Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Ο παιδίατρος των 'ναζί'.... ( ΘΕΛΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ γιά νά τά διαβάσετε... )


Σαν σήμερα, 21 Οκτώβρη 1980, πεθαίνει ο Χανς Άσπεργκερ, Aυστριακός παιδίατρος απο τον οποίο πήρε το όνομα το “Σύνδρομο Άσπεργκερ” (μια διαταραχή του φάσματος του αυτισμού).

Στην πραγματικότητα, το έργο του ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με την άνοδο του ναζισμού και τα θανατηφόρα του προγράμματα. 



Ο ίδιος ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τη ναζιστική “παιδοψυχιατρική” όταν ταξίδεψε από τη Βιέννη στη Γερμανία το 1934, σε ηλικία 28 ετών.

C3781349 2BD4 4D33 83F9 D4A803E5A527

Οι συνεργάτες του είχαν αναπτύξει διαγνώσεις κοινωνικών ανεπαρκειών για τα παιδιά που θεωρούσαν, ότι δεν είχαν σχέση με την κοινότητα, και αδυνατούσαν να συμμετάσχουν σε συλλογικές δραστηριότητες του Ράϊχ, όπως η Νεολαία του Χίτλερ.


Η ΑΚΡΩΣ  Α Π Ο Κ Α Λ Υ Π Τ Ι Κ Η   ΣΥΝΕΧΕΙΑ  Ε Δ Ω :

https://www.olympia.gr/1456937/istoria/o-paidiatros-ton-nazi/

5 σχόλια:

  1. Τέρατα του ναζισμού με μανδυα Μέγα παιδιάτρου.....
    Η χαρά των νεοταξιτών σατανόπληκτων και τότε και τώρα με τα υποχρεωτικά μπόλια στα παιδιά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "πώς μεγάλωσα; με πολλή αγάπη, ακόμα και αυτοαπάρνηση από τη μητέρα μου, με μεγάλη αυστηρότητα από τον πατέρα μου. ο πατέρας μου υπέφερε πάντα από την απόρριψη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τώρα ο γιος έπρεπε να πετύχει αυτό που δεν μπορούσε."

    (Χανς Άσπεργκερ)
    ...η κόρη του Maria Asperger περιέγραψε τον πατέρα της ως έναν ήρεμο και απόμακρο άνθρωπο. ως αγόρι, λέγεται ότι ήταν ασυνήθιστος και εσωστρεφής και είχε δυσκολίες να κάνει φίλους.
    ...

    Η στάση του Asperger στην αναγκαστική στείρωση

     "όπως συχνά ο γιατρός πρέπει να κάνει επώδυνες τομές όταν θεραπεύει το άτομο, έτσι και εμείς πρέπει να κάνουμε τομές στο σώμα των ανθρώπων από μεγάλη ευθύνη. πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτό που είναι άρρωστο και αυτό που θα μεταδώσει αυτή την ασθένεια στις μελλοντικές γενιές θα αποτραπεί από το να μεταδοθεί στο άτομο και στην καταστροφή του λαού."

    Χανς Άσπεργκερ
    ...

    οι απόψεις του για τα σεξουαλικά κακοποιημένα παιδιά

    ο Άσπεργκερ κατηγορούσε συχνά τα παιδιά που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά για τη δική τους κακοποίηση. σε μια ενημέρωση, αποκάλεσε πόρνη μια εξάχρονη (!!!) πίστευε ότι τα κορίτσια που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά προκαλούσαν επιθέσεις τα ίδια. για τον ομολογημένο αντίπαλο της ψυχανάλυσης, δεν υπήρχε επίσης η αντίληψη του τραύματος ως αιτίας ψυχολογικής βλάβης.

    πίστευε ότι τα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης είχαν κοινή συνταγματική διάθεση και ορισμένα χαρακτηριστικά, όπως η αναίσχυντη στάση , που τα οδηγούσαν να προσελκύουν τέτοιες εμπειρίες, ενώ τα παιδιά με φυσική άμυνα θα έπρεπε να μπορούν να τα απορρίψουν. όταν ένα παιδί υφίστατο τραύμα ως αποτέλεσμα κακοποίησης ή βιασμού, ο Άσπεργκερ το θεωρούσε ως ένδειξη εγγενούς αδυναμίας, επειδή μια υγιής προσωπικότητα θα πρέπει να μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τις βάναυσες πράξεις σεξουαλικής βίας χωρίς να βλάψει την ψυχολογική του ανάπτυξη.
    Στο σχολικό του βιβλίο, τα μόνα παραδείγματα που δίνονται για αυτό το θέμα είναι περιπτώσεις, όπου η κακοποίηση παρουσιάζεται ως ιστορία ψεμάτων από το παιδί, γεγονός που ενισχύει την εντύπωση ότι έφταιγαν πάντα τα θύματα - είτε επειδή φαντασιώθηκαν τις πράξεις είτε επειδή είχαν προδιάθεση .

