Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Μεγάλη αντικατάσταση έρχεται στην Ιρλανδία; 280 μετανάστες σχεδιάζονται για μια μικρή πόλη 165 κατοίκων



Η Ιρλανδία παραπαίει από μια μεταναστευτική κρίση και η απάντηση της κυβέρνησης μπορεί να είναι να μετακινήσει όλο και περισσότερους νεοεισερχόμενους στην ύπαιθρο - είτε αρέσει στους ντόπιους είτε όχι

Σε μια στρατηγική που παρατηρείται σε πολλές δυτικές χώρες, η κυβέρνηση της Ιρλανδίας προσπαθεί να μετακινήσει όλο και περισσότερους μετανάστες στην ύπαιθρο, με ένα από τα τελευταία προγράμματα να επικεντρώνεται στη μεταφορά 280 αιτούντων άσυλο στο Dundrum, ένα χωριό στην κομητεία Tipperary με πληθυσμό μόλις 165 κατοίκων.

Η κίνηση έχει προκαλέσει την οργή της τοπικής κοινότητας, η οποία έχει εμπλακεί σε διαμάχη για το νέο κέντρο προσφύγων. Εάν όλοι οι μετανάστες μετεγκατασταθούν όπως έχει προγραμματιστεί, ο πληθυσμός τους θα είναι 70% υψηλότερος από τον τοπικό πληθυσμό.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να μετατρέψει το ξενοδοχείο Dundrum House σε συγκρότημα καταλυμάτων που θα στεγάσει 280 μετανάστες, με παρόμοια σχέδια να πυροδοτούν εκτεταμένες διαμαρτυρίες και ταραχές στο προάστιο Coolock του Δουβλίνου μόλις χθες, με τους ντόπιους εκεί να βάζουν φωτιά σε κατασκευαστικό εξοπλισμό και να μάχονται με την αστυνομία.

Οι κάτοικοι εξέφρασαν σοκ για την κλίμακα της πρότασης και μια δημόσια συνάντηση για να συζητηθούν οι ανησυχίες της κοινότητας είδε 300 συμμετέχοντες να εμφανίζονται από άλλες πόλεις στην κομητεία Tipperary, σύμφωνα με έκθεση της Irish Independent.

Αυτή η διαμάχη έρχεται επίσης μετά από μεγάλες μάχες σε πόλεις όπως η Roscrea και η Clonmel για μεγάλης κλίμακας κέντρα προσφύγων, οι οποίες οδήγησαν σε πρωτοσέλιδα περιστατικά, συμπεριλαμβανομένων αρκετών εμπρηστικών επιθέσεων στην περιοχή Clonmel.

Οι κάτοικοι του Dundrum ζήτησαν «κοινή λογική» για τον καθορισμό της κλίμακας των τοπικών σχεδίων στέγασης. Οι τοπικοί πολιτικοί είναι επίσης εξοργισμένοι από την πρόταση, σημειώνοντας ότι η πόλη δεν διαθέτει τους πόρους ή την υποδομή για να στεγάσει τόσους πολλούς νέους ανθρώπους, ειδικά όταν οι τοπικές υπηρεσίες έχουν ήδη φτάσει στα όριά τους.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Liam Browne δήλωσε ότι ήταν «απογοητευμένος» από την έλλειψη επικοινωνίας με τους κατοίκους, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος του Fine Gael Declan Burgess περιέγραψε ως «βαθιά ανησυχητικό» το γεγονός ότι η κοινότητα παραμένει ανενημέρωτη.

Ωστόσο, ο υπουργός ενσωμάτωσης υπέρ της μετανάστευσης και νέος ηγέτης του Πράσινου Κόμματος Roderic O'Gorman δεν έδειξε σημάδια υποχώρησης. Είπε ότι το Τμήμα Ενσωμάτωσης σχεδιάζει να προχωρήσει με τη διαμονή στο ξενοδοχείο Dundrum House παρά τις τοπικές διαμαρτυρίες.

Ωστόσο, ορισμένοι πολιτικοί σημειώνουν ότι καθώς αυξάνεται η πίεση στο Δουβλίνο για τη στέγαση μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων διαδηλώσεων μεγάλης κλίμακας, η κυβέρνηση φαίνεται να ωθεί τους μετανάστες στην ύπαιθρο.

«Έχουμε πει από την αρχή ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι σε μια πολύ μικρή περιοχή», δήλωσε ο Browne στο Tipp FM. Επέκρινε την έλλειψη εκτίμησης των τοπικών αναγκών και την απουσία σχεδίων για βασικές υπηρεσίες, διερωτώμενος πώς θα ενσωματωθούν οι οικογένειες των αιτούντων διεθνή προστασία, ειδικά όσον αφορά τη φροντίδα των παιδιών και την υγειονομική περίθαλψη. «Ο γιατρός έχει ήδη πει στον Dundrum ότι δεν θα αναλάβει νέους ασθενείς, απλά δεν έχει την ικανότητα να το κάνει».

