Κυριακή 29 Μαΐου 2016

ΑΠΛΑ, ΑΛΛΑ ΜΕΣΤΑ, "ΜΑΘΗΜΑΤΑ" ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!


ΔΕΙΤΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΗΓΕΤΟΥ!



(Το κείμενο που ακολουθεί, είναι του δημοσιογράφου, ερευνητού και συγγραφέως Νικ.Χειλαδάκη και αξίζει να το διαβάσουμε."Ιω.Καπ.")
Για πρώτη φορά στην ιστορία του Αγίου Όρους ένα τεθωρακισμένο αρματωμένο 'τζίπ' έφτασε μπρος στη πόρτα του Πρωτάτου και από εκεί κατέβηκε ένας κοντόσωμος, μάλλον χλωμός άντρας, που με μεγάλη ευλάβεια έκανε με το δεξί του χέρι και με τα τρία δάχτυλα της Αγίας Τριάδος, τον σταυρό του πριν μπει στο ναό να προσκυνήσει...


Αυτός ο μικρόσωμος, δεν ήταν κάποιος τυχαίος, είναι ο ηγέτης μιας από τις μεγαλύτερες υπερδυνάμεις του κόσμου και από το στόμα του κρέμονται εκατομμύρια συνάνθρωποι του. Και όμως, αυτός ο ηγέτης με ταπεινό βήμα, φίλησε τη εικόνα που του έτειναν οι Γέροντες και με έκδηλη την ταπείνωση, έκανε ξανά τον σταυρό του μέσα στον Ναό μπρος στην εικόνα του 'Άξιον Εστί' και μετά την φίλησε με ξεχωριστή ευλάβεια. 


Ποτέ έχουμε ξαναδεί εδώ, στην υποτιθέμενη πατρίδα της Ορθοδοξίας, στην χώρα που δίδαξε την Ορθοδοξία στους Ρώσους, ένα δικό μας πολιτικό ηγέτη να κάνει το ίδιο, να εμφανιστεί με ζωντανή πιστή και να προσκυνήσει με τον ίδιο χαρακτηριστικό ευλαβή τρόπο τα μεγάλα σύμβολα της Ορθοδοξίας ;;;


Για αυτόν τον μικρόσωμο, η Ορθοδοξία δεν είναι απλά μια θρησκευτική υποχρέωση, δεν είναι ένα συναίσθημα που παίζει σημαντικό ρόλο στον ίδιο του τον λαό. Είναι μια βαθειά πίστη που του δίνει την δύναμη να αντιμετωπίσει τις παγκόσμιες απειλές, την επέλαση των φθοροποιών δυνάμεων που θέλουν να τον εξοντώσουν. 


Η δύναμη της Ορθοδοξίας τον εμψυχώνει και όσοι αυτό δεν το πίστευαν, ή το λοιδορούσαν, το διαπίστωσαν όταν τον είδαν από κοντά με ποιο ύφος προσκυνούσε, με ποιο βλέμμα προσεύχονταν, με ποια συγκίνηση φιλούσε τις άγιες εικόνες, με ποιο τρόπο έδειχνε την βαθειά του πίστη. 


Δεν χρειάζονταν να είσαι πολύ έξυπνος για να το καταλάβεις! 
Γι’ αυτό ήρθε στο Άγιο Όρος. Γι’ αυτό απομονώθηκε με τους γέροντες και το κόκκινο κομποσκοίνι του. Γι’ αυτό με τόση λαχταρά ανυπομονούσε να βρεθεί στο Περιβόλι της Παναγίας, όπως ο ίδιος το προσφώνησε. 


ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΥΤΕΣ, ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ
ΡΩΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ, ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΕΜΕΝΕ  Ο ΡΩΣΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ.

Ποτέ είδαμε ξανά ένα Έλληνα πολιτικό ηγέτη να στέκεται στο ίδιο ανάστημα ενός κοντόσωμου αλλά τόσο πιστού ηγέτη;;;

Πέραν από όλες τις πολιτικές σκοπιμότητες, τα γεωστρατηγικά παιχνίδια, τις παγκόσμιες σκοτεινές διαπλοκές, ο κοντόσωμος αυτός, μας δίδαξε αυτό που θα έπρεπε εμείς να του διδάσκουμε. 


Ο Πούτιν δίδαξε την Ορθοδοξία και την μεγάλη της δύναμη στους …Ορθόδοξους, μίζερους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!