Σάββατο 6 Απριλίου 2019

82χρονη ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ για 6 κιλά ....χόρτα ενώ οι λαθρο χύμα με τα πανέρια δεν τους ακουμπάει κανείς!


Στο εδώλιο της κατηγορουμένης θα βρεθεί στις 7 Ιουνίου 2019 η 82χρονη γυναίκα που ένα χρόνο πριν (23 Μαρτίου 2018) συνελήφθη για πώληση 6 κιλών ...χόρτων, στο κέντρο της Κατερίνης! 


Αντίθετα με την ηλικιωμένη με τα τερλίκια, η 82χρονη από τη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας και το διοικητικό πρόστιμο κλήθηκε (κανονικά) να πληρώσει, αλλά και στο σκαμνί θα καθίσει!

Το θέμα της 82χρονης, είχε αναδείξει στις 26 Μαρτίου 2018 η «Π»: «Συνέβη μέρα "πρωινό" στο κέντρο της Κατερίνης
Σε «βαρύ» φορολογικό «έγκλημα» υπέπεσε 81χρονη στην Κατερίνη, αφού (μετά από καταγγελία προφανώς) συνελήφθη (χωρίς ίχνος τσίπας) να πουλάει 6 ολόκληρα κιλά ζοχιές!

Για τη σύλληψη της «επικίνδυνης» ηλικιωμένης (σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων) χρειάστηκε η συνδρομή περιπολικού της Αστυνομίας.

Το «σκληρό» περιστατικό (καθότι τα 6 κιλά ζοχιές μπορεί να είναι και πιο επικίνδυνα ακόμη και από 2 τόνους ηρωϊνης!) σημειώθηκε την Παρασκευή (άκουσον-άκουσον!) επί της 16ης Οκτωβρίου

Μάλιστα, ενεργώντας άμεσα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους, επέβαλαν πρόστιμο 200 ευρώ!
Μετά τον «καλαμποκά» στη Θεσσαλονίκη ένας ακόμη φοροφυγάς προστίθεται στο μακρύ κατάλογο επιτυχίων των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους μας! Ζήτω το Έθνος! (αυτό για χθες!)»

Πολιτεία 26 Μαρτίου 2018

Την είδηση της παραπομπής σε δίκη της ηλικιωμένης γυναίκας από τη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας, δημοσιοποίησε ο γιος της με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Όσοι πιστεύετε πως η περιπέτεια τις Γιαγιάς με τα " τερλίκια " τελειώνει με το πάγωμα του προστίμου που ανήγγειλε η αρμόδια υπουργός πλανάστε ...

Ο νόμος προβλέπει την αυτεπάγγελτη απαγγελία κατηγορίας από την εισαγγελία και κλήτευση σε τακτική δικάσιμο.
Ιδού και τα αποδεικτικά στοιχείο από το περιστατικό πριν ένα χρόνο με την δική μου μητέρα...» γράφει χαρακτηριστικά, αναρτώντας και το κλητήριο θέσπισμα με το οποίο καλείται η ηλικιωμένη «να εμφανιστεί αυτοπροσώπως στο Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης» στις 7 Ιουνίου 2019

Ιδιαίτερα απογοητευμένος από την εξέλιξη, δηλώνει στην «Π» ο γιος της «κατηγορουμένης» Αναστάσιος Αλχαζίδης, ο οποίος ωστόσο σημειώνει ότι μέσα του ήξερε ότι η περιπέτεια της μητέρας του, δεν είχε τελειώσει με την σύλληψή της το Μάρτη του 2018 και την επιβολή του προστίμου. 

«Ήξερα, ότι κάποια στιγμή θα την καλούσαν στο δικαστήριο, αφού δυστυχώς έτσι λειτουργεί το σύστημα, μετά και από τον σχετικό νόμο που ρυθμίζει θέματα μικροπωλητών και λαϊκών αγορών που ψηφίστηκε το 2017».

Ο Αλχαζίδης σημειώνει πως αυτή η περιπέτεια έχει κοστίσει στη μητέρα του, η οποία αδυνατεί να πιστέψει πως στα 82 της χρόνια, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη, για πώληση 6 κιλών προϊόντων μαναβικής.

«Εμείς μάθαμε τις υποχρεώσεις μας να τις πληρώνουμε και να μην τις αφήνουμε στα παιδιά μας», ήταν η αφοπλιστική απάντηση της ηλικιωμένης, όταν της ζήτησε (σύμφωνα με μαρτυρία του) να μην το πληρώσει. 

Όπως σημειώνει, η μητέρα του προτίθεται να παραστεί κανονικά στο δικαστήριο, χωρίς δικηγόρο, αφού θεωρεί ότι το δίκιο είναι με το μέρος της, ευελπιστώντας πως η λογική (και η ηθική) θα υπερισχύσει του γράμματος του νόμου.

Η συνέχεια στην δικαστική αίθουσα στις 7 Ιουνίου...

&

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

1 σχόλιο:

  1. Λίγη ντροπή ορέεεε!!! Τσίπα δεν σάς έχει μείνει να ταλαιπωρείτε στα δικαστήρια γιαγιάδες για χόρτα και τερλίκια λες και έκαναν κανά έγκλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!