«Η κυβέρνηση φαίνεται να πιστεύει ότι πρέπει να βγάλουμε αυτούς τους ανθρώπους από το Δουβλίνο, να τους φέρουμε κάτω στη χώρα, να τους βάλουμε σε μια αγροτική περιοχή... Αλλά αυτή δεν είναι μια αποτελεσματική πολιτική μετανάστευσης ή αίτησης ασύλου. Η κατάσταση γίνεται πραγματική καταστροφή», πρόσθεσε.

Παρόμοια σχέδια δρομολογούνται σε ένα ευρύ φάσμα χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, με τις τοπικές διαμαρτυρίες εκεί μερικές φορές να αποδεικνύονται αποτελεσματικές κατά των σχεδίων μετεγκατάστασης μεταναστών. 

Σε πολλές περιπτώσεις, η γαλλική κυβέρνηση προσπαθεί να μεταφέρει μεγάλο αριθμό μεταναστών σε απομονωμένες πόλεις, με τους ντόπιους να εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με την ένταξη, τον δημογραφικό εκτοπισμό και τις σοβαρές επιβαρύνσεις στις τοπικές υπηρεσίες.

Αυτές οι μεγάλης κλίμακας πιέσεις για τη μετακίνηση μεταναστών στην ύπαιθρο έχουν συχνά χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς ότι η Μεγάλη Αντικατάσταση συμβαίνει πράγματι στην Ευρώπη, η οποία υποθέτει ότι οι αυτόχθονες ευρωπαϊκοί πληθυσμοί μειώνονται δημογραφικά, ενώ οι ξένοι πληθυσμοί από την Ασία, την Αφρική και άλλα έθνη εκτοπίζουν αργά τους Ευρωπαίους.




ΠΗΓΗ: Great Replacement comes to Ireland? 280 migrants planned for small town of 165 (rmx.news)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ο J.J. Carrell με 24 χρόνια υπηρεσία είναι ένας βετεράνος της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων και κάθεται με τον Clayton Morris για να βουτήξει βαθιά στην παράνομη εισβολή που συμβαίνει στην Αμερική. Το νέο του ντοκυμανταίρ ονομάζεται "This is Treason" και είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία εδώ: https://thisistreason.com/


Κατέγραψε ένα βίντεο πριν από λίγες ημέρες που έγινε viral, λέγοντας ότι θέλει να πέσει η Χαμάς και ότι το Al Jazeera λέει ψέμματα. Η Χαμάς τον απήγαγε, τον βασάνισε και πέταξε το πτώμα του στο δρόμο




Στην Αίγυπτο, οι κόπτες χριστιανοί εκκαθαρίζονται, και εδώ είναι ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο σχετικά με ένα άλλο ισλαμιστικό λιντσάρισμα χριστιανών στην πόλη Kosheh της Άνω Αιγύπτου. Η εκκλησία εκεί γνώριζε ήδη αρκετές σφαγές χριστιανών από ισλαμιστές και η κυβέρνηση έκανε τα στραβά μάτια, ως συνήθως. Όλα είναι κρυμμένα, φυσικά, χωρίς η Δύση να συνειδητοποιεί ότι αυτό που κρύβουν τώρα, θα τους συμβεί σε μια ή δύο δεκαετίες.

Το Ισραήλ θα στείλει ένοπλους πράκτορες της Shin Bet στο Παρίσι για να προετοιμαστούν για τη μεγαλύτερη επιχείρηση ασφαλείας για τους Ισραηλινούς αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ισραηλινοί Ολυμπιονίκες που συμμετέχουν στο Παρίσι 2024 έχουν λάβει απειλές θανάτου, μηνύματα μίσους και βιτριόλι στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες, ανέφεραν ισραηλινά και ξένα μέσα ενημέρωσης το Σάββατο. Ο Walla ανέφερε ότι, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι Ισραηλινοί αθλητές έλαβαν διαδικτυακά μηνύματα γραμμένα σε φτωχά εβραϊκά. Πολλοί έλαβαν επίσης κλήσεις από ξένους αριθμούς. Την Πέμπτη και την Παρασκευή, 15 αθλητές και οι ομάδες τους έλαβαν πανομοιότυπες απειλές θανάτου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προειδοποιώντας τους ότι θα σκοτωθούν εάν φτάσουν στη Γαλλία, ανέφερε η Walla.


Η κυβέρνηση του Μακρόν κάλεσε τις δυνάμεις του Κατάρ στην πόλη για να παράσχουν πρόσθετη ασφάλεια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Το Κατάρ έχει διοχετεύσει 1,8 δισεκατομμύρια δολλάρια στη Γάζα που διοικείται από τη Χαμάς και στεγάζει τον ηγέτη του στη Ντόχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!