Σάββατο 11 Μαΐου 2024

Μελέτη: Οι περιπτώσεις ΚΑΡΚΙΝΟΥ του ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ σε ΠΑΙΔΙΑ στις ΗΠΑ αυξάνονται κατά 500%!!!!!



Οι ερευνητές βλέπουν την παχυσαρκία, τις πολύ λίγες ίνες, την υπερβολική κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος και ζαχαρούχων ποτών, ορισμένα πρόσθετα τροφίμων, τη σωματική αδράνεια και τα αντιβιοτικά ως αιτίες καρκίνου του παχέος εντέρου, μεταξύ άλλων.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου επηρεάζει όλο και περισσότερο τους νέους ενήλικες, ανακοίνωσε το ARD το 2022. 

Τον Ιανουάριο του 2024, το Focus ανέφερε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και το Ηνωμένο Βασίλειο, τα ποσοστά θνησιμότητας από καρκίνο του παχέος εντέρου αυξάνονται επίσης μεταξύ των νέων ηλικίας 25 έως 49 ετών. Αυτό ισχύει και στις ΗΠΑ.

Μια νέα, μέχρι στιγμής αδημοσίευτη αμερικανική μελέτη βρήκε τώρα μια άλλη ανησυχητική εξέλιξη: 

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι-Κάνσας Σίτυ διαπίστωσαν ότι το ποσοστό καρκίνου του παχέος εντέρου σε παιδιά ηλικίας 10 έως 14 ετών έχει αυξηθεί κατά 500% τις τελευταίες δύο δεκαετίες. 

Μεταξύ των εφήβων ηλικίας μεταξύ 15 και 19 ετών, οι γιατροί έχουν βρει μια εκπληκτική αύξηση 333% στις περιπτώσεις καρκίνου του παχέος εντέρου από το 1999.

Η ομάδα, της οποίας η εργασία αναφέρεται από το Study Finds, διαπιστώνει επίσης ότι οι καρκίνοι του παχέος εντέρου μεταξύ των νέων ενηλίκων ηλικίας μεταξύ 20 και 24 ετών αυξήθηκαν κατά 185% στη δεκαετία του 2000. 

Ο επικεφαλής ερευνητής Δρ Islam Mohamed θα παρουσιάσει αυτά τα ανησυχητικά ευρήματα στην Εβδομάδα Πεπτικής Νόσου (DDW) 2024. 

Ο Mohamed, ο οποίος εργάζεται ως γιατρός εσωτερικής παθολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι-Κάνσας Σίτυ, εξήγησε σε δελτίο τύπου ότι ο καρκίνος του παχέος εντέρου δεν θεωρείται πλέον μόνο ως ασθένεια του ηλικιωμένου πληθυσμού. 

Είναι σημαντικό το κοινό να γνωρίζει τα σημεία και τα συμπτώματα του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι παραδοσιακά μια ασθένεια που επηρεάζει ασθενείς ηλικίας άνω των 50 ετών. 

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα περιλαμβάνουν αίμα στα κόπρανα, επίμονο πόνο στο στομάχι και ανεξήγητη απώλεια βάρους.

Ενώ αυτός ο καρκίνος ήταν ένα πρόβλημα για τους μεσήλικες και τους ηλικιωμένους, όλο και περισσότερες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι ο αριθμός των περιπτώσεων μεταξύ των νεαρών ενηλίκων αυξάνεται, ειδικά στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες. 

Το πρόβλημα έχει γίνει τόσο σοβαρό σε άτομα ηλικίας κάτω των 50 ετών που οι υγειονομικές αρχές στις ΗΠΑ έχουν μειώσει τη συνιστώμενη ηλικία για τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του παχέος εντέρου στα 45.

Αυτές οι μελέτες εξέτασαν συνήθως άτομα ηλικίας άνω των 15 ετών. Η νέα έκθεση, από την άλλη πλευρά, εγείρει ανησυχίες ότι το πρόβλημα θα ξεκινήσει ακόμη νωρίτερα.

Όσον αφορά τα αίτια, ο κίνδυνος καρκίνου του παχέος εντέρου αυξάνεται σύμφωνα με τους ερευνητές λόγω οικογενειακού ιστορικού φλεγμονώδους νόσου του εντέρου. 

Επιπλέον, διάφορες συνήθειες του τρόπου ζωής θα έπαιζαν ρόλο που επηρεάζει την υγεία. 

Αυτά περιλαμβάνουν την παχυσαρκία, το κάπνισμα, την κατανάλωση αλκοόλ, πολύ λίγες ίνες και την υπερβολική κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων και ζαχαρούχων ποτών.

Οι συγγραφείς της μελέτης προειδοποιούν επίσης ότι η σωματική αδράνεια, τα αντιβιοτικά και ορισμένα πρόσθετα τροφίμων μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη όγκων στο γαστρεντερικό σωλήνα.

Αν και ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων δεν έχει ακόμη φτάσει σε επιδημικές διαστάσεις, ο Mohamed θεωρεί ότι η ποσοστιαία αύξηση του καρκίνου του παχέος εντέρου στα παιδιά είναι τρομακτική. 

Χρησιμοποιώντας δεδομένα του CDC από το 1999 έως το 2020, η ομάδα διαπίστωσε ότι το 1999, μόνο 0,1 στα 100.000 παιδιά ηλικίας μεταξύ 10 και 14 ετών διαγνώστηκαν με καρκίνο του παχέος εντέρου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 0,6 παιδιά το 2020.

Μεταξύ των εφήβων ηλικίας μεταξύ 15 και 19 ετών, ο αριθμός των περιπτώσεων αυξήθηκε από 0,3 σε 1,3 διαγνωσμένα παιδιά ανά 100.000 εξετάσεις. 

Μεταξύ των νεαρών ενηλίκων στα 20 τους, ο αριθμός των περιπτώσεων αυξήθηκε από 0,7 το 1999 σε δύο από τις 100.000 το 2020.

Ταυτόχρονα, τα ποσοστά καρκίνου του παχέος εντέρου έχουν αυξηθεί κατά 71% μεταξύ των ενηλίκων ηλικίας 30 και 34 ετών και κατά 58% μεταξύ των ενηλίκων ηλικίας μεταξύ 35 και 39 ετών.



ΠΗΓΗ: Studie: Darmkrebsfälle bei Kindern in den USA steigen um 500% (...) - Transition News (transition-news.org)




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Πιθανά πρώιμα σημάδια καρκίνου του παγκρέατος: Πληροφορίες από κλινικές περιπτώσεις

Η ασθένεια μπορεί να παρουσιαστεί με συμπτώματα που συχνά συνδέονται με άλλες ασθένειες. Η έγκαιρη παρακολούθηση τέτοιων σημείων θα μπορούσε να βοηθήσει στην έγκαιρη διάγνωση.

Potential Early Signs of Pancreatic Cancer: Insights From Clinical Cases | The Epoch Times


Η Νέα Υόρκη άσκησε δίωξη σε ανεμβολίαστους αστυνομικούς

Μέσω του FBI, η πόλη της Νέας Υόρκης είχε εντοπίσει μη εμβολιασμένους αξιωματικούς, μεταξύ άλλων με δακτυλικά αποτυπώματα. Αυτό λέει μια τρέχουσα αγωγή, η πόλη αρνείται.

New York verfolgte ungeimpfte Beamte (tkp.at)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!