Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

ΟΤΑΝ ΛΟΧΑΓΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ ΜΑΣ, ΕΡΡΙΞΕ ...7.500 ΣΦΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΒΛΗΜΑΤΑ, ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ, ΤΟ 1997!

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ 'Α Λ Υ Π Η Τ Α'!
ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΣ!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ "ΣΗΜΙΤΗ" ΑΣΦΑΛΩΣ! ΑΣΦΑΛΩΣ...


Η ΕΛΛΑΣ ...ΚΥΝΗΓΑ(!) Α-ΛΥ-ΠΗ-ΤΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ!!!
Καθώς 2 τουρκικοί πυραυλάκατοι έκαναν σήμερα Δευτέρα 15η Μαΐου 2017 ...τουρισμό στο Αγαθονήσι, ο (έμπειρος δημοσιογράφος) Πέτρος Κασιμάτης, θυμάται τον ηρωϊκό λοχαγό των Καταδρομών, που γάζωσε με ...7.500 σφαίρες (!!!)τουρκικό υποβρύχιο στην ίδια περιοχή! Το πως αντιμετώπισε η Ελλάδα κι αυτόν τον ΗΡΩΑ, μπορείτε να φαντασθείτε...
Ο ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ.

Ένα συγκλονιστικό περιστατικό απίστευτου θάρρους, έλαβε χώρα στο Ν.Α Αιγαίο, με κεντρικό πρωταγωνιστή έναν θαρραλέο λοχαγό των καταδρομών (σ.σ σήμερα Συνταγματάρχη) που απέδειξε, ότι στην ψυχή κάποιων Ελλήνων, αποθησαυρίζει κανείς σπάνιες αξίες! 
Με την τόλμη του έδειξε, ότι πράττοντας το αυτονόητο είχε στη μοίρα του να τον καταδιώξει, όχι ο μισός Τουρκικό στρατός, αλλά η Ελληνική στενοκεφαλιά!!!…

Ένα χρόνο μετά την κρίση των Ιμίων, η ελληνική στρατιωτική ηγεσία, προσπαθώντας να συνέλθει από το πολιτικό – διπλωματικό 'σοκ', αντιδρώντας σπασμωδικά, στέλνει την μία μονάδα ειδικών δυνάμεων πίσω απ την άλλη, για να φρουρούν βραχονησίδες που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία...

Υπό ακραίες καιρικές συνθήκες αμφίβιοι καταδρομείς, πεζοναύτες και αλεξιπτωτιστές είχαν αναλάβει δράση, φρουρώντας τις εσχατιές του Αιγαίου. Μια επίλεκτη ομάδα από την 521ο τάγμα Πεζοναυτών εγκαταστάθηκε στο Φαρμακονήσι.

Την Κυριακή του Πάσχα 27η Απριλίου 1997 σήμανε συναγερμός, καθώς η φωνή απ τον ασύρματο ανέφερε : «Στο νότιο παρατηρητήριο έρχεται προς τις θέσεις μας υποβρύχιο, δεν ξέρουμε αν είναι δικό μας, η τούρκικο…»!!

Από τους πίνακες αναγνωρίσεως διαπιστώνεται γρήγορα, ότι επρόκειτο για το Αμερικανικής κατασκευής 'Yildiray', Τουρκικό υποβρύχιο που πλησίαζε προς τις ακτές. 
Ήταν στα 1500 μέτρα, φυσικά εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και τότε χωρίς δεύτερη σκέψη ο λοχαγός Κ.Κ., δίνει διαταγή να εξαπολύσουν βλήμα, από το γαλλικό αντιαρματικό σύστημα STRIM!

Το υποβρύχιο μπορεί να έπλεε σε ελληνικά χωρικά ύδατα, αλλά ήταν εκτός βεληνεκούς. Το βλήμα έσκασε πριν το στόχο του. 
Ο λοχαγός δίνει εντολή για εκτόξευση δεύτερου βλήματος (!) κι ενώ αποτυγχάνει κι η δεύτερη βολή , ο ίδιος παίρνει τα πολυβόλα αδειάζοντας στο σώμα του υποβρυχίου ...7.500 σφαίρες!!! 

Το υποβρύχιο έπαθε σοβαρές ζημιές από το πολυβόλο κι απομακρυνόταν με λοξή κατεύθυνση προς την Τουρκία, ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΥΘΕΊ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΧΤΥΠΗΜΑΤΩΝ ΑΠ Τις ΣΦΑΙΡΕΣ.

Στο Ελληνικό ΓΕΕΘΑ σήμανε συναγερμός, απεστάλησαν δυνάμεις, ενώ η Άγκυρα συσκότισε το θέμα και αποσιώπησε όλες τις λεπτομέρειες. Και η χώρα μας δεν κατήγγειλε το περιστατικό επιδεικνύοντας αυτό, που η κυβέρνηση Σημίτη ευφυώς συνέλαβε προκειμένου τέτοια περιστατικά να αφομοιώνονται με τον πιο εύπεπτο τρόπο: Βάπτισε τη δουλικότητα και τη αδιαμαρτύρητη σιωπή, σε «στρατηγική ψυχραιμία» και με αυτό το δόγμα αποσιώπησε και την κατάρριψη «Τουρκικού» αεροσκάφους με ...Ισραηλινό πιλότο (!!!) που κατέπεσε στη Χίο την ίδια περίοδο, αφού Τούρκοι και Ισραηλινοί έκαναν κοινές αεροπορικές ασκήσεις στην περιοχή!!!

Η Οδύσσεια για τον γενναίο Έλληνα αξιωματικό συνεχίστηκε και το επόμενο διάστημα, αφού κλήθηκε επειγόντως στο Πεντάγωνο για εξηγήσεις και λεπτομέρειες επί του συμβάντος…. 
Όταν έφθασε στην Αθήνα συνοδεία του Λιμενικού Σώματος , οι προϊστάμενοι του ζήτησαν τελικά να πληρώσει ο ίδιος 2 εκατομμύρια δρχ. (!!!!) για τις "άστοχες" βολές του πυραυλικού συστήματος και αφού άκουσαν την απάντησή του σε άπταιστα… Γαλλικά τον έθεσαν εκτός καταδρομών!!!

Σε οποιαδήποτε άλλη προηγμένη χώρα του κόσμου, αυτός ο γενναίος λοχαγός θα ετιμάτο ως ήρωας και στο στήθος του θα καρφίτσωναν τρεις σειρές παράσημα!!… Οι στρατιωτικοί του προϊστάμενοι, προτίμησαν να ….ξεχάσουν το θερμό επεισόδιο που προκαλούσε πονοκεφάλους στους επιτελείς του τότε "σημιτο"- Πρωθυπουργού…

Το Τουρκικό υποβρύχιο συνεχίζει παρά τις σοβαρές βλάβες του, να διασχίζει προκλητικά τα Ελληνικά χωρικά ύδατα - τις προάλλες έπλεε ανοιχτά της Κέας -, οι στρατιωτικοί και πολιτικοί προϊστάμενοι του γενναίου αξιωματικού, πήγαν σπίτι τους, ή έσβησε η φήμη τους μες στη ντροπή, ή την διάψευση των προσδοκιών τους και ο συνταγματάρχης σήμερα νοιώθει περισσότερο απ όλους, να κυματίζει μέσα του η δική του γαλανόλευκη…. 
Που κανένα πρόστιμο δεν μπορεί να την ακυρώσει…

[Πηγή:http://kourdistoportocali.com/news-desk/o-ellinas-lochagos-pou-gazose-7-500-sferes-tourkiko-ypovrychio-sto-farmakonisi/]

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμοὺς ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!