    Herwig Czech

    στο σχολικό του βιβλίο η θεραπευτική εκπαίδευση, παρουσιάζοντας την Παιδική Ψυχοπαθολογία για Γιατρούς, Δάσκαλους, Ψυχολόγους, Δικαστές και Φροντιστές , ο Asperger αναφέρεται στις έννοιες του Cesare Lombroso για τον γεννημένο εγκληματία και τη γεννημένη πόρνη :

    "... οι ψυχικές ανωμαλίες συχνά αποκαλύπτονται στη φυσική εικόνα μέσω μικρότερων ή μεγαλύτερων αποκλίσεων από τον κανόνα, ακριβώς από τα εκφυλιστικά στίγματα . αυτή είναι η κοινή γνώση της ανθρωπότητας. αυτά τα πράγματα περιγράφηκαν ακριβώς για πρώτη φορά τον περασμένο αιώνα από τον Ιταλό Cesare Lombroso, ο οποίος αναγνώρισε ότι η κοινωνική αποτυχία ενός ατόμου έχει να κάνει με την φύση του - εισήγαγε την έννοια του delinquente nato , του γεννημένου εγκληματία. Το αντίστοιχο θηλυκό είναι το Prostituta nata . ο Lombroso έδειξε τώρα ότι ορισμένες φυσικές ανωμαλίες συσσωρεύονται επίσης ιδιαίτερα σε αυτούς τους τύπους (για παράδειγμα, ο προσκολλημένος λοβός του αυτιού έγινε διάσημος από τότε ).

    .... ο Άσπεργκερ χρησιμοποίησε επίσης τέτοιες έννοιες στις διαγνώσεις του - σε παιδιά όχι μεγαλύτερα των πέντε ετών.

    ....
    ο Asperger παρέπεμπε τα παιδιά στο Spiegelgrund

    στις 27 Ιουνίου 1941, ο Χανς Άσπεργκερ εξέτασε τη Χέρτα Σράιμπερ, η οποία ήταν σχεδόν τριών ετών.

    τα ευρήματά του ήταν:

    "σοβαρή διαταραχή προσωπικότητας (μετα-εγκεφαλίτιδα;): σοβαρό κινητικό έλλειμμα, επιληπτικές κρίσεις. στο σπίτι, το παιδί πρέπει να είναι αφόρητο βάρος για τη μητέρα που πρέπει ακόμα να φροντίσει πέντε υγιή παιδιά. η μόνιμη στέγαση στο Σπήγκελγκρουντ φαίνεται να είναι απολύτως απαραίτητη."

    με αυτό, ο Άσπεργκερ είχε υπογράψει το θανατικό της ένταλμα.
    ...

    ο πρώην συνάδελφός του Erwin Jekelius είχε μετατρέψει το Spiegelgrund σε εγκατάσταση δολοφονίας. 789 παιδιά δολοφονήθηκαν εδώ μεταξύ 1940 και 1945.

    λιγότερο από τρεις μήνες μετά τη μεταφορά του Άσπεργκερ, η Χέρτα Σράιμπερ δολοφονήθηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. (β' μέρος)
    λιγότερο από τρεις μήνες μετά τη μεταφορά του Άσπεργκερ, η Χέρτα Σράιμπερ δολοφονήθηκε επίσης - η επίσημη αιτία θανάτου: πνευμονία, ποτ προκλήθηκε τεχνητά κατά τη διάρκεια της παιδικής ευθανασίας με δηλητηρίαση με φαινοβαρβιτάλη.

    η Χέρτα πέθανε την επομένη των τρίτων γενεθλίων της. η μητέρα μάλλον ήξερε πολύ καλά τι θα περίμενε η Χέρτα στο Spiegelgrund και έδειξε έμμεσα ότι ήταν υπέρ τη δολοφονίας της.

    (...)

    η περίπτωση της Elisabeth Schreiber:

     "από τις σημειώσεις του Asperger, φαίνεται ότι η μητέρα της Elisabeth δεν ήταν σε θέση ή δεν ήθελε να τη φροντίσει, αλλά δεν υπήρχε ρητή αναφορά στην πιθανότητα θανάτου της. αυτό που μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα είναι ότι αναζήτησε ιατρική φροντίδα για την κόρη της και ότι ο Άσπεργκερ συνέστησε την παραπομπή σε κέντρο ευθανασίας.

