Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

«Μας τρομάζει η α π ά θ ε ι α – Η Βόρειος Ηπειρος ΠΟΥ πηγαίνει;» (Μητρ.Πωγωνιανής & Κονίτσης Ανδρέας).


ΤΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ! Ο ΑΞΙΟΣ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ,  ΕΠΙΜΕΝΕΙ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΩΤΑ ΒΑΡΥΚΟΩΝ ΚΑΙ ...ΓΡΑΙΚΥΛΛΩΝ!


Και εφέτος θα πραγματοποιηθούν στο Δελβινάκι, οι εκδηλώσεις για την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου καθώς συμπληρώνονται 103 χρόνια από την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας.
Ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας, σε Εγκύκλιό του αναφέρεται στο βορειοηπειρωτικό, που όπως τονίζει έχει ξεχαστεί και συμπληρώνει, πως αρκετοί εκ των γειτόνων μας «δε μας βλέπουν με καλό μάτι».
Η Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου αναφέρει:

Αριθ. Πρωτ.: 310
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 201η
ΘΕΜΑ: Η Βόρειος Ήπειρος που πηγαίνει;

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ

Αγαπητοί μου Χριστιανοί, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !

-Α-
Η κατάσταση στον κόσμο, αλλά και στην Πατρίδα μας, παρουσιάζει μια γενική αναστάτωση και ανασφάλεια. Πότε εδώ και πότε εκεί, εξεγέρσεις, δολοφονίες, τρομοκρατικές επιθέσεις, σεισμοί και τυφώνες καταστροφικοί, είναι, γενικά, ένα σκηνικό φόβου και αβεβαιότητας για το αύριο. 

Αλλά και το σήμερα δεν δίνει ελπίδες για κάτι καλλίτερο και πιο ελπιδοφόρο. Μας τρομάζει η απάθεια αρκετών συμπολιτών μας, ίσως εξ αιτίας της οικονομικής κρίσεως, που για μια επταετία ήδη μαστίζει την Χώρα. Κι’ αυτό είναι το πιο επικίνδυνο. 
Γιατί η Ελλάδα, περιβάλλεται από γείτονες, οι οποίοι – οι πιο πολλοί, τουλάχιστον – δεν την βλέπουν με καλό μάτι. Για παράδειγμα, όταν η Αλβανία διακηρύττει αδιάντροπα ότι τα σύνορά της φθάνουν μέχρι την Άρτα και την Πρέβεζα · όταν τα Σκόπια καπηλεύονται, συνεχώς, το όνομα της Μακεδονίας μας · όταν η Τουρκία ζητάει να βάλη πόδι στα νησιά του Αιγαίου και παραβιάζει, κάθε λίγο, τον θαλάσσιο και τον εναέριο εθνικό μας χώρο, ο εφησυχασμός είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος …

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ

-Β-
Αλλά, αν για τα γενικότερα θέματα είναι επικίνδυνος ο εφησυχασμός, για την Βόρειο Ήπειρο, θα έλεγα, ότι είναι αυτόχρημα εγκληματικός. Κι’ αυτό, γιατί τα όσα συμβαίνουν στην γη του Πύρρου είναι άκρως αρνητικά για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.
Τα γεγονότα στην Ελληνόψυχη Χειμάρρα είναι, λίγο – πολύ, γνωστά. 

Το αλβανικό καθεστώς προσπαθεί με πλαστογραφίες δήθεν σουλτανικών φιρμανίων και, προ παντός, με την βία, να αρπάξη τις περιουσίες των Ελλήνων, ιδίως στις παραθαλάσσιες περιοχές, για να ανεγείρη ξενοδοχεία ή άλλα προσοδοφόρα κτίσματα. 
Έπειτα, αφαιρεί το δικαίωμα από τους Βορειοηπειρώτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, εφ’ όσον διαμένουν εκτός Αλβανίας. 

