Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Ὀφειλόμενη ἀπάντησις στόν Ἰατρικό Σύλλογο Δράμας


Πρόσφατα ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας εξέδωσε μία εξοργιστική και κυνική ανακοίνωση ζητώντας από την κυβέρνηση ,ενάντια σε οποιαδήποτε ηθική αρχή και δεοντολογία,να επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε όλους τους εκπαιδευτικούς.Μια τέτοια ανακοίνωση όπως είναι φυσικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του εκπαιδευτικού κόσμου. Η ομάδα ΜΑΖΙ είναι μια ομάδα που αποτελείται από Δραμινούς εκπαιδευτικούς, η οποία υπερασπίζεται την αυτοδιάθεση του ανθρώπου, το δικαίωμα στην ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Όπως είναι φυσικό, υπήρξε άμεση αντίδραση με την κάτωθι ανακοίνωση. Την επιστολή συνυπογράφουν και πολλές άλλες εκπαιδευτικές ομάδες.

Θέμα: «Οφειλόμενη απάντηση στον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας»

Με έκπληξη και απορία αναγνώσαμε στο με ημερομηνία 9/9/2021 φύλλο του Πρωινού Τύπου Δράμας την προσβλητική και συκοφαντική επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας με θέμα την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους εκπαιδευτικούς. Αν και η επιστολή είναι απαράδεκτη στο σύνολό της, τα πλέον απεχθή της σημεία είναι τα εξής:

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν θα τηρηθούν οι διατάξεις τις τροπολογίας του Υπουργείου με ισχύ από 13 Σεπτεμβρίου και δεν θα πραγματοποιούνται οι τακτικοί έλεγχοι με rapid test (2 την εβδομάδα) από τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς».

«Ποιος εγγυάται ότι η συμπεριφορά των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών θα είναι η πρέπουσα και αρμόζουσα και δεν θα επηρεάσουν την νεολαία προς την αντίθετη κατεύθυνση;».

«Όπως προαναφέραμε, δύναται με απλή υπουργική απόφαση να γίνει επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε όλους τους εκπαιδευτικούς (άλλωστε υπάρχουν πολλοί σε αναμονή για διορισμό)».

Πραγματικά, είναι πολύ λυπηρό να υφιστάμεθα οι εκπαιδευτικοί τέτοιου είδους λασπολογία. Δύο φορές την εβδομάδα ταλαιπωρούμαστε σε ουρές (συχνά εν μέσω αντίξοων καιρικών συνθηκών) για να κάνουμε τον καθιερωμένο διαγνωστικό έλεγχο (ο οποίος δηλώνεται από το διαγνωστικό κέντρο στην πλατφόρμα gov.gr), τον οποίο μάλιστα πληρώνουμε από την τσέπη μας. Με ποιο δικαίωμα λοιπόν ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας είναι πεπεισμένος ότι δεν θα πραγματοποιούνται οι έλεγχοι αυτοί;

Το αν η συμπεριφορά των εκπαιδευτικών είναι η πρέπουσα κρίνεται αρμοδίως από τον διευθυντή του εκάστοτε σχολείου, καθώς επίσης από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Διεύθυνση. Με ποιό δικαίωμα ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας αναλαμβάνει αυθαίρετα και αυτόκλητα ρόλο ελεγκτικού οργάνου ως προς την ευσυνειδησία και τον επαγγελματισμό εκπαιδευτικών; Μήπως θα ήταν καλύτερα να προβεί στην αυτοαξιολόγησή του, δεδομένου ότι αντί να προστατέψει αρμοδίως τα συνταγματικά δικαιώματα των υγιειονομικών, επικρότησε την καταπάτησή τους;

Η επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας δεν είναι μόνο συκοφαντική αλλά διαπνέεται και από ωμότητα. Έμμεσα, προτρέπει την κυβέρνηση να απομακρύνει τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς από τις θέσεις εργασίας τους, θυμίζοντάς της ότι «υπάρχουν πολλοί σε αναμονή για διορισμό». Επειδή πιστεύουμε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας δεν είναι δυνατόν να διακατέχεται από τόση εμπάθεια, προβληματιζόμαστε μήπως η επιστολή του δεν εκφράζει το σύνολο των μελών του αλλά μεμονωμένα μέλη του που καπηλεύονται το όνομα του Συλλόγου.

Το κείμενο της επιστολής κλείνει με μία κακόγουστη σύγκριση μεταξύ των κλάδων παιδείας και υγείας, ισχυριζόμενο ότι «η παιδεία δεν είναι ανωτέρα της υγείας, ώστε να έχει ιδιαίτερη μεταχείριση». Ειλικρινά αναρωτιόμαστε: γιατί τόσο μένος προς την παιδεία; Εφόσον έχουμε δημοκρατικό πολίτευμα, τα δημοκρατικά ιδεώδη θα έπρεπε να διατρέχουν όλους τους κλάδους της πολιτικής ζωής του τόπου. Αντί λοιπόν ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας να προβαίνει σε τέτοιου είδους ανούσιες συγκρίσεις, θα όφειλε να τιμά την υποχρέωσή του να στιγματίζει το έλλειμα δημοκρατίας, όπου αυτό παρατηρείται.

