Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Φτερό με φτερό ΕΛΛΗΝΙΚΑ 'ΓΕΡΑΚΙΑ' ΜΑΖΙ μέ αμερικανικά 'F-15' πάνω από την Λήμνο, ξ έ σ κ ι σ α ν τά περί αποστρατικοποιήσεως των νησιών της Τουρκίας!



Στήν Σύνοδο Κορυφής θα παραθέσει την τουρκική προκλητικότητα ο Μητσοτάκης

Ηχηρό ράπισμα στην αναθεωρητική εμμονή της Τουρκίας η πτήση αμερικανικών μαχητικών 'F-15' από αυτά που σταθμεύουν στήν Λάρισα, πάνω από την Λήμνο το πρωΐ της Τετάρτης και δυτικά της Χίου την Δευτέρα.


Όταν η Ελληνική πλευρά παρουσίασε το σχέδιο πτήσης και το σενάριο της συνεκπαίδευσης πάνω ένα νησί που η Τουρκία θέλει αποστρατικοποιημένο, οι αμερικανοί δεν είχαν καμία αντίρρηση να πετάξουν και εκεί καθώς όπως ανέφεραν στρατιωτικές πηγές στο Πενταπόσταγμα, άσχετα από το τι αναφέρει κατά καιρούς το 'State Department', που ως διπλωματικός μηχανισμός κρατά ίσιες αποστάσεις, οι αμερικανοί στρατιωτικοί δεν μπορούν να διανοηθούν έδαφος κράτους μέλους της συμμαχίας και ειδικά δίπλα στα Στενά των Δαρδανελίων να είναι αποστρατικωποιημένα.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν την Τετάρτη ένα ζευγάρι αμερικανικών 'F-15' απογειώθηκε από την Λάρισα, συναντήθηκε στον αέρα με ελληνικά 'F-16' και πέταξαν μέχρι την Λήμνο όπου έμειναν για τουλάχιστον 15 λεπτά, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο στον κάλαθο των αχρήστων την τουρκική εμμονή για αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Ίσως για αυτό λίγη ώρα αργότερα ένα οι Τούρκοι οργίασαν πραγματοποιώντας 3 υπερπτήσεις σε Φαρμακονήσι, Λειψούς και Οινούσσες.

Τουρκικό ζεύγος F-16 πέταξε πάνω από το Φαρμακονήσι στις 14:13 στα 21.000 πόδια και στην συνέχεια στους Λειψούς στις 14:14 στο ίδιο ύψος. 
Καταδιωκόμενο συνεχώς από ελληνικά μαχητικά οι τούρκοι χειριστές χωρίστηκαν στα δύο και πέταξαν μεμονωμένα πάνω και από τις Οινούσσες στις 14:29 στα 27.000 και 29.000 πόδια αντίστοιχα.

Τα τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν ενώ στις Οινούσσες σημειώθηκε και μία εμπλοκή με τους τούρκους χειριστές να δείχνουν για μια ακόμα φορά στρεσαρισμένοι από το γεγονός πως όλη αυτή την ώρα είχα πίσω τους ελληνικά μαχητικά να τους καταδιώκουν.

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία όμως εκτός από το να ρίχνει καθημερινά «ξύλο» στους τούρκους εισβολείς, ατσαλώνει και τις στρατιωτικές συμμαχίες της χώρας συμμετέχοντας σε μια σειρά από διεθνείς ασκήσεις όπου οι χειριστές της φιγουράρουν ανάμεσα στους καλύτερους. 
Ελληνικά μαχητικά συμμετέχουν σε άσκηση με την Γαλλία και την Ισπανία στις Κανάριες Νήσους ενώ στο Ισραήλ έλαβαν μέρος στο πλαίσιο της άσκησης Blue Flag σε ένα εντυπωσιακό «elephant walk».

Ο πρωθυπουργός τῆς Ἑλλάδος θα θέσει το θέμα της τουρκικής παραβατικότητας στην Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά σήμερα στις Βρυξέλλες ενώ και ο Νίκος Δένδιας από το Ομάν σχολίασε την αντίδραση της Άγκυρας στην τριμερή της Αθήνας και την έκθεση καταπέλτη της Κομισιόν για την Τουρκία, για την Ανατολική Μεσόγειο, το μεταναστευτικό και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι χαρακτηριστικό το απόσπασμα των δηλώσεων του Νίκου Δένδια ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι τουρκικές αντιδράσεις εξηγούνται μόνο, το έχω ξαναπεί, αν η Τουρκία προσλαμβάνει τον εαυτό της ως επιτιθέμενο κράτος. Υπό οποιαδήποτε άλλη έννοια είναι παντελώς ακατανόητες.»

Είναι γεγονός πως στην Τουρκία η οργή, αλλά και η διαστρέβλωση των γεγονότων περισσεύει με αποτέλεσμα στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών να κάνει λόγο για εχθρικές πολιτικές: 
 «Είναι μια νέα εκδήλωση των εχθρικών πολιτικών του ελληνικού δίδυμου απέναντι στην Τουρκία και την ΤΔΒΚ» αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Άγκυρας...

3 σχόλια:

  1. ΣΑΣ ΘΕΡΜΟΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ!!!
    ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑ ΜΙΛΑΜΕ... Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΡΕΕΙ ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ!!! ΕΒΡΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιλαμβανόμαστε απολύτως τί γράφετε.
      Σέ κάθε περίπτωση η ανάρτηση ανωτέρω (όπως κάθε ανάρτησή μας πάντα) έχει πηγή, η οποία έχει καί τήν ευθύνη των όποιων διατυπώσεων.

      Διαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΑΘΗΝΑΙΑ! ΟΥΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ. ΣΑΤΑΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ! ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!