Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ΠΡΩΤΟΝ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ, ΟΥΤΕ ΟΣΙΟ! ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ;;;


shmaia-670x400

ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΙΣΧΡΟ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟ! "ΜΑΪΜΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ! ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΣ!... Όποιος περνάει έξω από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης θα βλέπει την ελληνική σημαία σε ...κίτρινα χρώματα!!! ΣΚΕΤΗ ΑΗΔΙΑ! Εκεί φιλοξενείται έκθεση του κινέζου… καλλιτέχνη Ai Weiwei, που θεωρείται
ως ο πιο γνωστός εν ζωή, καλλιτέχνης της σύγχρονης τέχνης…


shmaia-670x400

και είχε έρθει στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, για να στήσει ένα μνημείο γαι τους “πρόσφυγες που θα εκπέμπει σε όλον τον κόσμο μηνύματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης”...
 
Αυτές τις ημέρες στην Αθήνα, εκτίθενται έργα του, όπως ... καρέκλες και  'σκαμπό' (!) και κάποιοι υπεύθυνοι του Μουσείου έβγαλαν στο μπαλκόνι της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ έκτρωμα, που ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΑΣΧΗΜΑ το εθνικό μας σύμβολο και σύμφωνα με πληροφορίες, η γελοία εντελώς αυτή κίτρινη “σημαία”, θα παραμείνει εκεί για πολύ καιρό!
 
Το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση τέχνης, θα πρέπει να αυτοπεριορίζεται εκεί που αρχίζει να προσβάλλει τα ιερά και τα όσια ενός λαού.
Δεν είναι λογικό, στο όνομα της δήθεν ελευθερίας της τέχνης και της δήθεν αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, οποιοσδήποτε καλλιτέχνης να προσβάλλει την ελληνική σημαία!
 
Δεν είναι λογικό οι υπεύθυνοι ενός ελληνικού μουσείου, να δέχονται αυτή την προσβολή! Δεν είναι λογικό, η επίσημη ελληνική πολιτεία, στο όνομά της δήθεν προοδευτικότητος και της δήθεν αλληλεγγύης προς «πρόσφυγες» να δέχονται την ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ των ΙΕΡΩΝ & ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΩΝ εθνικών συμβόλων μας...
 
Κάποια στιγμή θα πρέπει, αν όχι η κεντρική πολιτεία, η δικαιοσύνη να ξυπνήσει, δεν είναι λογικό να βλέπουμε να καίγονται ελληνικές σημαίες ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ "ΤΙΠΟΤΕ" και να μη μιλάμε, δεν είναι λογικό ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟ, να βλέπουμε την ελληνική σημαία, σε αυτά τα χάλια, όποια και αν είναι η αιτία.
 
Το ιερό σύμβολο μας, θα πρέπει να παραμένει ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΟ, ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ και να κυματίζει εκεί ΨΗΛΑ, όπως αρμόζει!
 
ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ!
Τ Α Χ Ι Σ Τ Α !
"ΙΩ.ΚΑΠ."

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!