Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

61 χρόνια πρίν: Οι Άγγλοι ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΑΝ τον Μιχαλάκη Καραολή και τον Ανδρέα Δημητρίου! ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ! (ΔΕΝ θά τούς κάνουμε την χάρη...)

Νωρίς την aυγή της 10ης Μαΐου 1956, απαγχονίστηκαν στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας, οι πατριώτες και αγωνιστές για την απελευθέρωση της Κύπρου από το αγγλικό Στεμμα και την Ένωση με την Μητέρα Ελλάδα, Μιχαήλ Καραολής και Ανδρέας Δημητρίου. 
Ο Καραολής και ο Δημητρίου εντάχθηκαν από τους πρώτους στην ΕΟΚΑ και αγωνίστηκαν ηρωϊκά για την απελευθέρωση. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Ο Μιχαήλ Καραολής συνελήφθη σε ενέδρα των Αγγλων και κατηγορήθηκε, ότι μαζί με τον συναγωνιστή του Ανδρέα Παναγιώτου σκότωσαν στις 28 Αυγούστου 1955, έναν συνεργάτη των Άγγλων από το ΑΚΕΛ. 

(Ιστορικώς τεκμηριωμένη διαπίστωση!
ΤΕΛΙΚΩΣ, ΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, 'ΜΙΑ ΖΩΗ' ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, "ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟΙ" ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΓΛΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ! 
ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΚΥΠΡΟ, ΚΑΡΦΩΝΑΝ ΔΙΑΡΚΩΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΗΣ 'ΕΟΚΑ', ΕΝΩ ΕΔΩ, ΕΙΣΕΠΡΑΤΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ...'ΣΕΣΟΥΛΑ' ΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΤΗΣ 'RAF', ΠΟΥ ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ "ΣΥΜΠΤΩΣΗ", ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΕΑΜ, ΤΙΣ ΕΡΡΙΧΝΑΝ... "ΙΩ.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ")

Σχετική εικόνα

Ο Ανδρέας Δημητρίου συνελήφθη και κατηγορήθηκε ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε στην Αμμόχωστο τον πράκτορα της 'Ιντέλιτζενς Σέρβις', Σίντνεϊ Τέιλορ, στις 28 Νοεμβρίου 1955. 
Οι δύο αγωνιστές φυλακίστηκαν στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας. Δεν αποκάλυψαν τίποτα στους ανακριτές, καταδικάσθηκαν σε θάνατο και απαγχονίστηκαν στις 10 Μαΐου 1956. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Οι σωροί των δύο ηρώων του απελευθερωτικού αγώνος της Κύπρου, θάφτηκαν μαζί με άλλους 11 στα λεγόμενα «Φυλακισμένα Μνήματα», ένα κοιμητήριο που είχαν κατασκευάσει οι Άγγλοι στις κεντρικές φυλακές της Λευκωσίας και το οποίο βρισκόταν δίπλα από τα κελιά των μελλοθάνατων και την αγχόνη...

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ!

[ΠΗΓΗ: http://deltio11.blogspot.gr/]

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμοὺς ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!