Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

ΟΧΙ μόνον 'C.I.A.' OXI μόνον 'N.S.A.' Υπάρχει α κ ό μ α ΜΙΑ! Η υπηρεσία ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ των ΗΠΑ που δεν έχετε ΑΚΟΥΣΕΙ ποτέ σας!

(ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ).





Εάν δεν έχετε ακούσει ποτέ σας για την μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ τήν  'N G A',  σ υ γ χ ω ρ ε ί σ τ ε. 
Η 'NGA' ('National Geospatial-Intelligence Agency') – η Εθνική Υπηρεσία Γεωσκοπικών Πληροφοριών των ΗΠΑ απασχολεί πάνω από 15.000 άτομα στις σκιές του! Η 'NGA' είναι η κορυφαία υπηρεσία κατασκοπείας που επιβλέπει το εμπόριο επιτηρήσεως.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝGA

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝGA

Ξεχάστε την 'CIA' και την 'NSA'. 
Αυτή η νεοϊδρυθείσα ακρωνυμική οργάνωση – που πήρε τη νέα της ύπαρξη (που ξεκίνησε ως Εθνικό Κέντρο Διερμηνείας Φωτογραφιών στο Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο) το 2003 – είναι τεράστια. 

Αποτέλεσμα εικόνας για CIA

Δισεκατομμύρια $ χορηγούνται για τον προϋπολογισμό και το 2011 το κεντρικό της κτίριο μετρούσε “τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου σε μάκρος και καλύπτει τόσο έδαφος όσο δύο αεροπλανοφόρα”, κοστίζοντας 1,4 δισεκατομμύρια δολλάρια για να ολοκληρωθούν.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝGA

Ο James Bamford ανέφερε για το 'Foreign Policy' αυτό το μήνα, πως ακόμα και ο πρόεδρος Ομπάμα, πέντε μήνες μετά την προεδρία του, δεν γνώριζε αυτή την υπηρεσία.

“Τι κάνετε λοιπόν;” Ο Ομπάμα ερώτησε έναν πελάτη στο εστιατόριο 'Five Guys' στην Ουάσιγκτον τον Μάϊο του 2009.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝGA

«Εργάζομαι στην 'NGA', National Geospatial-Intelligence Agency», απάντησε.

Αποτέλεσμα εικόνας για OBAMA

Ο Ομπάμα, έκπληκτος, ερώτησε: “Οπότε, εξηγήστε μου τι ακριβώς αυτή η Εθνική Υπηρεσία …” δεν μπορεί να θυμηθεί το πλήρες όνομα του οργανισμού.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝGA

Ο Bamford αναφέρει ότι, “οκτώ χρόνια αφού αυτή η βιντεοταινία βγήκε στον αέρα, η 'N.G.A.' παραμένει μακράν το πιο σκιερό μέλος των Μεγάλων Πέντε ('Big Five') υπηρεσιών κατασκοπείας, που περιλαμβάνουν την 'C.I.A.' και την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας ('N.S.A.')”.

Σχετική εικόνα

Αλλά τι ακριβώς είναι η NGA;


“Το 2016, η υπηρεσία αγόρασε 99 στρέμματα στο Σαίντ Λούϊς για να κατασκευάσει επιπλέον κτίρια με κόστος 1,75 δισεκατομμυρίων δολλαρίων για να φιλοξενήσει το αυξανόμενο εργατικό δυναμικό, με 3.000 υπαλλήλους ήδη στην πόλη.

Σχετική εικόνα

“Η 'NGA' είναι για τις εικόνες, ό,τι είναι η 'NSA' για τις φωνές. 
Βασική λειτουργία της είναι να αναλύσει τα δισεκατομμύρια εικόνων (!!!) και μιλλίων 'βίντεο' που συλλαμβάνονται από τα 'drones' στην Μέση Ανατολή και τους δορυφόρους κατασκοπείας που περιστρέφονται γύρω από τον πλανήτη. 

Αποτέλεσμα εικόνας για CIA

Αλλά επειδή έχει κρατήσει σε μεγάλο βαθμό τις κάμερες εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης μακριά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με διάφορες μελέτες, η υπηρεσία δεν έχει ποτέ εμπλακεί σε εγχώρια σκάνδαλα κατασκοπείας όπως τα δύο πολύ πιο διάσημα αδέλφια της, η 'CIA' και η 'NSA' . Ωστόσο, υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι αυτό θα αλλάξει κάτω από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.”

Αποτέλεσμα εικόνας για NSA

Πριν από τη μετάβαση ονόματος σε 'NGA', η υπηρεσία είχε κατά κύριο λόγο ως ασχολία την χαρτογραφία. Το 2003 αναγεννήθηκε για τους σκοπούς της τρέχουσας αποστολής της: δορυφορική παρακολούθηση. 

Σχετική εικόνα

Συνεργάζονται στενά με την Πολεμική Αεροπορία των Η.Π.Α., συλλέγοντας και αναλύοντας εναέρια επιτήρηση μέσω της χρήσης 'drones' και άλλων μη επανδρωμένων συστημάτων. 
Διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην συλλογή πληροφοριών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της συλλογής πληροφοριών και της αναπαραγωγής του στρατοπέδου του Μπιν Λάντεν για την 'SEAL Team Six'.

