Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΒΡΗΚΑΝ ΕΙΚΟΝΑ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ !!! ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ, ΤΗΝ ...ΤΡΕΜΟΥΝ!


foto

ΣΠΑΝΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΕΙΚΟΝΟΣ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ! ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ ...ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ! Μια μοναδική σε όλο τον κόσμο τοιχογραφία της Παναγίας μας, που την αναπαριστά σαν «Παναγία Γελούσα», προκαλεί το ...δέος στους Τούρκους, που σπεύδουν να την «προσκυνήσουν», ενώ οργιάζουν οι φήμες για την σημασία αυτής της ανακαλύψεως, «GÜLEN MERYEM TARTIŞMASI» δηλαδή, «Δημόσια συζήτηση για την Παναγία Γελούσα»!

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, επισημαίνει ο γνωστός δημοσιογράφος & τουρκολόγους Νικ.Χειλαδάκης, «Dünyada bir benzeri yok. Gülen Meryem Ana ve İsa ya rastlanılmadı», δηλαδή, «Δεν έχει συναπαντηθεί στον κόσμο καμμία Παναγία με τον Ιησού που να μοιάζει με την Παναγία Γελούσα». 


Η τοιχογραφία αυτή βρέθηκε στην περιοχή της Νίγδης στην Καππαδοκία και συγκεκριμένα στο Gümüşler Kasabası Ören, 9 χιλιόμετρα έξω από την Νίγδη, στο λεγόμενο «Μοναστήρι των Ανάργυρων», η ίδρυση το οποίου πάει τουλάχιστον 1800 χρόνια πίσω στον χρόνο. 
Ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού όταν την αντίκρισε, αφού εξέφρασε δημόσια τον μεγάλο του θαυμασμό, δήλωσε πως θα κάνει ότι είναι δυνατό, για να συντηρηθεί αυτή η μοναδική τοιχογραφία και να αποδοθεί στο κοινό που θα θελήσει να την επισκεφτεί και να την προσκυνήσει... 


Η τοιχογραφία της Παναγίας, ήταν κρυμμένη επί πολλά χρόνια και το λαξευτό αυτό μοναστήρι μέχρι το 1963 χρησιμοποιούνταν σαν ...αποθήκη! 
Ο χώρος ήταν εγκαταλειμμένος, όταν πριν από λίγα χρόνια άρχισε ξαφνικά να αποκτά ξανά ζωή, μέχρι που ήρθε στο φως αυτή η τοιχογραφία της Παναγίας, που όπως αναφέρεται, φώτισε όλο το λαξευτό μοναστήρι!
 
Ήδη από την δεκαετία του εβδομήντα, ο Άγγλος βυζαντινολόγος Michael Gough, είχε έρθει στο μέρος αυτό με μια ομάδα ερευνητών, καθώς είχε ακούσει για την φήμη, ότι εκεί υπάρχει η σπάνια Παναγία Γελούσα, ένα παγκόσμιο θρησκευτικό φαινόμενο και προσπαθούσε να την ανακαλύψει. Έκτοτε είχαν εμφανιστεί στην περιοχή διάφοροι αρχαιολόγοι που έκαναν έρευνες. 


Η μοναδική αυτή παγκοσμίως τοιχογραφία, ανάγεται στην βυζαντινή εποχή, τότε που στην περιοχή της Νίγδης είχε ακμάσει η Ορθοδοξία και η ευρύτερη περιοχή ήταν γεμάτη από ελληνορθόδοξα μοναστήρια και αμέτρητες λαξευτές εκκλησίες σε όλη την Καππαδοκία.
 
Ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού, Ertuğlul Günay, σε μια περιοδεία του στην περιοχή, εισήλθε και στον χώρο του μοναστηριού και εκεί, όταν αντίκρυσε την τοιχογραφία της Παναγίας Γελούσας, έμεινε έκθαμβος, όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές μαρτυρίες και αφού την κοίταξε επί αρκετή ώρα θαυμάζοντας την, αποφάσισε να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες για την ανάδειξη της μεγάλης και μοναδικής θρησκευτικής και όχι μόνο αξίας της...
 
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός, ότι πρόσφατα ο νομάρχης της περιοχής, Refik Arslan Öztürk, έκανε μια δήλωσε που εξέπληξε, καθώς παραδέχτηκε ότι η τοιχογραφία είναι τόπος προσκυνήματος, από προσκυνητές που έρχονται από όλη την Τουρκία. ("Παπαφλέσσας")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!