Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Μέ ἀσθενῆ ἀντανακλαστικά!


Με φτωχά και ασθενή πραγματικά τα αντανακλαστικά βρεθήκαμε, ως και με στέρησή τους, προκειμένου να γράψουμε τις σειρές αυτές ως καταγγελία για το αποτρόπαιο, σκόπιμο γκρέμισμα της Εκκλησίας στο χωριό της Μαυροπηγής! Και είναι λυπηρό και ντροπιαστικό αυτό, μια και βρισκόμαστε αρκετές μέρες μετά!

Θέλουν να μας κάνουν μια άθεη πολιτεία, που θα γκρεμίζει Εκκλησίες χωρίς εμπόδια και πρόβλημα, μια μουσουλμανία, που θα ’χει τζαμιά, αλλά σταυρούς και Εκκλησίες θα καταεδαφίζει πανεύκολα!

Εμείς όμως, πού βρισκόμαστε και πως λαμβάνουμε τα μηνύματα αυτά; Το υπέρ Πίστεως και Πατρίδας γιατί το λησμονούμε και δεν το υπερασπιζόμαστε; Είναι άτονη-ασθενική η αντίδραση μας στα μιαρά αυτά εγκλήματα, όμως ξέρουμε πολύ καλά τι παθαίνει κάποιος, που ενώ πέφτει δεν χρησιμοποιεί τα μέλη του κατάλληλα προκειμένου να προφυλαχθεί, ξέρουμε τι γίνεται και σε οδηγό, που δεν θα πατήσει αποτελεσματικά φρένο σε ξαφνικό εμπόδιο, που θα του βρεθεί μπροστά, ξέρουμε εν ολίγοις τι θα πει άνθρωπος χωρίς υγιή αντανακλαστικά! Ξέρουμε και τι σημαίνει να γκρεμίζεται μια Εκκλησία, καθ' όσον Εκκλησίες δεν γκρεμίζονται, αλλά χτίζονται και με σώματα ασπίδες υπερασπίζονται!
Για το γκρέμισμα της Εκκλησίας είναι το ίδιο ένοχοι, όχι μόνο εκείνοι, που πήραν αποφάσεις, εκείνοι, που γνώριζαν, εκείνοι οι δαίμονες, που εκτέλεσαν διαβολικές εντολές, αλλά και εκείνοι, που είδαν και δεν αντιστάθηκαν, οι υπόλοιποι, που άκουσαν και δεν έτρεξαν να εμποδίσουν, όλοι οι άλλοι, που δεν κίνησαν διαδικασίες ποικίλες, για να καταγγείλουν, καταδικάσουν, ζητήσουν απόδοση ευθυνών για το πραχθέν, ώστε να μην υπάρξει καν σκέψη, άλλη φορά, για επανάληψή του.

Χαρίκλεια Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!