Τολμούμε να πούμε ότι η επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας προσβάλλει ακόμα και την ίδια την κυβέρνηση στην οποία και απευθύνεται, καθώς το λεκτικό της έχει άκρως χειριστικό χαρακτήρα που αγγίζει τα όρια της ενόχλησης. Είναι φανερό ότι οι συγγραφείς της δεν διακατέχονται από δημοκρατικά ιδεώδη, δεν πιστεύουν στο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του σώματος, δεν συμμερίζονται ελευθερίες που το σύνταγμα της χώρας και διεθνείς συμβάσεις εδώ και χρόνια προστατεύουν, και, γενικώς, ακροβατούν στα όρια του φασισμού.

Ως εκπαιδευτικοί, αισθανόμαστε βαθιά ενοχλημένοι από αυτήν την επιστολή και ως εκ τούτου απαιτούμε από τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας την άμεση ανάκληση όσων συκοφαντικών και δυσφημιστικών θίγουν το έργο και την προσωπικότητά μας.

Ομάδα Εκπαιδευτικών Δράμας «ΜΑΖΙ».

Συνυπογράφουν οι παρακάτω ομάδες εκπαιδευτικών:

Πανελλήνια Ομάδα Εκπαιδευτικών – Π.Ο.ΕΚΠ

Ομάδα Εκπαιδευτικών Ν. Μεσσηνίας

Εκπαιδευτικοί στα δυτικά, κίνηση για τη δημοκρατία κ την ελευθερία

Μαζί Σερραίοι

Ομάδα Εκπαιδευτικών Καβάλας εναντίον του διαχωρισμού των πολιτών και του υγειονομικού ρατσισμού

Εκπαιδευτικοί Βόρειας Αττικής

Εκπαιδευτικοί Β΄ Αθήνας

Ομάδα Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης

Ομάδα Εκπαιδευτικών κατά της υποχρεωτικότητας Νομού Κεφαλληνίας

Ομάδα Εκπαιδευτικών Ν. Πέλλας

Ομάδα Εκπαιδευτικών Έβρου κατά της υποχρεωτικότητας του κόβιντ εμβολίου

Ο. Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ

Ομάδα Εκπαιδευτικών Αχαΐας κατά των υποχρεωτικών ιατρικών πράξεων

Ομάδα Εκπαιδευτικών Αιτωλοακαρνανίας κατά των υποχρεωτικών ιατρικών πράξεων

Ομάδα Εκπαιδευτικών Ευρυτανίας

4 σχόλια:

  1. Είναι πολλά τα λεφτά των ΙΑΤΡΙΚΏΝ ΣΥΛΛΌΓΩΝ...
    .
    ΞΥΠΝΉΣΤΕ,ΛΈΜΕ.....

    .
    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιατί δεν κάνετε τεστ αντισωμάτων να φανεί αν δεν κάνατε ο ένας στον άλλο χασάπη πραγματικό ενδιαβόλιο; και μετά τολ΄μηστε να γκαρίσετε για τους εκπαιδευτικούς αφού πλύνετε τον στόμα σας πριν μουκανήσετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρά τό γεγονός ότι δημιουργούνται αυτομάτως α μ έ τ ρ η τ ε ς όσο καί πιεστικές απορίες καί ερωτήσεις γιά τήν απίστευτα ΚΥΝΙΚΗ τοποθέτηση του ιατρικού συλλόγου Δράμας, μάλλον θά πρέπει νά επικεντρωθούμε σέ μία: πώς, γιατί καί κυρίως ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί που ΩΘΗΣΑΝ έναν επαρχιακό ιατρικό σύλλογο νά προχωρήσει σέ τόσο ΒΑΡΙΑ, Α Χ Α Ρ Α Κ Τ Η Ρ Ι Σ Τ Η αλλά καί μοναδικά εμπαθή δημόσια τοποθέτηση κατά άλλου επιστημονικού χώρου όπως οι εκπαιδευτικοί;
    Ποιά μπορεί νά είναι τά κίνητρά τους;
    Ακόμα - ίσως - μήπως λειτουργούν ως "λαγοί" αλλοτρίων επιδιώξεων;
    Είναι πολύ περισσότερο από βέβαιο, ότι τέτοιου τύπου καί περιεχομένου απίστευτες ανακοινώσεις δέν μπορεί νά ετοιμάσθηκαν τυχαία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια μερίδα γιατρών, όπως και κληρικών,
    έχουν προδώσει την αποστλή τους.
    Και έχουν γίνει ουρά των νεοταξιτών Μέγκελε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!