάση ελικοπτέρων, ωστόσο ίσως λειτουργήσει και ως ενδιάμεση βάση για τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν ήδη στη Βαλκανική.

Σύμφωνα με το Evros-news.gr, ακόμη και εντός της εβδομάδας αναμένεται στην πόλη κλιμάκιο υψηλόβαθμων Αμερικανών στρατιωτικών, προκειμένου να έχει επαφές και συζητήσεις για θέματα που ενδιαφέρουν τις ΗΠΑ στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κλιμάκιο θα αποτελείται τόσοαπό στελέχη της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, όσο και του ΝΑΤΟ.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια κίνηση που εξυπηρετεί σε έναν βαθμό και την ελληνική πλευρά καθώς οι ΗΠΑ αποφασίζουν να έχουν παρουσία σε μια εθνικά ευαίσθητη περιοχή για την Ελλάδα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέρος του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης θα μετατραπεί σε ένα κέντρο υποστήριξης αλλά και συναρμολόγησης ελικοπτέρων. Στόχος η εξυπηρέτηση αναγκών των δυνάμεων των ΗΠΑ, στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Παράλληλα φαίνεται ότι το λιμάνι θα εξυπηρετεί και τις ανάγκες για τη μεταφορά υλικού από και προς τις βάσεις των Αμερικανών στη Βαλκανική χερσόνησο.

Με την ύπαρξη ΝΑΤΟϊκών και αμερικανικών εγκαταστάσεων σε Βουλγαρία και Ρουμανία φαίνεται ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αποκτά νέο στρατηγικό ρόλο.

Με πληροφορίες από Evros-news


[Πηγή] http://oimaskespeftoun.blogspot.gr
«Τριβέλι Πᾶνος»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!