Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Ο ΙΩ. ΜΕΤΑΞΑΣ ΚΑΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ. (Όταν θεσπίσθηκαν ΟΛΟΙ οι φιλεργατικοί ΝΟΜΟΙ! Πού ισχύουν ακόμα! - 'Βίντεο')
(Διαχρονικό κείμενο του κ.Γ. Δημητρακόπουλου, συνταξιούχου εκπαιδευτικού)
«Η Ελλάς από της 4ης Αυγούστου έγινε κράτος αντικομμουνιστικό, κράτος αντικοινοβουλευτικό, κράτος ολοκληρωτικό, κράτος με βάση αγροτική και εργατική και κατά συνέπειαν κράτος αντιπλουτοκρατικό. 
Δεν έχει βέβαια κόμμα ιδιαίτερο να κυβερνά. 

Αλλά κόμμα είναι ΟΛΟΣ ο λαός, εκτός από τους ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΥΣ κομμουνιστάς και τους αντιδραστικούς παλαιοκομματικούς».
(Ιωάννης Μεταξάς)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΩ.ΜΕΤΑΞΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΩ.ΜΕΤΑΞΑΣ

Εορτάζουμε σήμερα την Εργατική Πρωτομαγιά, την οποία από της καταστροφικής μεταπολιτεύσεως και εντεύθεν καπηλεύονται οι πάσης φύσεως μαρξιστές, δήθεν «εργατοπατέρες». Την Πρωτομαγιά, που ως «Εθνική Εργατική Εορτή» την καθιέρωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα...
ο Εθνικός Κυβερνήτης Ι. Μεταξάς, αποκαλούμενος από τους Έλληνες εργάτες «Πρώτος Εργάτης» . Κέρδισε με το σπαθί του αυτόν τον εξαιρετικά τιμητικό τίτλο, καθώς επί των ημερών του:

1ον) Καθιερώθηκε το 8ωρο ημερησίως και το 48ωρο εβδομαδιαίως, καθώς και η πληρωμή των υπερωριών.

2ον) Καθιερώθηκε η υποχρεωτική αργία της Κυριακής.

3ον) Απαγορεύθηκε αυστηρώς και δια ροπάλου η παιδική εργασία.

4ον) Καθορίσθηκαν κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων – το λεγόμενο «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» και υπογράφηκαν οι πρώτες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

5ον) Ιδρύθηκε το ΙΚΑ.

6ον) Ιδρύθηκε η Εργατική Εστία, με αυξημένες δραστηριότητες για «μετά την εργασίαν ψυχαγωγίαν των εργατών» και «εξασφάλισιν στέγης εις αυτούς»...

7ον) Καθιερώθηκε η υποχρεωτική διαιτησία μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.

8ον) Καθιερώθηκε η άδεια μετ’ αποδοχών.

9ον) Ιδρύθηκαν κρατικοί παιδικοί σταθμοί.

10ον) Η ανεργία σχεδόν εξαφανίσθηκε. Για τους ελαχίστους ανέργους δημιουργήθηκε η «Εργατική Οργάνωσις Μετακινήσεως και Προστασίας Ανέργων» (πρόδρομος του ΟΑΕΔ), η οποία παρείχε επιδόματα ανεργίας και φρόντιζε για την οργανωμένη μετακίνηση των ανέργων, σε περιοχές που υπήρχε εργασία!


Αντιθέτως, όπου επικράτησαν οι μαρξιστές, επέβαλλαν εργασιακό μεσαίωνα και εξαθλίωση των εργατών, σύγχρονο δε παράδειγμα είναι η κομμουνιστική Κίνα. Στην Ελλάδα σήμερα, το ΚΚΕ, επικαλούμενο την οικονομική κρίση, απολύει σωρηδόν τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις του και μάλιστα χωρίς αποζημίωση!

Βεβαίως, όλα τα ως άνω επιτεύγματα του Ι. Μεταξά, καταργούνται, ή πρόκειται να καταργηθούν λίαν συντόμως, από την συγκυβέρνηση της ...δυστυχίας μας.

(ΣΕ ΠΟΣΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΧΕΙ ...ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΟΤΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΕ Ο ΙΩ.ΜΕΤΑΞΑΣ, ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ; ΦΟΒΗΘΗΚΕ, ΟΤΙ ΗΛΘΑΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ, ΕΝΩ ΤΟΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΞΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΚΙΣΘΕΙ!!!
ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΣ! ΨΑΞΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!)

(ΚΑΤΩΤΕΡΩ, ΟΜΙΛΕΙ Ο ΙΩ.ΜΕΤΑΞΑΣ, ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΟΥ 1938, ΕΝΩΠΙΟΝ  Λ Α Ο Θ Α Λ Α Σ Σ Α Σ !)


[πηγή : http://paspartoy.blogspot.gr/2017/05/blog-post_1.html#more]

1 σχόλιο:

 1. ΞΕΡΕΙ Ο ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΠΟΥ Η ΑΓΝΟΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, "ΧΤΙΖΕΙ" ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΗ(!), ΠΟΣΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ "ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟΥ" ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΙΩ.ΜΕΤΑΞΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΙΣΧΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΛΜΑ ΟΥΔΕΙΣ "ΞΕΡΟΛΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ" & ΨΕΥΔΟ-ΗΓΕΤΗΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΞΕΙ;
  ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ Α.Ν. ΗΤΟΙ 'ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ'. 77 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ, ΑΛΛΟΤΕ ΓΙΑ
  ΚΑΛΟΥΣ, Ή ΑΛΛΟΤΕ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
  ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ!
  Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν, λόγου χάριν, με τί (υπερήφανο & ΘΑΡΡΑΛΕΟ) τρόπο Τ Σ Α Λ Α Κ Ω Σ Ε ο Μεταξάς, τον τότε βαθιά φιλότουρκο Αμερικανό πρέσβυ στην Αθήνα, τον "ελληνομαθή" και "ελληνολάτρη" - γράφουν ορισμένοι - Λίνκολν Μάκ Βέϋ; Πού στις εκθέσεις του πρός το 'Στέητ Ντηπάρτμεντ' - επί προεδρίας Φρ.Ρούσβελτ - ΕΘΑΒΕ την Ελλάδα κανονικά;
  ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμοὺς ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!