Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ! 3η Μαΐου 1945. Το (θαμμένο!) έ γ κ λ η μ α της αγγλικής 'ΡΑΦ' και η εκτέλεση 7.000 αιχμαλώτων!

ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΥΠΕΡΩΚΕΑΝΙΟ 'ΚΑΠ ΑΡΚΟΝΑ', ΣΕ 'ΚΑΡΤ-ΠΟΣΤΑΛ' ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ...

(ΟΣΑ "ΠΡΟΣΠΕΡΝΟΥΝ" ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ...)
Το Αμβούργο βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τους Βρετανούς, για αναίμακτη παράδοση της πόλεως και οι βιομήχανοι που χρησιμοποιούσαν ως εργατικό δυναμικό τους κρατούμενους του στρατοπέδου Νόϊενγκαμμε, απαιτούσαν από τον Χίμλερ να αδειάσει το στρατόπεδο... 
Αποτέλεσμα εικόνας για SS

Πράγματι τα 'SS' άδειασαν συστηματικά όλους τους εναπομείναντες κρατούμενους, μεταξύ της 16ης και 28ης Απριλίου 1945 και περίπου 10.000 κρατούμενοι μεταφέρθηκαν και επιβιβαστήκαν σε έναν στολίσκο, που ήταν αραγμένος στον κόλπο του Λίμπεκ, και τον αποτελούσαν τα Γερμανικά υπερωκεάνια «SS Cap Arcona», και «SS Deutschland», (ηλικείας 45 ετών), και το φορτηγό «Thielbek», όπου παρέμειναν για αρκετές ημέρες χωρίς τροφή και νερό, περιμένοντας τη μεταφορά τους. Την διαταγή μεταγωγής στα πλοία – φυλακές, είχε δώσει ο γκαουλάϊτερ του Αμβούργου Καρλ Κάουφμαν. 

Στις 30 Απριλίου 1945 τα Σουηδικά πλοία «Magdalena» και «Lillie Matthiessen», παρέλαβαν από τον στολίσκο σκανδιναβούς κρατουμένους και τους μετέφεραν στην Σουηδία.

Αποτέλεσμα εικόνας για NEUENGAMME CAMP

Οι τελευταίοι κρατούμενοι του Νόϊενγκαμμε μαζί με τους άνδρες των 'SS', εγκατέλειψαν το στρατόπεδο στις 2 Μαΐου 1945. Το απόγευμα της 2ας Μαΐου 1945 και άλλοι κρατούμενοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά από τα στρατόπεδα «Στούτχοφ» και «Μίτελμπαου-Ντόρα», φορτώθηκαν σε φορτηγίδες, και μεταφέρθηκαν στα πλοία-φυλακές. 

Αποτέλεσμα εικόνας για raf world war 2

Το πρωΐ της 3ης Μαΐου 1945, τα τρία πλοία, υπέστησαν επίθεση από την αγγλική αεροπορία, (ΡΑΦ) που πίστευε «βάσει πληροφοριών», ότι στα πλοία είχαν επιβιβαστεί με προορισμό την Νορβηγία, άνδρες των 'SS'. 
Το «Thielbek» βυθίστηκε αμέσως, ενώ τα «Cap Arcona» και «Deutschland», πήραν φωτιά και αργότερα βυθίστηκαν και τα δύο! 

Σχετική εικόνα

Όσοι κρατούμενοι δεν κάηκαν και κατάφεραν να πηδήσουν στο νερό ...πυροβολήθηκαν από τα σκάφη της 'RAF', με αποτέλεσμα πολλά πτώματα να εκβρασθούν στην ακτή, την οποία ήδη είχαν καταλάβει τα βρετανικά στρατεύματα, που υποχρέωσαν Γερμανούς αιχμαλώτους πολέμου, αλλά και πολίτες, να σκάψουν τεράστιους λάκκους για τον ενταφιασμό τους. 
Το σύνολο των νεκρών ξεπέρασε τις 7.000 !!! 

Ανάμεσα τους και Έλληνες κρατούμενοι. Στο Νόϊενγκαμμε είχαν φθάσει στις 4 Ιουνίου 1944, 850 άνδρες από το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Χαϊδάρι. Επίσης το καλοκαίρι του '44, μεταφέρθηκαν εκεί 61 Ελληνίδες, από το στρατόπεδο του Ράβενσμπρικ. 
Συνολικά οι Έλληνες στο Νοϊενγκάμε ήσαν περί τους 1.200...

Στα αρχεία του στρατοπέδου καταγράφηκε ο θάνατος 156. Για τους υπόλοιπους, δεν υπάρχουν στοιχεία για το πόσοι ήταν στα 86 παραρτήματα και πόσοι μεταφερθήκαν στα πλοία. Από αυτούς πάντως ...ένας επέζησε! 

Αποτέλεσμα εικόνας για NEUENGAMME CAMP

(Το Νοϊενγκάμε ήταν το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκεντρώσεως της Βόρειας Γερμανίας με 86 παραρτήματα, τα οποία απλώνονταν ως τα σύνορα με την Δανία. Σκοπός τους ήταν η τροφοδότηση της γερμανικής βιομηχανίας με εργατικό δυναμικό).

Αποτέλεσμα εικόνας για NEUENGAMME TRIAL

Οι Άγγλοι για το δικό τους λάθος, δίκασαν στην αποκαλούμενη «δίκη του Νόϊενγκαμμε» του Γερμανούς, και εκτέλεσαν 11...

[ΠΗΓΗ: http://deltio11.blogspot.gr/2017/05/3-1945-7000.html]

Συντακτική ομάδα "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμοὺς ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!