Αλλ’ αυτό είναι φανερό, ότι αποβλέπει στην συρρίκνωση του αριθμού των Βορειοηπειρωτών, ώστε να μπορή το αλβανικό καθεστώς να λέη : «για ποια Βόρειο Ήπειρο μιλάτε ;».
Υπάρχει, βέβαια, και το ζήτημα των συντάξεων του Ο.Γ.Α., το οποίο δεν έχει, ατυχώς επιλυθή, εξ αιτίας της γραφειοκρατίας και της γνωστής μιζέριας των κρατούντων στην Πατρίδα μας. Φυσικά, και δεν παραλείπω να αναφέρω και την περίπτωση των «Τσάμηδων», οι οποίοι, με την αφανή αλλά δραστική υποκίνηση της αλβανικής Ηγεσίας, προβάλλουν απαράδεκτες απαιτήσεις από την Ελλάδα …

Διαβάστε εδώ: Αναβιώνει η ιδέα περί «Μεγάλης Αλβανίας»;

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ

-Γ-
Ασφαλώς, υπάρχουν και άλλα σοβαρά θέματα, που αφορούν στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, πέρα από όσα ακροθιγώς αναφέρθηκαν. 
Εκείνο που είναι ανησυχητικό, είναι αφ’ ενός μεν η απραξία της Ελλαδικής Ηγεσίας αφ’ ετέρου δε και η μη δραστηριοποίηση των εν Ελλάδι Βορειοηπειρωτών, που δεν είναι και λίγοι.

Παρατηρεί κανείς τον αγώνα των Παλαιστινίων και των Κούρδων. Και οι δύο αυτοί λαοί έχουν απέναντί τους δυό πανίσχυρα κράτη : το Ισραήλ οι Παλαιστίνιοι και την Τουρκία οι Κούρδοι. 
Εν τούτοις, δεν υποχωρούν, δεν αποκάμνουν. Παλεύουν και διεκδικούν τα ανθρώπινα δικαίωματά τους, να ζήσουν σε μια δική τους ελεύθερη πατρίδα, παρά τις εκατόμβες των θυμάτων ανάμεσα στους λαούς τους. Μελαγχολεί, λοιπόν, όποιος βλέπει την δυναμικότητα των Παλαιστινίων και των Κούρδων, από την μια, και την απραξία των αδελφών Βορειοηπειρωτών από την άλλη. Ή από το ενδιαφέρον της Τουρκίας για τους μουσουλμάνους της Θράκης και την αχαρακτήριστη τακτική των ημετέρων.

Σχετική εικόνα


-Δ-
Ακριβώς για τον λόγο να μη λησμονήσουμε τις υποχρεώσεις μας προς τους εμπεριστάτους Έλληνες Βορειοηπειρώτες, η Μητρόπολή μας οργανώνει και φέτος τις σχετικές εκδηλώσεις στο Δελβινάκι, την Κυριακή, 14 Μαΐου 2017 : Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερό μνημόσυνο για τους πρωτεργάτες και για τους πεσόντες αγωνιστές του Αυτονομιακού Αγώνος της Βορ. Ηπείρου, το 1914. 
Χρέος όλων μας, να συμμετάσχουμε, γιατί οι καιροί και κρίσιμοι είναι και δεν μας περιμένουν. Να βροντοφωνάξουμε για την Ένωση της Βορ. Ηπείρου με την Ελλάδα, και η φωνή μας να φθάση στα πέρατα του κόσμου. Θα σας περιμένω όλους.

Διάπυρος ευχέτης εν Χριστώ Αναστάντι

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ Ο Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης
Α Ν Δ Ρ Ε Α Σ

[ΠΗΓΗ: 'apenadi.blogspot.gr']


Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ

-------------------------------------------------------------

Θυμίζουμε - για τους νεωτέρους που ΔΕΝ τους "επιτρέπουν" να μάθουν ιστορία - με πολύ νοσταλγία, τί τραγουδούσαμε κάποτε στο Δημοτικό Σχολείο: "Έχω μιά αδελφή, κουκλίτσα αληθινή, την λένε ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ, την αγαπώ πολύ"!!!

Συντακτική ομάδα "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμοὺς ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!