Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

- Στέλλα, ξ ύ π ν α, ήλθε ο Οσιος Δαυΐδ από τήν Εύβοια !

 

..... Μία κοπέλλα 21 ετών, φοιτήτρια, τήν Στέλλα, την κτύπησε αυτοκίνητο, περί τα τέλη Αυγούστου 2018 και ήταν σε κατάσταση φυτού, στην Εντατική, στόν Ερυθρό Σταυρό, στην Αθήνα.

Μας παρακάλεσαν συγγενείς της από την Κύπρο, που ήταν γνωστοί μας, να πάμε στο νοσοκομείο νά τήν σταυρώσουμε μέ τήν Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυΐδ.


Και πράγματι πήγαμε.

Ο πατέρας της ο κ. Λοΐζος, μόλις μας είδε συγκινημένος φώναξε:

"Στέλλα, ξ ύ π ν α, ήλθε ο ΄Οσιος Δαυΐδ από την Εύβοια".

Βάλαμε την Τιμία Κάρα στό κεφάλι της, είπαμε το απολυτίκιο του Οσίου Δαυΐδ και δύο τρείς ευχές και αμέσως η Στέλλα άνοιξε τα μάτια της!

Από εκείνη την ώρα η κατάστασή της, κάθε ημέρα,  βελτιωνόταν .

Οι γιατροί που προηγουμένως είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά, εθαύμαζαν τώρα για την απρόσμενη αυτή θετική εξέλιξη της υγείας της!

Όταν λίγο αργότερα πήγαμε μέ τήν Τιμία Κάρα του Αγίου στην Κύπρο, στην επιστροφή μας περίμενε η Στέλλα στο αεροδρόμιο όλο υγεία, για να υποδεχθεί και να τιμήσει και ευχαριστήσει τον Αγιο.

Και ενώ της είχε απομείνει πρόβλημα με την όσφρησή της, δεν μπορούσε κάν να οσφρανθεί, εκείνη την ημέρα που προσκύνησε τον Αγία Κάρα του Οσίου, αισθάνθηκε την ευωδία της και έτσι αποκαταστάθηκε σιγά - σιγά και η όσφρησή της.

Βλέπετε πόσο ζωντανοί είναι οι ΄Αγιοι μας;

(Απόσπασμα από το κήρυγμα του Ηγουμένου της Ι.Μ.Οσίου Δαυίδ Γέροντος Γαβριήλ, που έγινε στον Ι.Ν.Αγίων Γεωργίου και Ιακώβου, στην Αμμο Βεροίας, την 10/10/2020.)


1 σχόλιο:

  1. Αυτή είναι η ΠΙΣΤΗ των ορθοδόξων χριστιανών...ΖΩΝΤΑΝΗ και όχι νεκρη όπως κάποιους βολεύει να λεν.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!