Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Καί έτσι ολόκληρος ο κόσμος είναι τυλιγμένος σέ κ ο λ α σ μ έ ν ο ΜΙΣΟΣ ! ( Ο Αγ.Σωφρόνιος του Έσσεξ, γιά τόν φριχτό πόλεμο )

Τριάντα χρόνια έχουν περάσει αλλά η ειρήνη δεν έχει ακόμη επιτευχθεί, το σκοτάδι δεν έχει διασκορπιστεί και το φως της αγάπης δεν φωτίζει ακόμη έντονα τη γη. 

Εκείνα τα εφιαλτικά χρόνια προσευχόμουν πολλές ώρες, ειδικά τη νύχτα. 

Έκλαψα στις προσευχές μου «για ειρήνη σε όλο τον κόσμο» , ειδικά για τη Ρωσία, για τον ρωσικό λαό, που απειλούνταν με σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή.

Η ιστορία της ανθρωπότητας είναι γεμάτη με κάθε είδους εγκλήματα, αλλά δεν υπάρχει μεγαλύτερο έγκλημα από τον πόλεμο , ειδικά στην εποχή μας, «παγκόσμιοι πόλεμοι», όταν όλοι οι άνθρωποι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο παρασύρονται στην «αδελφοκτονία».

Σήμερα κανείς «χαίρεται» που εκατοντάδες χιλιάδες σκοτώνονται, ακόμη και εκατομμύρια «από τη μια πλευρά». αύριο τα θύματα χαίρονται που η εκδίκηση έχει ξεπεράσει τους δολοφόνους. 

Και έτσι ολόκληρος ο κόσμος είναι τυλιγμένος σε κολασμένο μίσος , το Άγιο Πνεύμα εγκαταλείπει τις ψυχές των ανθρώπων και η απόγνωση κυριεύει τις καρδιές τους…

Άγιος Σωφρόνιος του Έσσεξ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!