Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Τί έκανε λέει; ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ πηγαίνουν ΤΩΡΑ στό ....Περού; Τί στά κομμάτια συμβαίνει; ( ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ! )


Οι ΗΠΑ καλούνται να εισβάλουν στο Περού (!) από μια μη εκλεγμένη περουβιανή «κυβέρνηση» - γνωστή και ως τυραννική δικτατορία - (για να προστατεύσουν την πρόσβαση σε κοιτάσματα λιθίου που χρησιμοποιούνται από εταιρείες τεχνολογίας;)

*

Αμερικανικά στρατεύματα πηγαίνουν τώρα στο Περού. Τι στα κομμάτια;


Γιατί πηγαίνουμε τώρα στο Περού; 

Οι εταιρείες το απαιτούν... 

Γιατί τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης δεν καλύπτουν το πραξικόπημα στο Περού; 

Ο Μπάϊντεν εγκατέστησε έναν βετεράνο της 'CIA' ως πρεσβευτή και τώρα στέλνει αμερικανικά στρατεύματα στο έθνος...

Πραξικόπημα, CIA, αμερικανικά στρατεύματα;!; 

Αυτή είναι μια τεράστια ιστορία και όμως 'nada' στο MSM

Τα χρήματα που δεν επενδύονται στην υγειονομική περίθαλψη, το νερό και τις κοινωνικές υπηρεσίες για τους ανθρώπους χρησιμοποιούνται για την αποστολή 700 αμερικανικών στρατευμάτων στο Περού για τη φύλαξη των αποθεμάτων λιθίου για λογαριασμό των εταιρειών που αγωνίζονται ενάντια στο δικαίωμά σας να συνδικαλίζεστε.

Πρωταρχικός στόχος αυτής της επιχείρησης είναι η παροχή υποστήριξης και βοήθειας στην Κοινή Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων και στην Εθνική Αστυνομία των Ειδικών Επιχειρήσεων του Περού, ειδικά σε περιοχές που μαστίζονται πρόσφατα από τη βία.

Παρά τη σχετική έλλειψη κάλυψης από τα μέσα ενημέρωσης τόσο στο Περού όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει επιβεβαιωθεί ότι το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ θα φτάσει σύντομα στο Περού. 

Η ολομέλεια του Κογκρέσσου του Περού στις 18 Μαΐου, ενέκρινε (!!!!) την είσοδο αμερικανικών στρατευμάτων στο περουβιανό έδαφος με την εκπεφρασμένη πρόθεση να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες συνεργασίας με τις ένοπλες δυνάμεις του Περού και την εθνική αστυνομία. Το ψήφισμα 4766, το οποίο εγκρίθηκε με 70 ψήφους υπέρ, 33 ψήφους κατά και τέσσερεις αποχές, επιτρέπει στα στρατεύματα να παραμείνουν στη χώρα οποιαδήποτε στιγμή μεταξύ 1ης Ιουνίου και 31ης Δεκεμβρίου 2023.

Ο ακριβής αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών που συμμετέχουν σε αυτή την επιχείρηση παραμένει άγνωστος. 

Ωστόσο, μια πρόσφατη δήλωση του προέδρου του Μεξικού Andrés Manuel Lopéz Obrador, ο οποίος είναι επί του παρόντος persona non grata στο Περού, υπαινίσσεται ένα πιθανό σύνολο περίπου 700 στρατιωτών

Οι δραστηριότητες συνεργασίας και κατάρτισης θα εκτείνονται σε διάφορες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Λίμα, του Callao, του Loreto και πολλών άλλων. 

Συγκεκριμένα, τρεις περιοχές στα νότια του Περού - Κούσκο, Αγιακούτσο και Απουριμάκ - μαζί με την Αρεκίπα και το Πούνο, ήταν τα επίκεντρο μεγάλων πολιτικών διαμαρτυριών, απεργιών και οδοφραγμάτων από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο, μετά την απομάκρυνση, φυλάκιση και αντικατάσταση του εκλεγμένου προέδρου του Περού Pedro Castillo από την αντιπρόεδρό του Dina Boluarte.

Τα αιτήματα των διαδηλωτών δεν έχουν ακόμη ικανοποιηθεί. 

Περιλαμβάνουν την απελευθέρωση του Castillo, νέες εκλογές και ένα εθνικό δημοψήφισμα για τη δημιουργία μιας Συνταγματικής Συνέλευσης που θα αντικαταστήσει το σημερινό σύνταγμα του Περού, το οποίο θεσπίστηκε από τον πρώην δικτάτορα Alberto Fujimori μετά το πραξικόπημα που επέβαλε ο ίδιος το 1992. 

Αντ' αυτού, οι δυνάμεις ασφαλείας του Περού, συμπεριλαμβανομένων 140.000 κινητοποιημένων στρατιωτών, ξεκίνησαν μια ισχυρή καταστολή που είχε ως αποτέλεσμα περίπου 70 θύματα. 

Η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε εκτεταμένη παράνομη χρήση θανατηφόρων και λιγότερο θανατηφόρων όπλων εναντίον του πληθυσμού, ιδιαίτερα εναντίον των αυτόχθονων πληθυσμών και των αγροτών, κατά τη διάρκεια της καταστολής των διαδηλώσεων.