    (Herwig Czech)

    ωστόσο, η Ελισάβετ δεν μεταφέρθηκε αμέσως στο Spiegelgrund, πιθανότατα επειδή δεν υπήρχε ελεύθερο κρεβάτι. αντ 'αυτού, πέρασε μερικούς μήνες σε ένα σπίτι για παιδιά με νοητική υστέρηση. τον Μάρτιο του 1942 μεταφέρθηκε από εκεί στο Spiegelgrund. μία από τις νοσοκόμες έγραψε ότι ήταν ευγενική και στοργική αλλά έλεγε μόνο μία λέξη: "Μαμά " (Χριστέ μου...)

    η Elisabeth Schreiber πέθανε λίγο πριν τα έκτα της γενέθλια - από πνευμονία που προκλήθηκε τεχνητά,  όπως και στην περίπτωση της Herta και τόσων άλλων παιδιών στο Spiegelgrund.

    (...)


    θανατηφόρες αναφορές
    o Czech, βρήκε επίσης στοιχεία ότι ο Asperger ανήκε σε 7-μελή επιτροπή που υποτίθεται ότι κατηγοριοποιούσε τα 200 παιδιά με ειδικές ανάγκες ανάλογα με την εκπαιδευτική τους ικανότητα:

    [...] ο Άσπεργκερ [ήταν] ο ειδικός υπεύθυνος για την πόλη της Βιέννης, ο οποίος επίσης εργαζόταν σε μια επιτροπή στο Gugging για την αξιολόγηση των παιδιών, προκειμένου να καθοριστεί εάν η φοίτηση στο σχολείο ήταν υποχρεωτική.
    το Gugging ήταν ένα μεγάλο ψυχιατρικό ίδρυμα με δικές του εγκαταστάσεις  για παιδιά. περισσότερα από 100 παιδιά μεταφέρθηκαν στο Hartheim ως μέρος του T4, όπου χρησιμοποιήθηκαν αέρια εκεί. στις αρχές του 1942 υπήρχαν ακόμη 220 παιδιά στο ίδρυμα που επρόκειτο να αξιολογηθούν προκειμένου να καταστούν επιλέξιμα και μη επιλέξιμα. ο Άσπεργκερ συμμετείχε και σε αυτήν την επιτροπή. υποτίθεται ότι, στις 16 Φεβρουαρίου 1942, όλα αυτά τα παιδιά εξετάστηκαν. υποψιάζομαι ότι η επιτροπή βασίστηκε περισσότερο στο ιστορικό των υποθέσεων. συνολικά αξιολογήθηκαν 160 παιδιά, 35 ταξινομήθηκαν ως ανάπηρα> / q>. εκ μέρους της επιτροπής δηλώθηκε ρητά ότι όσοι αδυνατούν να μορφωθούν θα σταλούν στο "Aktion Jekelius" (δράση δρ. Γιεκέλιους) - δηλαδή για ευθανασία. ως εμπειρογνώμονας, ο Άσπεργκερ συμμετείχε άμεσα σε αυτή τη διαδικασία επιλογής πολλαπλών σταδίων και καταμερισμού της εργασίας και τελικά τη δολοφονία των παιδιών στο Spiegelgrund."

    Herwig Czech

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. (μέρος γ')

    "μερικοί γονείς και άλλοι συγγενείς αυτών των παιδιών έγραψαν πολλές επιστολές ρωτώντας αν μπορούσαν να πάρουν τα παιδιά τους πίσω σε αυτούς.

    τα αρχεία περιέχουν πολλά τέτοια παραδείγματα, γεγονός που δείχνει ότι αυτά τα παιδιά δεν ήταν ούτε ανεπιθύμητα ούτε αγαπημένα."

    Herwig Czech

    "όλα τα αιτήματα ήταν μάταια. τους επόμενους μήνες, τα παιδιά που η επιτροπή είχε κατηγοριοποιήσει ως απελπιστικές υποθέσεις, μεταφέρθηκαν στο Spiegelgrund. όλα πέθαναν εκεί."

    (...)
    "ο Asperger φάινεται ότι ήταν ένα γρανάζι που λειτουργούσε καλά σε μια θανατηφόρα μηχανή. ακόμα κι αν η τελική ευθύνη για τον θάνατο αυτών των παιδιών έπεσε στον Schicker, διευθυντή του Gugging, ο οποίος υπέγραψε τις μεταγραφές, και στο προσωπικό του Spiegelgrund, το περιστατικό δείχνει ότι οι Ναζί εμπιστεύτηκαν στον Asperger και την εμπειρία του, την επιλογή των παιδιών για εξόντωση."

