Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Η Θεσσαλονίκη τίμησε τον Άγιο Δημήτριο, όπως του άξιζε, σε ΠΕΙΣΜΑ της αντιχριστιανικής π ρ ο π α γ ά ν δ α ς !!!.....


Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

 

Ενώ τα αντιεκκλησιαστικά άρθρα ξεφυτρώνουν σαν... μανιτάρια από το πρωί, οι πιστοί της Θεσσαλονίκης αψήφησαν την προπαγάνδα και τίμησαν με κάθε λαμπρότητα τον Άγιο Δημήτριο.


Λιτανεία στον Άγιο Δημήτριο: Σε πείσμα της αντιχριστιανικής προπαγάνδας που γινόταν εδώ και πολλές μέρες από πολιτικούς, ειδικούς και δημοσιογράφους, ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης τιμήθηκε από τον κλήρο και τον λαό της Θεσσαλονίκης, έτσι όπως του αξίζει.

Εκατοντάδες πιστοί έσπευσαν να ακολουθήσουν τη λιτανεία των εικόνων του Αγίου Δημητρίου, της Παναγίας Πορταϊτίσσης και των ιερών λειψάνων του πολιούχου της Θεσσαλονίκης. 

Η μεταφορά τους έγινε με στρατιωτικά οχήματα, ενώ τη πομπή συνόδευε η μπάντα της Αστυνομίας, εκπρόσωποι του κλήρου και αγήματα του στρατού ξηράς.

Οι Θεσσαλονικείς δεν πτοήθηκαν από το κλίμα τρομολαγνείας και με κατάνυξη ανέπεμψαν τις προσευχές τους προς τον θαυματουργό προστάτη τους. Με την παρουσία τους έδωσαν μια ηχηρή απάντηση σε όλους όσους έχουν βάλει στο στόχαστρο την Ορθοδοξία. 

Σε όλους όσους θεώρησαν πως βρήκαν χρυσή ευκαιρία με τη πανδημία για να εξωτερικεύσουν τα χριστιανοφοβικά συμπλέγματα τους.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι 

Έβγαλαν μεροκάματο πάλι…

Με μια τέτοια λαμπρή εορτή όπως η σημερινή, η αντιχριστιανική λύσσα των γνωστών κύκλων δεν θα μπορούσε να μην εκδηλωθεί. 

Μια μικρή «βόλτα» στο διαδίκτυο έφτανε για να δεις άρθρα από συντάκτες που πρέπει να περνούσαν πραγματικά δύσκολες ώρες. Μόνο… αφρούς δεν έβγαζαν. 

Οι άθλιες τακτικές τους, είναι πλέον προβλέψιμες μέχρι αηδίας.

Βρίσκουμε 1-2  άτομα μέσα στα 500 που δεν φορούν μάσκα, εστιάζουμε, ζουμάρουμε, κόβουμε, βάζουμε και έναν βαρύγδουπο τίτλο που να περιέχει υποχρεωτικά μια από τις λέξεις – φράσεις: «συνωστισμός»«χωρίς μάσκα»«αψήφησαν τα μέτρα» και έτοιμο το άρθρο/ρεπορτάζ της κακιάς ώρας.

Ασφαλώς στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι χριστιανοί τήρησαν τα μέτρα προστασίας, πολύ περισσότερο μάλιστα από άλλες εκδηλώσεις που έχουμε δει κατά καιρούς στη Θεσσαλονίκη. 

Πολιτικές, καλλιτεχνικές ή ιδεολογικές. 

Δεν έχουν καμία επαφή με τη πραγματικότητα τα δημοσιεύματα λάσπης που κυκλοφόρησαν. Άλλα έχουμε πει: Aν είσαι «μύγα» ακόμα και αν δεν βρίσκεις ακαθαρσία, την επινοείς.

Άλλοι πάλι, διάλεξαν να βγάλουν… μεροκάματο με τους πιστούς που προσκυνούσαν τις εικόνες έξω από τον ιερό Ναό. 

Οι εξυμνητές του θιάσου της Αμάλ, διέκοψαν τον μακάριο ύπνο τους επειδή κάποιοι χριστιανοί κατέβαζαν τις μάσκες για να προσκυνήσουν. Ζουμ κι εκεί. Και τίτλοι ανάλογοι για να φανεί η «ενόχληση» των αγουροξυπνημένων.

Στη κακομοιριά του μικρόκοσμου τους

Δεν σέβονται την ανυπόκριτη πίστη αυτών των ανθρώπων. 

Δε λένε να χωνέψουν πως υπάρχουν πιστοί που βάζουν πάνω απ’ όλα το σεβασμό στον Θεό και τους Αγίους του. 

Πως εκείνη την ώρα πιστεύουν πως δεν ασπάζονται ένα άψυχο γυαλί, άλλα τον ίδιο τον πολιούχο. Και θεωρούν ασέβεια να ασπαστούν τον αγαπημένο τους Άγιο με ένα κομμάτι πανί στο πρόσωπο τους.

Έναν Άγιο μάλιστα που μυροβλύζει και που έχει κάνει αναρίθμητα θαύματα στο πέρασμα των αιώνων. Νομίζουν οι δύστυχοι λασπολόγοι πως όλα κινούνται γύρω από την κακομοιριά του μικρόκοσμου τους. 

Δεν διστάζουν ακόμα και να στοχοποιήσουν πολίτες, δείχνοντας τα πρόσωπα τους σε φωτογραφίες και βίντεο, την ώρα που ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. 

Σε τέτοια επίπεδα αθλιότητας έχει φτάσει η «ενημέρωση» τους.

Μπράβο στους Θεσσαλονικείς

Κάποτε υπήρχε ένας προσχηματικός σεβασμός στη πίστη των χριστιανών, ακόμα και από τα μέσα ενημέρωσης, άλλα τα τελευταία χρόνια έχει χαθεί κάθε πρόσχημα. 

Μιλάμε πλέον για συντονισμένο σχέδιο κατά της Ορθοδοξίας, με μεγάλα και μεσαία ειδησεογραφικά sites να στήνουν καραούλι σε κάθε μεγάλη εορτή, για να ρίξουν το δηλητήριο τους.

Όμως οι Θεσσαλονικείς δε λογάριασαν την ηχορύπανση που παράγουν τα κοράκια της ενημέρωσης. 

Δεν εγκατέλειψαν τη χάρη του θαυματουργού Αγίου τους. Έδωσαν για ακόμη μια φορά το στίγμα τους. 

Παρόλο τον πόλεμο που δέχθηκαν, απέδειξαν πως στη Θεσσαλονίκη χτυπά ακόμα ζωηρά ο παλμός της Ορθοδοξίας.

 

 

Ελευθέριος Ανδρώνης

http://trelogiannis.blogspot.com/2021/10/blog-post_305.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!