Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Wall Street Journal> 4.300.000 εργαζόμενοι στις ΗΠΑ “ε ξ α φ α ν ί σ θ η κ α ν”. ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ νά ε π ι σ τ ρ έ ψ ο υ ν στήν εργασία τους!....

Ακόμα και 5άστερα ξενοδοχεία σταματούν τόν καθημερινό καθαρισμό δωματίων, λόγω ελλείψεως προσωπικού!

ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
 'ΗΙLTON' ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ.

Είκοσι περίπου μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, που ουσιαστικά αναδιαμόρφωσε την παγκόσμια οικονομία, περίπου 4,3 εκατομμύρια εργαζόμενοι στις Ηνωμένες Πολιτείες απουσιάζουν από τις εργασίες τους. 

Πρόκειται για ένα τρομακτικό αριθμό, αν σκεφτεί κανείς ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη θέση του μόλις το 61,6% των ανθρώπων που είναι ικανοί για εργασία. 


Αυτό το πολύ ανησυχητικό γεγονός έρχεται καθώς οι οι εργοδότες αγωνίζονται να καλύψουν περισσότερες από 10 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, αλλά και την αυξανόμενη καταναλωτική ζήτηση ενόψει και εορτών.

Επιπλέον, οι αιτήσεις για ανέργους στις ΗΠΑ μειώθηκαν σε 293.000 την περασμένη εβδομάδα, η πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας που έπεσαν κάτω από τις 300.000, ανέφερε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ την Πέμπτη. 

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να αποχωρούν από τις θέσεις τους και κυρίως από τομείς όπως η μεταποίηση, το λιανικό εμπόριο, οι μεταφορές και οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η επιθυμία για εργασία μειώθηκε κατά κανόνα σε συγκεκριμένες δημογραφικές ομάδες και τομείς σταδιοδρομίας, ιδιαίτερα μεταξύ των γυναικών, των εργαζομένων χωρίς πτυχίο κολλεγίου και εκείνων σε επιχειρήσεις και τομείς με χαμηλές αμοιβές, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια και παιδική φροντίδα.

Πολλοί οικονομολόγοι περίμεναν ότι με το άνοιγμα των σχολείων, τη λήξη των επιδομάτων ανεργίας και την πτώση των κρουσμάτων της παραλλαγής Delta, θα υπήρχε αύξηση στην αναζήτηση εργασίας αυτό το φθινόπωρο. 

Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού εντείνονται: 

Η ζήτηση εργασίας μειώθηκε τον Σεπτέμβριο, καθώς οι εργαζόμενοι εγκατέλειψαν με ρυθμούς ρεκόρ τις δουλειές τους τον Αύγουστο. 

Πλέον, οι οικονομολόγοι ανησυχούν ότι η επιδείνωση της έλλειψης εργαζομένων αντικατοπτρίζει μακροπρόθεσμες μετατοπίσεις, όπως την επιτάχυνση των συνταξιοδοτήσεων λόγω πανδημίας, που δεν πρόκειται να αντιστραφεί.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ  Ε Δ Ω :

https://kourdistoportocali.com/news-desk/__trashed-27/

2 σχόλια:

  1. Σώπα ρε βδέλλες που ρουφάτε το αίμα του κοσμάκη! Τι λέτε; Θα τον έχετε τον άλλον με το φίμωτρο μήνες και μήνες να αρρωστήσει και με τα ράμπιτ (ναι, ράμπιτ) τεστ για ένα ξεροκόμματο και μετά θα κλαυθμηρίζετε υποκριτικά γιατί σας έφτυσε κι έφυγε; Ρε οι καημένοι οι μαμωνολάτρες τι πάνε οι μπίζνες τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!