    Herwig Czech

    (...)
    το προσωπικό της παιδικής κλινικής όχι μόνο γνώριζε τι συνέβαινε στο Spiegelgrund, αλλά εκμεταλλεύτηκε και τις ερευνητικές ευκαιρίες που δημιουργούσαν οι δολοφόνοι."

    Herwig Czech

    (...)
    "υπάρχουν άφθονα στοιχεία ότι το ευρύ κοινό γνώριζε για τις δολοφονίες:
    κατά τη διάρκεια της λεγόμενης εκστρατείας για τη δολοφονία των παιδιών του σχεδίου Τ4 , συγγενείς ασθενών πραγματοποίησαν δημόσιες διαμαρτυρίες μπροστά από το ψυχιατρείο Steinhof στη Βιέννη. ωστόσο, δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν περίπου 3.200 ασθενείς του Steinhof να μεταφερθούν στους θαλάμους αερίων στο Hartheim..."

    πηγή:

    War Hans Asperger ein Nazi?

    https://autismus-kultur.de/autismus/geschichte/hans-asperger.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. (μέρος γ')

    "μερικοί γονείς και άλλοι συγγενείς αυτών των παιδιών έγραψαν πολλές επιστολές ρωτώντας αν μπορούσαν να πάρουν τα παιδιά τους πίσω σε αυτούς.

    τα αρχεία περιέχουν πολλά τέτοια παραδείγματα, γεγονός που δείχνει ότι αυτά τα παιδιά δεν ήταν ούτε ανεπιθύμητα ούτε αγαπημένα."

    Herwig Czech

    "όλα τα αιτήματα ήταν μάταια. τους επόμενους μήνες, τα παιδιά που η επιτροπή είχε κατηγοριοποιήσει ως απελπιστικές υποθέσεις, μεταφέρθηκαν στο Spiegelgrund. όλα πέθαναν εκεί."

    (...)
    "ο Asperger φάινεται ότι ήταν ένα γρανάζι που λειτουργούσε καλά σε μια θανατηφόρα μηχανή. ακόμα κι αν η τελική ευθύνη για τον θάνατο αυτών των παιδιών έπεσε στον Schicker, διευθυντή του Gugging, ο οποίος υπέγραψε τις μεταγραφές, και στο προσωπικό του Spiegelgrund, το περιστατικό δείχνει ότι οι Ναζί εμπιστεύτηκαν στον Asperger και την εμπειρία του, την επιλογή των παιδιών για εξόντωση."

    Herwig Czech

    (...)
    το προσωπικό της παιδικής κλινικής όχι μόνο γνώριζε τι συνέβαινε στο Spiegelgrund, αλλά εκμεταλλεύτηκε και τις ερευνητικές ευκαιρίες που δημιουργούσαν οι δολοφόνοι."

    Herwig Czech

    (...)
    "υπάρχουν άφθονα στοιχεία ότι το ευρύ κοινό γνώριζε για τις δολοφονίες:
    κατά τη διάρκεια της λεγόμενης εκστρατείας για τη δολοφονία των παιδιών του σχεδίου Τ4 , συγγενείς ασθενών πραγματοποίησαν δημόσιες διαμαρτυρίες μπροστά από το ψυχιατρείο Steinhof στη Βιέννη. ωστόσο, δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν περίπου 3.200 ασθενείς του Steinhof να μεταφερθούν στους θαλάμους αερίων στο Hartheim..."

    πηγή:

    War Hans Asperger ein Nazi?

    https://autismus-kultur.de/autismus/geschichte/hans-asperger.html

    --------------
    Asperger-Syndrom benannt nach einem Mordgehilfen

    http://www.kinder-und-wuerde.de/asperger-syndrom-benannt-nach-einem-mordgehilfen/

    "το σύνδρομο Άσπεργκερ πήρε το όνομά του από έναν συνεργό σε δολοφονίες"

    γράφει ο Δρ. Udo Baer


    "εκτός από το γεγονός ότι οι διαγνώσεις αυτισμού, συμπεριλαμβανομένου του συνδρόμου Asperger, ελέγχονται καθώς έχουν αποδειχθεί αμφίβολες, υπάρχει επείγουσα ανάγκη να αφαιρεθεί το όνομα "Asperger's" από την παιδική συμπτωματολογία.

    ο λόγος; γιατί ο Άσπεργκερ ήταν συνεργός στις δολοφονίες παιδιών που έκαναν οι Ναζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!