Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

'ΣΤΟΠ' στίς ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ, απο τους αναισθησιολόγους της ΣΑΜΟΥ! Απέχουν από τις επεμβάσεις για λόγους ,«ηθικής συνειδήσεως»! (ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ


(ΕΥΓΕ ΤΟΥΣ! 'ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ'...)
Το σύνολο των αναισθησιολόγων του Νοσοκομείου Σάμου, με απόφασή τους, που κοινοποιήθηκε έγγραφα στην διοίκηση του νοσοκομείου, αρνούνται να χορηγούν αναισθησία σε περιπτώσεις διακοπής κυήσεως, εκτός ΑΝ συντρέχουν ιατρικοί λόγοι κινδύνου της ζωής, ή της υγείας της εγκύου!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ

Σύμφωνα με το σταθμό Αιγαίου της 'ΕΡΤ', που μετέδωσε την είδηση αν και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ανακοίνωση για το όλο θέμα, οι αναισθησιολόγοι επικαλούνται το άρθρο 31 του Νόμου 3418/2005 (κώδικας ιατρικής δεοντολογίας) το οποίο αναφέρει, πως «ο ιατρός μπορεί να επικαλεσθεί τους κανόνες και τις αρχές της ηθικής συνείδησεώς του και να αρνηθεί να εφαρμόσει, ή να συμπράξει στις διαδικασίες τεχνητής διακοπής της κυήσεως, εκτός εάν υπάρχει αναπότρεπτος κίνδυνος για την ζωή της εγκύου, ή κίνδυνος σοβαρής και διαρκούς βλάβης της υγείας της».

Να σημειώσουμε ότι μέχρι πρότινος πραγματοποιούνταν διακοπές κυήσεως στο Νοσοκομείο, με τη συναίνεση της εγκύου, ή των γονέων σε περιπτώσεις ανήλικης, όπως εξ άλλου και ο νόμος ορίζει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σταθμού Αιγαίου της 'ΕΡΤ' πάντα, η διοίκηση του Νοσοκομείου, φαίνεται να μην έχει το δικαίωμα να υποχρεώσει τους αναισθησιολόγους και τους μαιευτήρες να συμμετάσχουν σε διακοπή εγκυμοσύνης και έτσι το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, αφού οι γυναίκες που αποφασίζουν να μη συνεχίσουν την εξέλιξη της εγκυμοσύνης, την οποία δεν επιθυμούν, δεν θα μπορούν να το κάνουν στο μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού που είναι το νοσοκομείο Άγιος Παντελεήμονας, αλλά να ταξιδέψουν για αυτό στην Αθήνα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ) Από huffingtonpost

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμοὺς ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!