Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

ΠΡΟΣΟΧΗ εδώ! Η ιστορία ενός πίνακος: Οι Άποικοι ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ τούς Ινδιάνους μέ τόν ιό της ευλογιάς! Οι "ευφυείς" ΑΓΓΛΟΙ.... Ξέρετε.....Ένας ωραίος πίνακας του 1766 ζωγραφισμένος από τον Benjamin West. 
Νά ΜΗΝ τόν προσπεράσουμε, αλλά να παρατηρήσουμε λίγο τί απεικονίζει ο ζωγράφος μέσα από αυτόν τον πίνακα. 
Φαινομενικά κάτι αθώο και ασήμαντο, κάποιες παρέες στην εξοχή να συζητάνε, μάλλον διαφορετικών εθνοτήτων.

Και όμως απεικονίζει τον Πρώτο Μαζικό Βιολογικό Πόλεμο στην Ιστορία της Ανθρωπότητος ο οποίος έγινε εντελώς αθόρυβα δύο χρόνια πριν ζωγραφιστεί αυτός ο πίνακας.

Το 1764, οι νέοι άποικοι-κατακτητές της Αμερικής αφού δεν κατάφεραν να εξολοθρεύσουν με πολεμικές και άλλες απάνθρωπες μεθόδους τους απ΄αιώνων ιδιοκτήτες της Πέραν του Ατλαντικού Γης, δηλαδή τους Ινδιάνους, σκαρφίστηκαν ένα τέχνασμα. 

Ζήτησαν εκεχειρία και μια συνάντηση μαζί τους για να σταματήσει ο πόλεμος και να ζήσουν ειρηνικά.

Οι αθώοι Ινδιάνοι δυστυχώς τούς πίστεψαν.

Στήν συνάντηση αυτή που έγινε στις όχθες του ποταμού Muskingum, οι Βρετανοί τους κάνουν δώρα πολλά ρούχα και κουβέρτες με τα οποία οι άδολοι Ινδιάνοι ενθουσιάστηκαν και υποσχέθηκαν εκεχειρία.

Δυστυχώς αυτά τα δώρα ήταν ο Θάνατος τους, προέρχονταν όλα από ασθενείς μολυσμένους από τον Θανατηφόρο Ιο της  Ε υ λ ο γ ι ά ς, άγνωστη μέχρι τότε ασθένεια σε αυτούς.

Αυτή την συνάντηση Βρετανών που δίνουν ρούχα στους Ινδιάνους αναπαριστά αυτός ο πίνακας.

Όλα έγιναν Αθόρυβα και Απονήρευτα από δήθεν Φιλάνθρωπους και Φιλειρηνιστές.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα δεκάδες εκατομμύρια Ινδιάνοι μολύνθηκαν και πέθαναν.

Εχθρός πια δεν υπάρχει '' η Νέα Γη όλη δική μας''.

Κάπως έτσι γεννήθηκε η περιβόητη Βαβυλώνα των Εθνών, η Αμερική.

Και κάπως έτσι άρχισε ο Πρώτος Μαζικός Βιολογικός Πόλεμος της Ιστορίας, ο οποίος σήμερα εφεύρε ασύλληπτες από τον φτωχό νου μας μεθόδους εξόντωσης των αθώων και αδυνάτων, για να Κυριαρχήσουν πάνω στήν Γή οι Πονηροί και οι Ισχυροί.

3 σχόλια:

 1. φοβερό... ελάχιστες φορές να υπάρχει οπτικό υλικό της στιγμής της διάπραξης ενός εγκλήματος... ο πίνακας αυτός, απαθανάτισε ακριβώς αυτό.

  ανέκαθεν "φιλάνθρωποι" οι "άγγλοι" της γνωστής καταγωγής... (δεν αναφέρομαι στον απλό λαό)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. μου δώσατε καταπληκτικό υλικό συζήτησης για αύριο! έχω τρελάνει τα παιδιά με τους Ινδιάνους. και ρίχνω τις κακίες μου για τους Άγγλους, πάνω στην συζήτηση. μερικά με ρωτούν πώς γίνεται να διδάσκω Αγγλικά αλλά να μην τους συμπαθώ. "Know your enemy" είναι η απάντηση και γίνεται γέλιο. και πάλι συγχαρητήρια για την δουλειά που κάνετε! είναι φοβερή!

   μέχρι Ελληνική Ιστορία στα Αγγλικά μαθαίνουμε. έχω κατακλέψει από το δελτίο της αγαπητής Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας τα 'ιστορικά', τα μεταφράζω στα Αγγλικά και μια φορά την εβδομάδα αφιερώνω 30 λεπτά σε αυτά.

   Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!