Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Σφαγή Γερμανών στο «Φεστιβάλ της Διαφορετικότητας»: Μάρτυρας μιλά για δύο δράστες του "Νότου" (*) (ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ)



Εικόνα: YouTube / Weichreite TV


Το ανεξάρτητο μέσο Weichreite TV έχει έναν αυτόπτη μάρτυρα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Solingen μπροστά στην κάμερα.

Ο μάρτυρας Sergio περιγράφει ότι είχε κρυφακούσει συνομιλίες μεταξύ δύο δραστών που έμοιαζαν «Τουρκομαροκινοί» πριν από την επίθεση. 

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις επίσημες αναφορές ενός μοναχικού δράστη – αν και μπορεί κανείς να περιμένει κάθε λεπτό χρησιμοποιούνται λέξεις, όπως «ψυχικά ασθενής» και «τραυματισμένος». Το ARD φλυαρεί τώρα αναιδώς για ένα πιθανό ξενοφοβικό κίνητρο.

Μπορεί πρώτα να θέλετε να δείτε το βαθιά ενοχλητικό και α η δ ι α σ τ ι κ ό μέρος του ρεπορτάζ του ARD από το Solingen, όπου ο «δημοσιογράφος» της Tagesschau Rupert Wiederwald λέει: «Ίσως αυτή να ήταν μια επίθεση που διαπράξατε, επειδή μπορεί να είστε εναντίον των ξένων, για παράδειγμα».





Την Παρασκευή 23 Αυγούστου, ένας άγνωστος ακόμη αριθμός δραστών, των οποίων η εμφάνιση περιγράφεται ως αραβική ή μεσογειακή, δολοφόνησε με μαχαίρια στο «Φεστιβάλ της Διαφορετικότητας» στο Solingen. 

Δειλοί, αναφέρεται ότι μαχαίρωσαν τους λαιμούς των ανθρώπων από πίσω. Τρεις πέθαναν επί τόπου, οκτώ άλλοι τραυματίστηκαν - πέντε από αυτούς σοβαρά. Είναι προφανές ότι ήταν μια αιματηρή πράξη στο όνομα μιας θεότητας – οι άνθρωποι έχουν ήδη συνηθίσει σε αυτό στις χώρες που συμμετείχαν στην αραβική μαζική μετανάστευση.

Το κοινό του γερμανικού συστήματος προειδοποιεί ήδη ενάντια στις εικασίες ότι οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν πρέπει να διαδίδουν φήμες και προσθέτουν απειλητικά «αλλιώς θα κάνουμε αστυνομικές επιδρομές στα σπίτια σας»

Αντίστοιχες δηλώσεις προήλθαν από τον υπουργό Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Herbert Reul, και την αστυνομική ένωση.

Οι άνθρωποι πρέπει παρακαλώ να ανεχθούν τα πάντα, αλλά να μην εκφράσουν τις δικές τους σκέψεις γι' αυτό. 

Η σωστή γνώμη θα προέλθει μόνο από την Tagesschau (κεντρικό δελτίο ειδήσεων) και θα παραμείνει η μόνη επιτρεπόμενη γνώμη.


Το ανεξάρτητο μέσο Weichreite TV ήταν σε θέση να μιλήσει με έναν αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος συστήνεται ως Sergio, απευθείας επί τόπου. Περιγράφει τις στιγμές πριν από τη δολοφονία

Δύο γενειοφόροι, μαυροντυμένοι άνδρες περπατούσαν δίπλα του και μιλούσαν για το πώς ήθελαν να μαχαιρώσουν ανθρώπους και να κόψουν λαιμούς. Περιέγραψε τους φερόμενους ως δράστες ως «Τουρκομαροκινούς».






Στη συνέχεια, το Weichreite TV ρώτησε επίσης τι ενδιέφερε την αστυνομία κατά τη διάρκεια της εξέτασης μαρτύρων.

Η κατάθεση έπρεπε να γίνει αρκετές φορές σε διαφορετικούς αστυνομικούς, οι οποίοι όλοι έκαναν τις ίδιες ερωτήσεις: Ποια ήταν η εμφάνιση των δραστών και ποιος ήταν ο τόνος της φωνής τους.

Οι μάρτυρες αναγκάστηκαν επανειλημμένα να περιμένουν αρκετές ώρες. Ο Sergio περιγράφει τουλάχιστον πέντε τέτοιες ανακρίσεις. Πολλοί άλλοι μάρτυρες είχαν αίμα στα ρούχα ή στο σώμα τους και ήταν ψυχολογικά εξαιρετικά καταβεβλημένοι.


Μετά το έγκλημα, είδε τη σκηνή του εγκλήματος και τους νεκρούς, οι οποίοι ήταν προσωρινά καλυμμένα με μουσαμάδες. Μεταξύ αυτών λέγεται ότι ήταν μια νεκρή γυναίκα της οποίας ο λαιμός είχε κοπεί.

Οι δράστες εξακολουθούν να διαφεύγουν, φαίνεται να είναι εντελώς ασαφές ποιος είναι υπεύθυνος για την πράξη. Όποιος έχει διαπράξει ποτέ ένα τόσο αιματηρό έγκλημα δεν θα πρέπει να έχει κανένα πρόβλημα να συνεχίσει να δολοφονεί.

Επί του παρόντος, υπάρχουν αναφορές για σύλληψη, αλλά δεν λέγεται ότι είναι ο δράστης.

Εν τω μεταξύ, το ZDF εξηγεί σήμερα γιατί η βία με μαχαίρια συμβαίνει στη Γερμανία. 

Ξέρετε πού δεν υπάρχει αυθαίρετη βία με μαχαίρι;

Στην Ουγγαρία.

Γνωρίζετε επίσης σε τι δεν συμμετέχει η Ουγγαρία;





Ο δήμαρχος του Solingen βρίσκεται στο επίκεντρο μιας υπόθεσης λαθρεμπορίου

Η κατηγορία είναι ότι υπήρξαν πληρωμές για φιλελεύθερες πολιτογραφήσεις.






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




(*) με αυτόν τον όρο η γερμανική αστυνομία και τα πουλημένα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρονται σε μουσουλμάνους δράστες. Η χρήση του όρου αυτού είναι εσκεμμένα παραπλανητική, καθώς με την λέξη "südländisch" αναφερόμαστε σε κατοίκους του Νότου, όπως Έλληνες, Ιταλούς, Ισπανούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!