Στο εγγύς μέλλον, ένας απροσδιόριστος αριθμός στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ θα μπορούσε να εμπλακεί. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο La Lupa, ο δεδηλωμένος στόχος της ανάπτυξής τους είναι να προσφέρουν υποστήριξη και βοήθεια στις Ειδικές Επιχειρήσεις της Κοινής Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνικής Αστυνομίας του Περού κατά τη διάρκεια δύο περιόδων συνολικής διάρκειας επτά μηνών: από την 1η Ιουνίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου και από την 1η Οκτωβρίου έως τις 30 Δεκεμβρίου 2023.

Ο Alfredo Azurín, γραμματέας της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικής Τάξης, Εναλλακτικής Ανάπτυξης και Καταπολέμησης των Ναρκωτικών, διευκρίνισε εμφατικά ότι δεν υπάρχουν σχέδια για τις ΗΠΑ να δημιουργήσουν στρατιωτική βάση στο Περού και ότι η είσοδος αμερικανικών δυνάμεων δεν θα υπονομεύσει την εθνική κυριαρχία. 

Ορισμένοι βουλευτές της αντιπολίτευσης διαφωνούν, εκφράζοντας ανησυχίες ότι η παρουσία ξένων δυνάμεων αποτελεί πράγματι απειλή για την εθνική κυριαρχία. 

Επέκριναν επίσης την κυβέρνηση για την έγκριση του ψηφίσματος, χωρίς προηγούμενη συζήτηση, ή διαβούλευση με τις αυτόχθονες κοινότητες.

Ενώ η κυβέρνηση Boluarte και το Κογκρέσο αντιμετωπίζουν την άφιξη των αμερικανικών στρατευμάτων ως σύνηθες φαινόμενο, η χρονική στιγμή της επιχείρησης εγείρει σημαντικά ερωτήματα. 

Το Περού βρίσκεται επί του παρόντος υπό τον έλεγχο μιας μη εκλεγμένης κυβέρνησης που απολαμβάνει σημαντική υποστήριξη από την Ουάσιγκτον, αλλά απορρίπτεται συντριπτικά από τον περουβιανό λαό. 

Η σκληρή απάντηση στις διαδηλώσεις στο νότιο Περού από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας -δυνάμεις με τις οποίες σύντομα θα εργάζεται το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ- έχει οδηγήσει σε πολλούς θανάτους

Το Κογκρέσσο του Περού αψηφά την κοινή γνώμη αρνούμενο να προκηρύξει νέες εκλογές. Επιπλέον, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας εξέδωσε πρόσφατα μια απόφαση που ορισμένοι νομικοί μελετητές ερμηνεύουν ως ουσιαστικά ποινικοποίηση της πολιτικής διαμαρτυρίας.

Καθώς οι πολιτικοί θεσμοί του Περού εμπλέκονται σε εσωτερικές συγκρούσεις, οι ένοπλες δυνάμεις του Περού, που θεωρούνται ως η τελευταία εναπομείνασα «ραχοκοκαλιά» της χώρας από τον Μεξικανό γεωπολιτικό αναλυτή Alfredo Jalife, έχουν αναλάβει τον απόλυτο έλεγχο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Περού φιλοξενεί πολλά ορυκτά που θεωρούνται στρατηγικά σημαντικά για τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του λιθίου. 

Επιπλέον, όπως επισημάνθηκε στο άρθρο μου στις 22 Ιουνίου 2021, ενώ ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος του Περού είναι η Κίνα, οι πολιτικοί θεσμοί του παραμένουν στενά ευθυγραμμισμένοι με τα συμφέροντα πολιτικής των ΗΠΑ.

Δεδομένων αυτών των συνθηκών, οι φήμες για ένα άλλο πραξικόπημα στο Περού δεν πρέπει να προκαλούν έκπληξη. Ο πρόσφατος διορισμός της βετεράνου της CIA Lisa Kenna ως πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Περού προσθέτει ένα άλλο επίπεδο στην κατάσταση που εκτυλίσσεται. 

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η Kenna μπορεί να διαδραμάτισε άμεσο ρόλο στη μετάβαση από τον πρόεδρο Castillo στον πρόεδρο Boluarte, λόγω της συνάντησής της με τον τότε υπουργό Άμυνας του Περού Gustavo Bobbio Rosas στις 6 Δεκεμβρίου, την ημέρα πριν από την αποπομπή του Pedro Castillo, για να συζητήσουν «θέματα διμερούς ενδιαφέροντος».

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://daily.whatfinger.com/now-american-troops-are-going-into-peru-what-in-the-hell/

 

1 σχόλιο:

  1. Η πιο παλιά εκδοχή της Οδύσσειας μπροστά στα μάτια μας.
    Οι αρχαιολόγοι αντίκρισαν μετά από μια επιφανειακή έρευνα στην περιοχή πέριξ του ιερού της αρχαίας Ολυμπίας, μια πήλινη πλάκα πάνω στην οποία χαραγμένοι ήταν στίχοι από την Οδύσσεια του Ομήρου.

    24 Δεκεμβρίου 2022
    https://menshouse.gr/politismos/128995/o-omiros-apokalyptetai-i-archaiologiki-anakalypsi-poy-afise-toys-eidikoys-me-anoichto-to-stoma

    https://menshouse.gr/media/2020/08/31/omiros.jpg

    ΒΡΗΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΙ ΚΑΙ EIΠΑ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΕΔΩ

    AΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!