Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Ρόμπερτ Πάουελ: Ο Άγγλος ηθοποιός που έγινε... Χριστός! (Καί από τότε, ΔΕΝ του ξαναέδωσαν δουλειά!)


Ρόμπερτ Πάουελ: Ο ηθοποιός που έγινε... Χριστός


Γράφει:Βόρις Καραγιάννης

Ο άνθρωπος που ταυτίστηκε με τον ρόλο του Ιησού και που δεν μπόρεσε ποτέ να κάνει σημαντική καρριέρα... ακριβώς γι' αυτό! 

Αποτέλεσμα εικόνας για robert powell 2019


Σχετική εικόνα

Ο Ρόμπερτ Πάουελ είναι must την περίοδο του Πάσχα! 
Την Μεγάλη Εβδομάδα θα τον δείτε να μπαίνει στα Ιεροσόλυμα, να τον προδίδουν, να δικάζεται, να βασανίζεται, να σταυρώνεται και να ανασταίνεται! 

Είναι ο άνθρωπος που υποδύθηκε τον Ιησού Χριστό στην μίνι σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι «O Ιησούς από τη Ναζαρέτ».

Σχετική εικόνα

Ένας ρόλος που στιγμάτισε τη ζωή του. Κυρίως γιατί ενσάρκωσε τον Χριστό μ' έναν τρόπο που πλησιάζει στην εικόνα που ο κάθε πιστός είχε στο μυαλό του προηγουμένως για την εικόνα του Ιησού. 

Σχετική εικόνα

Την ίδια στιγμή, ο Πάουελ, με τον ρόλο αυτό έβαζε το τέλος στην καριέρα του αφού δεν μπόρεσε ποτέ να εξασφαλίσει κάποιον ρόλο στο Χόλιγουντ ακριβώς γιατί οι σκηνοθέτες δίσταζαν να τον χρησιμοποιήσουν. 

Έτσι συνέχισε κάνοντας ασήμαντες δουλειές χωρίς καμία επιτυχία. Έκανε άλλες 11 ταινίες μετά τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» σε... δευτεροκλασάτες παραγωγές.

Ο Ρόμπερτ Πάουελ γεννήθηκε την 1η Ιουνίου του 1944 στην Αγγλία.




Πώς πήρε το ρόλο από μεγάλους ηθοποιούς;

Αναμφίβολα η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του ήταν ο ρόλος του Χριστού. 
Τον οποίο κέρδισε μέσα από ακρόαση στην οποία είχαν επίσης λάβει μέρος μερικά από τα... ιερά τέρατα του Χόλλιγουντ. 

Σχετική εικόνα

Όπως για παράδειγμα ο Αλ Πατσίνο και Ντάστιν Χόφμαν. Ο Φράνκο Τζεφιρέλι τον επέλεξε ανάμεσα σε πολλούς. 
Και δεν έκανε λάθος. 
Τελικά, γίνεται ο πασίγνωστος και αγαπημένος «Ιησούς από την Ναζαρέτ» και από εκεί και έπειτα, κάνει μια προσπάθεια να χρησιμοποιήσει την επωνυμία του στο Χόλιγουντ. 

Εκεί όμως οι περισσότεροι σκηνοθέτες διστάζουν να δώσουν στον «άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού», ρόλους «γήινους», ρόλους «ανθρώπινης αδυναμίας».




Ο Πάουελ για τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ»

Διαβάστε μερικές από τις δηλώσεις του Πάουελ για τον ρόλο που στιγμάτισε την ζωή του.

«Όταν κλήθηκα να υποδυθώ τον Ιησού, ήμουν 31 ετών και ομολογώ ότι μέχρι τότε δεν είχα κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία και καμία απολύτως γνώμη για τον Χριστό. 

Σχετική εικόνα

Τώρα, ύστερα από 9 μήνες γυρισμάτων σε επιβλητικά τοπία του Μαρόκου και της Τυνησίας, μπορώ να πω ότι πραγματικά πιστεύω στον Ιησού, ακόμη και αν δεν πηγαίνω τακτικά στην εκκλησία».





«Στη σκηνή της Σταύρωσης, ήμουν λίγο νευρικός, ίσως και από την εξάντληση που ένιωθα, ύστερα από τη δίαιτα 12 ημερών που είχα επιβάλλει στον εαυτό μου, πριν από το γύρισμα, για να φαίνομαι όσο πιο «ρεαλιστικός» μπορούσα».

«Κάποια στιγμή κοιτάζοντας στον καθρέφτη, αναγνώρισα στο είδωλό μου τον Ιησού. Μου φάνηκε ότι είδα την εικόνα που έχει ο καθένας από εμάς γι΄ Αυτόν, όταν προσπαθούμε να τον φανταστούμε. Την εικόνα που έχω συγκρατήσει από παιδί».

Σχετική εικόνα

«Πραγματικά ελπίζω στο μνημόσυνό μου, να με θυμούνται και να με αποκαλούν όλοι ως «τον άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού».


"Π Α Π Α Φ Λ Ε Σ Σ Α Σ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!