Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

15 χρόνια χωρίς τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο – Η σ υ γ κ λ ο ν ι σ τ ι κ ή ομιλία του, γιά τήν Ελληνικότητα της Μακεδονίας. / Β Ι Ν Τ Ε Ο που δακρύζεις!


 


Ένα από τα δημοφιλέστερα αποσπάσματα από τις ομιλίες του μακαριστού Αρχιεπισκόπου είναι αυτό της 3ης Ιουνίου 2007 στην Καρυδιά Έδεσσας, όπου βρίσκεται το μνημείο των Μακεδονομάχων Τέλλου Άγρα και Αντώνη Μίγγα και στο οποίο μιλάει με τρεμάμενη φωνή για την ελληνικότητα της Μακεδονίας....

Συγκεκριμένα ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος είπε τότε: «Η Μακεδονία θα σώσει την Ελλάδα γιατί κάποια Ελλάδα αποφάσισε να αυτοκτονήσει. 

Και η Μακεδονία είναι αυτή που κρατάει ψηλά τα λάβαρα με τέτοιες ιστορίες αναμνήσεις, με την ιστορική μνήμη καθάρια χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς υπολογισμούς, χωρίς έξωθεν εντολές, χωρίς υπαγορεύσεις. 

Για αυτό καλό θα ήτανε όλοι οι Έλληνες να έρχονται από καιρού εις καιρόν στη Μακεδονία και να προσέχουνε που πατάνε, γιατί σε κάθε βήμα μπορεί να πατήσεις χώμα ιερό, μπορεί να πατήσεις έναν τάφο, μπορεί να πατήσεις ένα λείψανο. 

Είναι διάσπαρτος ο τόπος από θυσία.

 Αυτή η θυσία μας δίνει ζωή. 

Αυτή η θυσία μας συντηρεί και είναι το αντίδοτο της παγκοσμιοποίησης που θέλει όλα να τα ισοπεδώσει, θέλει να μη μιλάμε για αγώνες, να μη μιλάμε για πολέμους, να μη μιλάμε για θυσίες».
Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου (28 Ιανουαρίου 2008).

Δείτε το 'β ί ν τ ε ο' με το απόσπασμα της συγκεκριμένης ομιλίας, 
στίς 03/06/2007 :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!