Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ, ΚΙ ΑΣ ΛΕΝΕ ΑΚΟΜΗ ΨΕΜΜΑΤΑ: Τώρα η εφημερίδα «Welt» προειδοποιεί κατά της αιμοδοσίας - δήθεν, λόγω του «Long Covid»


Εικόνα: freepik / annastills


Για χρόνια, οι δωρεές αίματος από εμβολιασμένα με mRNA άτομα έχουν αντιμετωπιστεί κριτικά λόγω του κινδύνου επίμονου modRNA και της ανίχνευσης πρωτεϊνών ακίδας στο αίμα των θυμάτων εμβολίων, ακόμη και μήνες και χρόνια μετά τον τελευταίο εμβολιασμό. Τώρα η Die Welt προκαλεί σάλο με ένα άρθρο paywall με τίτλο «Θα πρέπει τώρα να αναρωτηθούμε αν οι αιμοδοσίες είναι ασφαλείς». Ωστόσο, αυτό αναφέρεται καθαρά στο λεγόμενο "Long Covid".



„Wir müssen uns nun die Frage stellen, ob Blutspenden sicher sind“




Το άρθρο βασίζεται σε μια μελέτη που διαπίστωσε ότι τα ποντίκια αναπτύσσουν σχεδόν τα ίδια συμπτώματα με τους λεγόμενους ασθενείς με Long Covid όταν τους εγχέονται τα αντισώματα IgG: Έγιναν αισθητά κουρασμένα και υποτονικά, κινήθηκαν μόνο αργά και κάλυψαν μόνο μικρές αποστάσεις. Αυτό θυμίζει έντονα τα σοβαρά συμπτώματα εξάντλησης για τα οποία διαμαρτύρονται οι ασθενείς με Long Covid και επίσης μετά το εμβόλιο (αλλά για τα οποία οι γιατροί θέλουν να το αποδίδουν σε ψυχολογικά προβλήματα). Μερικά ποντίκια έγιναν επίσης πιο ευαίσθητα στον πόνο. 

Από την άλλη πλευρά, τα ποντίκια που έλαβαν τα διαλύματα αντισωμάτων από δείγματα αίματος από άτομα στην ομάδα ελέγχου χωρίς Long Covid, παρέμειναν χωρίς συμπτώματα. Οι ερευνητές ήταν σε θέση να προσδιορίσουν σημαντικές διαφορές στο προφίλ αντισωμάτων των δύο ομάδων.


34 άτομα στη μελέτη ήταν «μόνιμα άρρωστα» και θεωρούνταν ασθενείς με Long Covid, 15 συμμετέχοντες είχαν επίσης Covid-19 στο παρελθόν, αλλά ήταν υγιείς. Ενώ η ομάδα ελέγχου, η οποία δεν ανέπτυξε «Long Covid» μετά τη μόλυνση, ήταν ανεμβολίαστη, το 88% των ασθενών με Long Covid είχε εμβολιαστεί κατά της Covid πριν από τη δειγματοληψία.





(Πηγή)

Ούτε η μελέτη ούτε το άρθρο "Welt" αναφέρουν καν πιθανή επίδραση του εμβολιασμού. Η "Welt" αναφέρεται καθαρά στις συνέπειες μιας λοίμωξης. Τι γίνεται όμως αν ο «εμβολιασμός» της ακίδας mRNA ευνόησε τις εν λόγω ανοσολογικές επιδράσεις και επηρέασε τον σχηματισμό αντισωμάτων; Ανωμαλίες στα επίπεδα αντισωμάτων IgG βρέθηκαν επίσης σε εμβολιασμένα άτομα - θεωρούνται επίσης πιθανή αιτία καρκίνου μετά τον εμβολιασμό, για παράδειγμα.



Το "Long Covid" μπορεί να μεταδοθεί με αιμοδοσία - συνεπώς τί συμβαίνει με το ΕΜΒΟΛΙΟ;

Τα τελευταία αποτελέσματα της μελέτης σε ποντίκια ταξινομούνται από τη διευθύντρια του Κέντρου Κόπωσης Charité, Carmen Scheibenbogen, ως απόδειξη του αυτοάνοσου χαρακτήρα του "Long Covid". Με τον ίδιο τρόπο, το σύνδρομο κόπωσης ME / CFS, από το οποίο μερικοί άνθρωποι υποφέρουν ως αποτέλεσμα λοιμώξεων όπως η γρίπη ή ο αδενικός πυρετός με τα ίδια συμπτώματα, θεωρείται επίσης αυτοάνοση ασθένεια.


Η συνέπεια: Το «Long Covid» θα μπορούσε να μεταδοθεί μέσω αιμοδοσίας. Τί συμβαίνει, λοιπόν, μετά το εμβόλιο; Είναι καλύτερα να μην εγείρετε αυτήν την ερώτηση.

Το άρθρο αναφέρεται στη «συγκέντρωση» των προϊόντων αίματος, όπου τα κρίσιμα αντισώματα θα αραιώνονταν και οι λήπτες των αιμοδοσιών δεν θα λάμβαναν επομένως μια πολύ συμπυκνωμένη δόση. Ωστόσο, θα πρέπει να είναι αυτονόητο ότι η περαιτέρω έρευνα και η μεγάλη προσοχή είναι περισσότερο από ενδεδειγμένες εδώ.


Εξάντληση των Β-κυττάρων ως πιθανή λύση

Επειδή η επίδραση των μεταμοσχεύσεων αίματος είναι συνήθως προσωρινή, η Carmen Scheibenbogen θέλει τώρα να δοκιμάσει μια μέθοδο που ονομάζεται εξάντληση των Β-κυττάρων στο "Long Covid" και στο ME / CFS, στην οποία αφαιρούνται ειδικά τα Β κύτταρα στο μυελό των οστών που σχηματίζουν τα κρίσιμα αντισώματα. 
Ένα αντίσωμα που ονομάζεται inebilizumab χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό. 

Θα μπορούσαν να βοηθηθούν και τα θύματα του εμβολίου με αυτόν τον τρόπο; Εάν το σχέδιό τους λειτουργήσει και η θεραπεία αποδειχθεί αποτελεσματική, το δραστικό συστατικό θα πρέπει πρώτα να επαναχρησιμοποιηθεί έτσι ώστε οι ασφαλιστικές εταιρείες υγείας να καλύψουν το κόστος. Αυτό θα μπορούσε να διαρκέσει μερικά χρόνια – πριν από αυτό, η θεραπεία θα πρέπει πιθανώς να πληρωθεί από τον ασθενή. Ένας κύκλος θεραπείας κοστίζει σήμερα 165.000 ευρώ, όπως αναφέρει η «Welt»...







ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ








ΣΧΕΤΙΚΑ: 

Αποκλειστικό: Δύο βρέφη πέθαναν μέσα σε λίγες ώρες από τη λήψη εμβολίων RSV, δείχνουν εσωτερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του CDC
Τα έγγραφα του νόμου για την ελευθερία της πληροφόρησης που ελήφθησαν από την Children's Health Defense αποκαλύπτουν ότι δύο βρέφη πέθαναν την ίδια ημέρα που έλαβαν nirsevimab, που διατίθεται στο εμπόριο με την εμπορική ονομασία Beyfortus, ένα εμβόλιο μονοκλωνικών αντισωμάτων που εγκρίθηκε πέρυσι για βρέφη για την πρόληψη του RSV.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!