Αποτέλεσμα εικόνας για spying through window

“Πόσο ακριβείς ήταν οι μετρήσεις και η ανάλυσή της; Η 'NGA' βρήκε πόσα άτομα ζούσαν στο στρατόπεδο, το φύλο τους και ακόμη και τα ύψη τους”, δήλωσε ο David Brown.

Η κεντρική της έδρα βρίσκεται στο Ft. Belvoir της Βιρτζίνια, και η 'NGA' διαθέτει δύο επιπλέον εγκαταστάσεις στο Μιζούρι και το Σαίντ Λούϊς στην αεροπορική βάση Scott. 

YΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΤΖ.ΜΑΤΤΙΣ, ΣΤΗΝ
"ΑΓΝΩΣΤΗ" ΑΥΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΝ 'ΝGB', ΑΠΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ
ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ.

Κατά ειρωνικό τρόπο, ο κ. James Clapper, γνωστός για την θέση του ως Υφυπουργού Άμυνας και Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών, έφτασε στην 'NGA' (τότε γνωστή ως 'NIMA') μόλις 2 ημέρες μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Ο Clapper θυμάται τα «μεταμορφωτικά» του χρόνια με την υπηρεσία:

“Τα γεγονότα της 9ης Σεπτεμβρίου τα άλλαξαν όλα αυτά. Έγινε σαφές σε εμένα και στους άλλους ανώτερους ηγέτες του 'NIMA', ότι δεν είχαμε την πολυτέλεια να εφαρμόσουμε την αλλαγή για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο. 
Ήμασταν σε πόλεμο και έπρεπε να δράσουμε αμέσως. 

Επομένως, πραγματοποιήσαμε ένα μακρύ εκτός έδρας Σαββατοκύριακο στο οποίο αλλάξαμε δραματικά τον οργανισμό και τις προοπτικές της Υπηρεσίας. 
Εκ των υστέρων, αυτό ήταν ακριβώς το σωστό πράγμα. Το έθνος μας και η Υπηρεσία μας είχαν εμπλακεί σε έναν πόλεμο και δεν είχαμε άλλη επιλογή παρά να επικεντρωθούμε στο να κάνουμε ό, τι μπορούσαμε.”

Επί του παρόντος, η 'NGA' είναι μια υπηρεσία που θα επωφεληθεί από τα αιτούμενα 70,3 δισεκατομμύρια δολλάρια που προβλέπονται για τον προϋπολογισμό κοινοτικών πληροφοριών των ΗΠΑ το 2017. 

Η διοίκηση Τραμπ πρόκειται να ενισχύσει το ποσό, λαμβάνοντας το συνολικό ποσό για τον δημοσιονομικό προϋπολογισμό του Πενταγώνου το 2017 σε ένα επιβλητικό ποσό 541 δισεκατομμυρίων δολλαρίων. (Η 'NGA' εμπίπτει στην κατηγορία του Πενταγώνου ως “εξαιρετικά απόρρητη υπηρεσία πληροφοριών του Πενταγώνου”).

Σχετική εικόνα

Αυτό οδηγεί στην ανησυχητική παρατήρηση ότι η 'NGA' μπορεί να λάβει σύντομα περισσότερη εξουσία. 
Το εναέριο σύστημα που χρησιμοποιείται εναντίον του Ιράκ και του Αφγανιστάν μπορεί σύντομα να χρησιμοποιηθεί εναντίον του αμερικανικού λαού, αναφέρει ο Bamford:

Σχετική εικόνα

”Με την δυνατότητα να παρακολουθείς μια περιοχή 10 ή ακόμα και 15 τετραγωνικών μιλλίων την φορά, θα χρειαζόταν μόνο δύο 'drones' να αιωρούνται πάνω από το Μανχάτταν για να παρακολουθούν συνεχώς και να ακολουθούν όλη την υπαίθρια ανθρώπινη δραστηριότητα, νύχτα και ημέρα. 

Σχετική εικόνα

Μπορεί να κάνει μεγέθυνση σε ένα αντικείμενο τόσο μικρό όσο ένα ξυλάκι για βούτυρο σε ένα πιάτο και να αποθηκεύσει έως και 1 εκατομμύριο 'terabyte' δεδομένων ημερησίως. 
Αυτή η ικανότητα θα επέτρεπε στους αναλυτές να κοιτάξουν πίσω σε χρόνο, ημέρες, εβδομάδες ή μήνες. Τεχνολογία βρίσκεται επί το έργον για να επιτρέπει στα 'drones' να παραμένουν ψηλά για χρόνια κάθε φορά.”

Ο κακός αδελφός της 'C.I.A.' και της 'N.S.A.' είναι περισσότερο από ικανός να βοηθήσει την διοίκηση Τραμπ στην αναζήτησή της και η έλλειψη εναντίον της εσωτερικής κατασκοπευτικής νομοθεσίας αυτήν την στιγμή επιτρέπει κάτι τέτοιο...

[Πηγές:
&
http://www.offtherecord.net.gr/2017/10/24/%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF/]

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!