Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ ΠΕΝΘΟΣ. Ανδραβίδα: Συνεχίζεται καί τώρα τό βράδυ, η επιχείρηση εντοπισμού του κυβερνήτου του μοιραίου 'F-4E'. Η ανακοίνωση του ΓΕΑ.


Αγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες των Αρχών, προκειμένου να εντοπιστεί ο 31χρονος Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης, ο κυβερνήτης του Phantom F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή νοτίως της Ανδραβίδας.


Ολονύκτια θα είναι η έρευνα για τον εντοπισμό του αγνοούμενου κυβερνήτη του F-4E AUP Phantom που συνετρίβη στη θάλασσα, τον Σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη 31 ετών.

Οι έρευνες θα είναι συνεχείς κατά την διάρκεια της νύχτας για τον αγνοούμενο κυβερνήτη του F-4E και στο σημείο επιχειρούν 1 C-130, 1 Super Puma της ΠΑ και ένα 1 Sikorsky S-70 του ΠΝ, ενώ τα στρατιωτικά ελικόπτερα θα εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Παράλληλα στο σημείο θα επιχειρούν και πλωτά μέσα του λιμενικού σώματος.

Μια επιχείρηση έρευνας-διάσωσης, η οποία θα συνεχιστεί και κατά τις βραδινές ώρες. Στην περιοχή επιχειρούν ένα C-130, ένα Super Puma, ένα S-70 (θα εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια της νύκτας) και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος.

Νωρίτερα, όπως προέκυψε από ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, νεκρός εντοπίστηκε ο 29χρονος Υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

«Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών».

Το αεροσκάφος της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και απογειώθηκε από την Ανδραβίδα στις 10:15 π.μ. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες περίπου 15 λεπτά αργότερα υπήρξε τεχνική βλάβη και οι δυο πιλότοι δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα αυτόματης εκτίναξης.

https://www.pronews.gr/lifestyle/celebrities/panos-vlaxos-me-ayti-ti-gnosti-ithopoio-fimologeitai-pos-einai-zeygari-foto/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!