Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Λείπει ο Τζο Μπάιντεν; Είναι ζωντανός; Δεν έχει εμφανιστεί από τις 17 Ιουλίου, σύμφωνα με ισχυρισμούς



Εκεί που νόμιζες ότι τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να γίνουν πιο σουρεαλιστικά

Celia Farber 

22 Ιουλίου 2024






Το τελευταίο κομμάτι του Ammiel Alcalay στο Middle East Eye, μιλά για όλη αυτή την χιονοστιβάδα του τελευταίου διαστήματος.

ΠΗΓΗ: 
Is Joe Biden Missing? Is He Alive? He Has Not Been Seen Since July 17, Allegedly (substack.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΕΠΕΙΓΟΝ: Έχουν περάσει σχεδόν 24 ώρες από τότε που εγκατέλειψε την προεδρική του εκστρατεία, πού είναι ο Τζο Μπάιντεν;
(Δουλεύω πάνω σε ένα κομμάτι για την παράξενη αλλά αναπόφευκτη προσπάθεια των μέσων ενημέρωσης να ξαναγράψουν την ιστορία και να τον χαρακτηρίσουν ήρωα επειδή εγκατέλειψε έναν αγώνα που δεν μπόρεσε να κερδίσει, αλλά πρώτα αυτό.)



Αρκετοί χρήστες στο X/Twitter επεσήμαναν την τελευταία σύμπτωση που αφορά το μακροχρόνιο καρτούν Fox, καθώς ένα επεισόδιο του 2000 της σειράς Fox περιελάμβανε τη Lisa Simpson με μωβ κοστούμι συγκρίσιμο με αυτό που φορούσε η αντιπρόεδρος Kamala Harris κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας το 2021.
Το meme έγινε viral την Κυριακή καθώς ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εγκατέλειψε την κούρσα, υποστηρίζοντας τον Χάρις να πάρει τη θέση του στην προεδρική κούρσα, περίπου ένα μήνα πριν από το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο. Στην ορκωμοσία του Μπάιντεν, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2021, η Χάρις ήταν ντυμένη με ένα μωβ σύνολο σχεδιασμένο από τον Christopher John Rogers με παπούτσια σχεδιασμένα από τον Sergio Hudson και ένα κολιέ από τον Wilfredo Rosado.




Μπορείτε να πιστέψετε ότι η Kamala Harris θα είναι υποψήφια για πρόεδρος; Θα είναι υποψήφιος ο Alex Soros για αντιπρόεδρος; Απλώς αστειευόμουν! ΑΛΛA.. Δεν μπορώ να πιστέψω τους καιρούς που διανύουμε. Απολαύστε την παράσταση!






Ο γιατρός του Λευκού Οίκου Δρ O'Connor παρείχε ενημέρωση για την υγεία του Τζο Μπάιντεν εν μέσω εικασιών ότι μπορεί να είναι τερματικός.
Την περασμένη Τετάρτη ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετικός στον Covid. Είπε ότι θα απομονωθεί καθώς αναρρώνει. Την τελευταία φορά που ο Τζο Μπάιντεν εθεάθη δημόσια, δυσκολευόταν να περπατήσει. Ζει καν ο Μπάιντεν; Ο Τζο Μπάιντεν εγκατέλειψε επίσημα την προεδρική κούρσα του 2024 την Κυριακή. Ο Μπάιντεν έκανε την ανακοίνωση στο Χ σαν δειλός. Κρύβεται στο σπίτι του στο Rehoboth Beach εδώ και τέσσερις ημέρες. Οι παρουσιαστές του Fox News Bret Baier και Dana Perino ζήτησαν απόδειξη ζωής.




Αποκλειστικό: Ο πρόεδρος Μπάιντεν υπέστη μια άγνωστη ιατρική κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Λας Βέγκας, λένε αστυνομικές πηγές
Το Air Force One «πέταξε τόσο γρήγορα που το αεροπλάνο σείστηκε» κατά την επιστροφή του στην ανατολική ακτή.



Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Μπάιντεν αναμένεται να συναντηθεί με τον Νετανιάχου την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος το βράδυ της Δευτέρας. Επιπλέον, ανέφερε το Channel 12 News, συντονίζεται συνάντηση μεταξύ του Μπάιντεν και οικογενειών ομήρων με αμερικανική υπηκοότητα. Ο Νετανιάχου, ο οποίος προσγειώθηκε στην Ουάσινγκτον νωρίτερα τη Δευτέρα πριν από την ομιλία του στο Κογκρέσο, είχε αρχικά προγραμματιστεί να συναντηθεί με τον Μπάιντεν την Τρίτη, αλλά η συνάντηση αναβλήθηκε μετά τη διάγνωση του Μπάιντεν με COVID-19.



Ένα πράγμα είναι σίγουρο: το καθησυχαστικό τελετουργικό της ψηφοφορίας δεν πρόκειται να προωθήσει την ελευθερία ούτε στο ελάχιστο...
Οι δύο «πλευρές» της κυρίαρχης πολιτικής δεν μάχονται η μία εναντίον της άλλης, αγωνίζονται μόνο εναντίον σας. Η μόνη δουλειά τους είναι να σε κρατούν χειροκροτητή μαζί με το κουκλοθέατρο με τα δύο χέρια, καθώς σε ληστεύουν, σε τυφλώνουν και σφίγγουν τις αλυσίδες σου, ενώ το βλέμμα σου είναι προσηλωμένο στην παράσταση».

- Κέητλιν Τζόνστον

Μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας ενός προεδρικού υποψηφίου. Ένας εν ενεργεία πρόεδρος αποσύρει την προσπάθεια επανεκλογής του την 11η ώρα. Ένα πολιτικοποιημένο δικαστικό σώμα που αποτυγχάνει να καταστήσει τις εξουσίες υπόλογες στο κράτος δικαίου. Ένας κόσμος σε πόλεμο. Ένα έθνος σε αναταραχή.




Η ύπαρξη του υπομνήματος υπογραμμίζει πώς η εκστρατεία του Τραμπ βλέπει εδώ και μήνες την προοπτική να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο που δεν είναι ο Μπάιντεν.
Ακριβώς ένα μήνα πριν από την καταστροφική εμφάνιση του Τζο Μπάιντεν στο ντιμπέιτ, ένας υπάλληλος της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ διένειμε ένα έγγραφο σε κορυφαίους βοηθούς της εκστρατείας του Τραμπ. Η γραμμή θέματος: «Διορισμός ενός εναλλακτικού δημοκρατικού προεδρικού υποψηφίου». Το 11σέλιδο σημείωμα, με τίτλο «ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ», περιέγραφε τους τρόπους με τους οποίους ένας άλλος υποψήφιος εκτός από τον Μπάιντεν θα μπορούσε να γίνει ο υποψήφιος. Τα σενάρια περιελάμβαναν: «Ο Μπάιντεν κάνει στην άκρη», μια «εσωτερική εξέγερση» και μια «πράξη του Θεού».



Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις δήλωσε αργά τη Δευτέρα ότι είχε εξασφαλίσει την ευρεία υποστήριξη που απαιτείται για να γίνει η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.
Σύμφωνα με καταμέτρηση του Associated Press, η Χάρις είχε 2.214 αντιπροσώπους, πολύ πέρα από την απλή πλειοψηφία που απαιτείται για να εξασφαλίσει το χρίσμα στην πρώτη ψηφοφορία. Η έρευνα είναι ανεπίσημη, ανέφερε το AP, καθώς οι Δημοκρατικοί αντιπρόσωποι είναι ελεύθεροι να ψηφίσουν τον υποψήφιο της επιλογής τους όταν το κόμμα επιλέξει επίσημα τον υποψήφιό του.



«Πρόσεχε τι εύχεσαι...»
Ενώ η Αμερική χωνεύει την άνευ προηγουμένου παραίτηση του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα του 2024 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο μεγαλοδωρητής Τζον Μόργκαν ανακοίνωσε την Κυριακή ότι δεν θα συγκεντρώσει χρήματα για τους Δημοκρατικούς εάν η Κάμαλα Χάρις είναι η υποψήφια - και άφησε να εννοηθεί ότι η απόφαση του Μπάιντεν να την υποστηρίξει 30 λεπτά αφότου ανακοίνωσε ότι αποσύρεται ήταν ένα «γαμώτο» σε όσους τον έδιωξαν. «Αν ο Trump World μπορούσε να επιλέξει κάποιον για να θέσει υποψηφιότητα, νομίζω ότι θα την επέλεγε», δήλωσε ο Morgan στο ABC News.



Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος αντιπρόεδρος JD Vance, γερουσιαστής της πολιτείας της γενέτειράς του, δήλωσε στη συγκέντρωση του τη Δευτέρα ότι εάν οι Ρεπουμπλικάνοι δεν κερδίσουν τις εκλογές του 2024, θα μπορούσε να οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο για να «σώσει τη χώρα».
Τα σχόλια προήλθαν από τον γερουσιαστή της πολιτείας του Οχάιο Τζορτζ Λανγκ, R-West Chester, αμέσως μόλις ανέβηκε στη σκηνή στην πρώτη συγκέντρωση του Βανς στο Μίντλταουν του Οχάιο, από τότε που έγινε υποψήφιος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και φώναξε: «Πολεμήστε! Μάχη! Πολεμήστε!» «Αν πρόκειται για εμφύλιο πόλεμο... είμαστε η τελευταία στάση για να το σώσουμε», δήλωσε ο Λανγκ σε αμφιθέατρο του Λυκείου του Μίντλταουν, λιγότερο από μία ώρα πριν ο Βανς ανέβει στη σκηνή. Το πλήθος ζητωκραύγαζε ως απάντηση. Ο Vance αποφοίτησε από το γυμνάσιο το 2003.



Αρκετοί σημαντικοί ευρωπαϊκοί παίκτες, συμπεριλαμβανομένης μιας από τις κορυφαίες αμυντικές φωνές του Ηνωμένου Βασιλείου, υποστηρίζουν το σουηδικό σύστημα στρατολόγησης.
Τα μεγάλα κράτη του ΝΑΤΟ μπορεί να εξετάζουν το ενδεχόμενο υιοθέτησης ενός συστήματος στρατολόγησης σουηδικού τύπου, καθώς η Δύση εντείνει τις προσπάθειές της να εξοπλιστεί ενόψει ενός αποσταθεροποιημένου γεωπολιτικού τοπίου. Ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας επισκέφθηκε πρόσφατα το Tegeluddsvägen - ένα κέντρο δοκιμών στρατολόγησης στην άκρη της Στοκχόλμης. Ο Μπόρις Πιστόριους δήλωσε: «Χρειαζόμαστε νέους και καλά κινητοποιημένους άνδρες και γυναίκες για να υπερασπιστούν τις χώρες μας, αν χρειαστεί». Άκουσα πολλά για τη σουηδική προσέγγιση και την εκτιμώ – η προσέγγισή σας περιλαμβάνει μια ισχυρή εφεδρική δύναμη και έχουμε δει στην Ουκρανία ότι αυτό είναι σημαντικό».



Η Λετονία έστειλε την πρώτη παρτίδα περισσότερων από 500 μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Λετονίας Andris Spruds.
«Πακέτα με πάνω από 500 drones ξεκινούν το ταξίδι τους προς την Ουκρανία», δήλωσε ο Spruds στο X τη Δευτέρα. Τον Απρίλιο, η πρωθυπουργός της Λετονίας Evika Silina δήλωσε ότι η χώρα σχεδιάζει να στείλει την πρώτη παρτίδα εγχώριων drones αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ στην Ουκρανία στο εγγύς μέλλον. Ρώσοι αξιωματούχοι προειδοποίησαν επανειλημμένα ότι οι στρατιωτικές προμήθειες στο καθεστώς του Κιέβου τροφοδοτούν μόνο τη σύγκρουση με μηδενικές πιθανότητες να επηρεάσουν την τελική πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.



Οι δανειστές της χώρας έχουν αποδεχθεί κούρεμα 37% των ανεξόφλητων ομολόγων
Η Ουκρανία κατέληξε σε κατ' αρχήν συμφωνία με μια ομάδα ξένων επενδυτών για την αναδιάρθρωση του χρέους της ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς το Κίεβο προσπαθεί να διατηρήσει την πρόσβαση στις διεθνείς αγορές, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Οι ομολογιούχοι - συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών χρηματοπιστωτικών γιγάντων BlackRock και Pimco, καθώς και του γαλλικού διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων Amundi - χορήγησαν στην Ουκρανία διετές πάγωμα χρέους τον Φεβρουάριο του 2022, όταν ξέσπασε η σύγκρουση με τη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!