Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Γονείς των ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ε π ι σ τ ρ έ φ ο υ ν τους ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ φακέλους/βιβλία του μαθήματος των Θρησκευτικών!Γονείς επιστρέφουν στο Υπουργείο Παιδείας τους Φακέλους Μαθητή του μαθήματος των Θρησκευτικών - Υπόδειγμα επιστολής γονέα για επιστροφή των βιβλίων του μαθήματος των Θρησκευτικών
Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο Ν !!!
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΙΣΩ!


Εμείς, χριστιανοί ορθόδοξοι γονείς και κηδεμόνες παιδιών που είναι μαθητές στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Νομού Τρικάλων, δηλώνουμε ότι επιστρέφουμε τους φακέλους/βιβλία του μαθήματος των Θρησκευτικών γιατί μέσω των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών και την προπαγάνδα που γίνεται υπέρ των άλλων θρησκειών...
...υποτιμούν την νοημοσύνη της θρησκευτικής πλειονότητος του Ελληνικού λαού και των παιδιών, τα οποία στοχεύουν να τα χρησιμοποιήσουν σαν άβουλα όντα, στο σχέδιο αποδομήσεως της Ελληνικής κοινωνίας και της παιδείας ειδικότερα.

Ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος, ο Αγιορείτης έλεγε: «Πρέπει να ομολογούμε με παρρησία το «πιστεύω» μας, γιατί φέρουμε ευθύνη, αν δεν μιλήσουμε …»

Παρατηρώντας προσεκτικά κανείς τα βιβλία μπορεί να διαπιστώσει τον ύπουλο και μεθοδευμένο τρόπο με τον οποίο προσπαθούν να προσεγγίσουν τα παιδιά μας ....

α. Με υ­λι­κὸ απὸ διδασκαλίες πολλών θρησκειών που παρουσιάζονται με αντιπαιδαγωγικὸ τρόπο δημιουργώντας παιδαγωγικὴ καὶ γνωσιολογικὴ σύγχυση.

β. Με τη μονόπλευρη παρουσίαση άλλων θρησκειών, αποκρύπτοντας επιμελημένα διδασκαλίες τους ποὺ ωθούν σε φανατισμό, ρατσισμὸ καὶ μίσος. 

Αντί να γίνεται σαφής διάκριση μεταξύ της ορθοδόξου διδασκαλίας και των άλλων θρησκειών, το Νέο Πρόγραμμα τα παρουσιάζει όλα μαζί συγκεχυμένα και ισοπεδωμένα. Οι άγιοι της Εκκλησίας αναμειγνύονται με πολιτικά πρόσωπα, η ορθόδοξη νηστεία με την γιόγκα κ.λπ. 
Καταπατώντας το Σύνταγμα, τον ισχύοντα εκπαιδευτικό νόμο, την ελληνική νομολογία και το ευρωπαϊκό δίκαιο (απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της 20ής Ιουλ. 2007 - υπόθεση Folgero κατά Νορβηγίας - η οποία καταδικάζει την Νορβηγία, διότι εισήγαγε στα δημόσια σχολεία ύλη μαθήματος θρησκευτικών, όμοια με την του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, δηλαδή ύλη πολυθρησκευτική).

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

1. Η Ελληνική Πολιτεία με βάση την Συνταγματική αρχή της ισονομίας, να σεβαστεί το δικαίωμα των Ορθοδόξων μαθητών να διδάσκονται την Πίστη των Πατέρων τους, όπως λαμβάνει πρόνοια για τους Μουσουλμάνους, Εβραίους και Ρωμαιοκαθολικούς (βάσει του άρθ. 68 του Ν. 4235/2014 και του άρθ. 55 Ν. 4386/2016).

2. Να αποσυρθούν τα Νέα Προγράμματα Σπουδών στα θρησκευτικά μαζί με τα τωρινά βιβλία/φακέλους και να επανέλθει ο Ορθόδοξος και ομολογιακός χαρακτήρας του μαθήματος.

Ακολουθούν υπογραφές γονέων – κηδεμόνων

[Πηγή:http://aktines.blogspot.gr/2017/10/blog-post_673.html#more]

------------------------------------------------------

ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ!
ΟΧΙ 'ΑΠΟΧΗ' ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ!
ΑΛΛΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ 'ΦΑΚΕΛΛΩΝ' & ΨΕΥΔΟ-ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ!
ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΟ...
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΑ (ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ) ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ!

Συντακτική ομάδα "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!